Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Λουτράκι 1948 , Τα παλιά τα χρόνια.


Το Κόμμα των Βαρελοφρόνων!...

«Ορκιζόμεθα… αιωνίαν πίστιν εις την οινοποσίαν… εις την άδειαν εξόδου τα Σαββατοκύριακα «με βούλα και υπογραφή της πεθεράς» … εις το μίασμα που λέγεται ουίσκι και όλα τα παρεμφερή, που ουδεμίαν έχουν σχέσιν με τον άγιον ποτήριον της κεχριμπαρένιας ρετσίνας… και εις την αιωνίαν κάλπην, που θα έχει σχήμα βαρελίου, ενώ εις την σχισμήν θα υπάρχει ένα … κατρούτσο για να ψηφίζει ο καθείς ρίπτων αυστηρώς το οινολογικόν χρώμα της προτιμήσεώς του (μπρούσκο, αγιορείτικο, Νεμέας ή ό,τι άλλο χρήσιμον εις το νέον οινοπολιτικόν γίγνεσθαι του τόπου!..) (Άρθρον 12, παράγραφος ... δεν βλέπουμε λόγω σούρας!)




Ευχαριστούμε την Όλγα  και τον Μάρκο Φιλιάντρα  για την αμέριστη  βοήθειά τους. Τους αδελφούς Βασίλειο και Νικόλαο Ιωάννου για την συμμετοχή τους και το καταπληκτικό  φωτογραφικό υλικό που προβάλλαμε . Και τέλος τον Δημήτρη Μουζάκη "Γκελντή" για την κατάθεση του και τις επισημάνσεις του στη συζήτηση.   

8 σχόλια:

John Kalantzis είπε...

Πολύ καλό!

gianis είπε...

Σε ευχαριστώ Γιάννη. Άξιζε τον κόπο. Είναι κάτι στιγμές που πρέπει να τις αναδεικνύουμε, γιατί έτσι, έστω και με αυτό τον τρόπο καταγράφουμε αξίες πού δεν πρέπει, όσο αυτό είναι δυνατό, να μη λησμονηθούν.

Ανώνυμος είπε...

το μαγαζι αυτο δεν ηταν του Πιπη του γκελντη?

gianis είπε...

Μουζάκης "Γκελντής" Σπύρος, Θεμιστοκλής, και Δημήτρης . 3 αδέλφια . Κάποια στιγμή ο
Δημήτρης αναφέρει και τα ονόματά τους

Ανώνυμος είπε...

Καλά μια κάμερα οκ, 2 κάμερες τρώγεται, αλλά 3 κάμερες δεν παίζεται. Ολόκληρο στούντιο. Άψογο μου άρεσε πάρα πολύ και το θέμα σας. Πατρίκιος Γ.

gianis είπε...

Για σου Πατρίκιε .Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που το πρόσεξες !
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Τρικαμερο!...

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε Ντιντακα μεγαλε.Ειχα καιρο να σε δω.