Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κάλεσμα της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ


ΟΛΟΙ στην απεργία του δημοσίου και την απεργιακή συγκέντρωση Τρίτη 14 Μάη στα Περιβολάκια στις 11:30πμ

Η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και κάθε σωματείο και φορέα, να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Καταδικάζουμε την επιστράτευση των καθηγητών που αποφάσισε η συγκυβέρνηση, ώστε να καταστείλει την αντίσταση των καθηγητών. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Η επιστράτευση αυτή αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.
Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.
Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: