Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ… ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ


Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Την Τετάρτη τελικά θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματισθεί την περασμένη Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας από τη δημοτική αρχή της καταστροφής του τόπου του Κώστα Λογοθέτη, γεγονός που υποδηλούσε ότι δεν υπήρχε θέληση για την πραγματοποίησή της.

 
Τελικά, συρόμενη η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη και αιχμάλωτη στο καναβάτσο, αναγκάσθηκε αφενός να την αναβάλει, αφετέρου να πραγματοποιήσει μια συνεδρίαση η οποία σε μια ευνομούμενη κοινωνία, από ανθρώπους που ήθελαν και επεδίωκαν το καλό του τόπου τους θα είχαν σημάνει συναγερμό από την πρώτη στιγμή που αντελήφθησαν δυσάρεστες εξελίξεις και προοπτικές.
Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, έβαλε μπροστά τα «εξαπτέρυγά» της να λένε στους δημοτικούς συμβούλους, που ευαισθητοποιήθηκαν, αντέδρασαν και συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες 9+1 υπογραφές, «θα εκτεθείτε» με την επιδίωξή σας να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - δίκην γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε.. Έκτακτη συνεδρίαση που στηρίχθηκε στη φημολογία των ημερών εκείνων, για επικείμενη κατάσχεση στην Λουτράκι Α.Ε., λόγω του εμπαιγμού που είχε υποστεί από τη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη η εργολήπτρια εταιρεία «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», εν αντιθέσει με τον πρώτο πολίτη που φρόντισε να ρίχνει λάσπη, να αποπροσανατολίζει και περί άλλων να τυρβάζει.
Οποιοσδήποτε εχέφρων νους, οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο δεν θα συμπεριφερόταν σαν τον τυχάρπαστο επιχειρηματία, να εμπαίζει μια εταιρεία στην οποία έχει ομολογημένη οφειλή, αλλά ο πρώτος πολίτης, ως υπεύθυνο πρόσωπο επιβαλόταν να συγκαλούσε το εντεταλμένο όργανο, εν προκειμένω το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. και πολύ απλά, θα ενημέρωνε για την τραγική κατάσταση που υπάρχει, θα ζητούσε γνώμες και ιδέες επιδιώκοντας να πάρει αποφάσεις που θα έβγαζαν την εταιρεία από το αδιέξοδο.
Στην κατεύθυνση αυτή θα συγκαλούσε και τη γενική συνέλευση της εταιρείας, στην ουσία το δημοτικό συμβούλιο και με τον οικονομικό της διευθυντή μετά τις πολιτικές θέσεις, θα προσπαθούσε να δώσει να γίνει αντιληπτή η κατάσταση και παράλληλα θα αναζητούντο πλέον λύσεις και πρακτικές σε ευρεία πλέον κλίμακα για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που είχε σημειωθεί.
Όλα αυτά ήταν προϋπόθεση, ήταν η ικανή και αναγκαία αντιμετώπιση της κατάστασης από μια ευνομούμενη διοίκηση. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, δεν έχει καμία σχέση με το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το συμφέρον του τόπου. Εν κρυπτώ κι παραβύστω διοικεί για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση αλλότριων συμφερόντων από αυτών που αναλογούν και ωφελούν το δήμο Λουτρακίου. Βουτηγμένη στα σκάνδαλα, στο πλαίσιο λειτουργίας της Λουτράκι Α.Ε., καταστρέφει επί 19 μήνες συνειδητά τη δημοτική εταιρεία, χωρίς να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται για την καταστροφή που προκαλεί. Μόνο της μέλημα είναι να στοχοποιεί οποιονδήποτε αποκαλύπτει τα έκνομα σχέδιά της, ενώ όταν έλθει το αρνητικό αποτέλεσμα, αν και η ίδια «εφιάλτης» των συμφερόντων του τόπου, τους θεωρεί υπεύθυνους για την καταστροφή που εκείνη δημιούργησε και επέφερε, κάνοντας λόγο για συμπαιγνίες ή υπόγειες διαδρομές και ούτω καθ’ εξής που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Χαρακτηριστική της επιδιωκόμενης καταστροφής της και συρρίκνωσης του δήμου Λουτρακίου που επιδιώκει είναι το γεγονός ότι αν και τελικά οι εξελίξεις πρόλαβαν το σχεδιασμένο δημοτικό συμβούλιο, ούτε και τότε ίδρωσε το αυτί της, προτίμησε ως «χοληδόχος» να προβεί συρόμενη στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, αντί να συγκαλέσει για την περασμένη Πέμπτη έκτακτης ανάγκης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αντ’ αυτού με τον αραμπά, προέβη την επομένη ακριβώς ημέρα, στην έκδοση της ρυπαρού περιεχομένου ανακοίνωσης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για μετά πέντε ημέρες, ως να μην συμβαίνει τίποτα!
Απλά, απλούστατα, όλοι μαζί είναι άκρως επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου, δεδομένου ότι θα έπρεπε εκ των έσω να αντιδρούν και να σείεται ο τόπος, εκθέτοντας τον ίδιο τον Κώστα Λογοθέτη. Αντιθέτως, με τη στάση τους συγκαλύπτουν έκνομες ενέργειες και σκάνδαλα, έχοντας την αίσθηση ότι μπορούν κι εμπαίζουν την τοπική κοινωνία.
Φυσικά, για την υλοποίηση του στόχου αυτού, έχουν επιστρατευθεί «λιγδωμένα» μέσα επικοινωνίας έντυπα ή ηλεκτρονικά και προσπαθούν να προβάλλουν μια διαφορετική εικόνα της δημοτικής αρχής, είτε αποσιωπώντας εντελώς το γεγονός, είτε στρέφοντας την προσοχή αλλού, είτε δίνοντας λάμψη σε θέματα που δεν τους αξίζει και δεν αντιστοιχεί η λάμψη που προσδίδεται σε σχέση με τη σπουδαιότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: