Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός γιορτάζουν....!



                                                            ΣΕΟ Τ.Τ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός γιορτάζουν Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013  <<Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης>>


''Το να σκέφτεσαι σημαίνει ότι κοιτάζεις βαθιά μέσα στα μάτια των αδελφών σου, προσπαθώντας να τους δεις μέσα στο περιβάλλον τους και τότε, αρχίζοντας να τους νοιώθεις, προσπαθείς να εναρμονίσεις την πράξη με τη σκέψη σου".

Αυτό πίστευε, διακήρυττε και έκανε πράξη ζωής ο Λόρδος Baden Powell, ιδρυτής του Προσκοπισμού το 1907 και αργότερα του Οδηγισμού το 1910, συνεπικουρούμενος αρχικά από την αδελφή του Agnes και αργότερα από τη σύζυγό του, Αρχιοδηγό Οlave Powell.
 Κάθε χρόνο, στις 22 Φεβρουαρίου, κοινή ημέρα γέννησης του ζεύγους Powell, Πρόσκοποι και Οδηγοί ενώνουν τα αόρατα νήματα της σκέψης τους με τη σκέψη χιλιάδων αδελφών τους, κοριτσιών και αγοριών, σε όλο τον κόσμο. Έτσι, διατηρούν στη μνήμη τους τον εμπνευστή αυτής της ιδέας, βοηθώντας τον καθένα να σκεφτεί πέρα από τον εαυτό του, πέρα από τους ανθρώπους και τα πράγματα που μας περιβάλλουν καθημερινά, να πλατύνει το νου και την καρδιά σ΄ άλλους ανθρώπους που, παρά τις διαφορές φυλής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, πολιτιστικής και οικονομικής παράδοσης, μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους σκοπούς.
Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, Oδηγούς και Προσκόπους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού και Οδηγισμού σόλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης, της ανοχής και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, συζήτησης, συμπόρευσης, ενδοσκόπησης, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα προς απάτητες κορφές.
Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης για το 2013 είναι αφιερωμένη στη "μείωση της παιδικής θνησιμότητας και τη βελτίωση της μητρικής υγείας" . Το θέμα βασίζεται στους Αναπτυξιακούς Στόχους 4 & 5 της Χιλιετίας του ΟΗΕ.
Σε τοπικό επίπεδο η φετινή Ημέρα Σκέψης θα εορταστεί με  Δράση από τα Στελέχη της Ομάδας των Οδηγών , σε βοήθεια από το Αρχηγείο της Ομάδας των Μεγάλων Οδηγών  και σε συνδυασμό του Οδηγικού Προγράμματος για τα Στελέχη του Κλάδου Οδηγών  << Τολμάς…>> , θα τολμήσουν να διανυχτερεύσουν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 ! σε κεντρικό σημείο της πόλης με σκηνή και με αναμένα κεράκια ενώνοντας την σκέψη τους με αυτή των χιλιάδων Οδηγών σε όλο τον Κόσμο.!!!


.


Δεν υπάρχουν σχόλια: