Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Aφιερωμένο για τα παιδάκια που πάνε νηστικά στο σχολείο!


 


Γράφει ο Αντώνης Μουζάκης




Για να δούμε τους μισθούς που παίρνουν αυτοί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην περιβόη­τη Ε.Ε.

Ο κάθε πρόεδρος της Ευρωπαϊ­κής Επιτροπής της Ε.Ε., δηλαδή ο Μπαρόζο αμείβεται ετησίως με 355 χιλ. ευρώ. Εδώ δεν περι­λαμβάνονται τα ποσά που λαμ­βάνει για έξοδα παραστάσεως - κατοικίας μετακινήσεως κ.λπ. Να πούμε ότι μόνο τα έξοδα πα­ραστάσεως και μετακινήσεων του ο Μπαρόζο, όταν λήξει η θητεία του έχει εξασφαλίσει για όλη του τη ζωή σύνταξη 250 χιλ. ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ρομπέι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έχουν εξασφαλίσει απολαβές ύψους 200 χιλ. ευρώ ετησίως και επί τρία χρόνια μετά την αποχώρηση τους από τις θέσεις τους, με αιτιολογικό την ενίσχυση τους από την Ε.Ε. για την επαγγελματική τους επανένταξη μετά τη λήξη της θητείας τους.

Οι αντιπρόεδροι της Ε.Ε. αμεί­βονται με 300 χιλ. ετησίως, οι επίτροποι της Ε.Ε. λαμβάνουν ετησίως 240 χιλ. ευρώ για έξοδα κατοικίας, παίρνουν 1.300 χιλ. ευρώ και έξοδα παραστάσεως, έχουν πλήρη κάλυψη εξόδου και μετακινήσεων. Επίσης λαμ­βάνουν 40 χιλ. ευρώ για έξοδα εγκατάστασης. Συνολικά η Ευ­ρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν των μισθών των μελών της στοίχισε μέσα στο 2009 το ποσό 4 εκα­τομμυρίων ευρώ που πήγαν για έξοδα παραστάσεως. Δώρα, γεύματα και ταξίδια. Ο εκάστοτε πρόεδρος της Ευρω­παϊκής Κεντρικής Τράπεζας π.χ. ο Τρισέ με βάση τα στοιχεία του 2007 αμείβεται με το ποσό των 645.000 ευρώ ετησίως. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνο­νται οι αποδοχές που λαμβάνει για έξοδα κατοικίας. Οι αντι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Κε­ντρικής Τράπεζας εισπράττουν 296.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίζονται οι λοιπές πα­ροχές. Συνολικά για τα έξι μέλη του Διευθυντηρίου της ΕΚΤ ξο­δεύτηκαν το 2007 για αμοιβές το ποσό ύψους 1,6 εκατομμυρί­ων ευρώ, στο οποίο δεν συμπε­ριλαμβάνονται λοιπές παροχές, έξοδα κατοικίας, μετακινήσεις κλπ. Στο Διεθνές Νομισματικό Τα­μείο κάθε πρόεδρος του ΔΝΤ αμείβεται ετησίως 421.000 δολάρια, δικαιούται επιπλέον επίδομα ύψους 75.000 δολαρί­ων, βάσει του συμβολαίου του τα κάθε είδους έξοδα του είναι πλήρως καλυμμένα, ενώ διαθέ­τει κάθε λογής υπηρετικό προ­σωπικό από σοφέρ, μάγειρα και ό,τι άλλο χρειαστεί Υ.Σ.: Το κείμενο αυτό είναι αφι­ερωμένο για τα παιδάκια που πάνε νηστικά στο σχολείο, στους άνεργους, στους απολυ­μένους, στους πεινασμένους και στα περήφανα γηρατειά, τους συνταξιούχους. Τα σχόλια δικά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: