Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Δεν θα πιστέψεις πόσο κοστίζει αυτή η φωτογραφία της πατάτας


 



Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως η φωτογραφία μιας κοινής πατάτας θα κόστιζε ένα εκατομμύριο δολάρια. Κι όμως στη Silicon Valley όλα είναι δυνατά (Pics)
Adtech Ad
Ένας  πασίγνωστος φωτογράφος στο Λος Άντζελες κατάφερε να εισπράξει για την φωτογραφία μιας πατάτας το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο λόγος για τον Kevin Abosch, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους φωτογράφους, μιας και έχει καθιερωθεί ως  ο φωτογράφος των celebrities.
AdTech Ad
Τα πορτραίτα του είναι περιζήτητα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από 250 έως 500 χιλιάδες δολάρια για να φωτογραφηθούν στο κλασικό μαύρο φόντο, που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του.

  Αυτή τη φορά μούσα του δεν ήταν κάποιο μοντέλο ή κάποια διασημότητα, αλλά μια πατάτα, η φωτογραφία της οποία προκάλεσε πανικό στη Silicon Valley, καθώς οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα στελέχη, που σέβονται τους εαυτούς τους, έδωσαν μάχη μεταξύ για να την αποκτήσουν.
Η φωτογραφία της πατάτας θεωρείται έργο τέχνης και η πατάτα είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του φωτογράφου.
Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε ο πλούσιος συλλέκτης, που επισκέφθηκε το σπίτι του φωτογράφου στο Παρίσι το 2015 και θέλησε να αποκτήσει την πατάτα που κοσμούσε τον τοίχο του διαμερίσματός του. Η τιμή του έργου ήταν αδιαπραγμάτευτη και ανερχόταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ και αποδείχθηκε λογική για τον αγοραστή, που αποφάσισε να τα δαπανήσει για να αποκτήσει τη φωτογραφία μιας πατάτας.

  Η φωτογραφία είναι η ακριβότερη που έχει πουλήσει ο Abosch μέχρι σήμερα, αλλά δεν ξεπερνά τη φωτογραφία του Peter Lik , το "Phantom", που έχει πουληθεί για 6,5 εκατομμύρια δολάρια.
(Πηγή: petapixel)

S

Δεν υπάρχουν σχόλια: