Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο Γυμνάσιο Λουτρακίου



Τη Δευτέρα το πρωί, περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο Γυμνάσιο Λουτρακίου.  Άναυδοι και φοβισμένοι από την εικόνα μαθητές, είδαν ένστολους αστυνομικούς να εισέρχονται στο χώρο του σχολείου, για να παραδώσουν φύλλα επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει καταστάσεις που, σύμφωνα με έγκριτους συνταγματολόγους, καταλύουν το Θεμελιώδη Νόμο της Δημοκρατίας μας, το Σύνταγμα.  Σήμερα, η κυβέρνηση των «προθύμων» εφαρμόζει αντίστοιχες πρακτικές και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.  Τι πρόκειται να ακολουθήσει την πρωτοφανή, εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, απόφαση προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών;  
Μήπως η αναστολή άρθρων του Συντάγματος;  
Αντίθετα με τα λεγόμενα, από κάποια «παπαγαλάκια» της εξουσίας, η στήριξη των μαθητών και των γονέων τους, στον αγώνα αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών, είναι πρωτοφανής.  Όπως είναι αυτονόητο, αμέριστη είναι και η συμπαράσταση και στήριξή τους από την Τοπική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λουτρακίου. Επιπλέον, θεωρούμε ότι έμπρακτη θα πρέπει να είναι και η στήριξη των συνδικάτων δημοσίου, ιδιωτικού τομέα, αλλά και των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων, διότι όλοι είναι υποψήφια θύματα των πολιτικών που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.
Θα θέλαμε, τέλος, να ρωτήσουμε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τους εκπροσώπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Νομό μας:
Αισθάνονται υπερήφανοι που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: