Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ SPA

Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Σε οκτώ ακριβώς εβδομάδες και για την ακρίβεια στις 23 Απριλίου 2013 προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Κορίνθου ο πλειστηριασμός των κινητών αξιών της Λουτράκι Α.Ε. από την κατασκευαστική εταιρεία του Loutraki Thermal Spa (LTS) «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.»
 
Μια εξέλιξη πέρα για πέρα φυσιολογική και αναμενόμενη από τη σκόπιμη και εγκληματική τακτική του δημάρχου Λουτρακίου και προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη και των στενότατων συμβούλων του γι’ αυτά τα θέματα, διαπράττοντας τα δύο σκάνδαλα:
Το κορυφαίο με το «πνίξιμο» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα με τα € 10.000.000 κεφάλαιο και τόκους (για την οποία, όσοι υποστηρίζουν -τοπικά ΜΜΕ ή τέως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι- τους εμπλεκόμενους την αποκαλούν για ευνόητους λόγους φούσκα, επιχειρώντες να παραπλανήσουν την τοπική κοινωνία).
Το μικρότερης οικονομικής σημασίας με τη ματαίωση της αγωγής που θα συζητείτο τον Οκτώβριο του 2011 και θα απέφερε μέχρι εκείνη την ώρα στο ταμείο της εταιρείας περίπου € 2.300.000 εκατ. κεφάλαιο και τόκους.
Με τα δύο αυτά σκάνδαλα που διέπραξαν ο Κώστας Λογοθέτης με τους στενότατους συμβούλους του, έπληξαν ανεπανόρθωτα με συνέπεια να στεγνώσουν τα οικονομικά διαθέσιμα της εταιρείας, αν και είχαν υπόψη τους από την πρώτη κιόλας στιγμή τις υποχρεώσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι είχαν προβεί σε συμφωνία με την εργολήπτρια εταιρεία και ως εκ τούτου επιβαλλόταν στον οικονομικό τους σχεδιασμό να έχουν πραγματοποιήσει την προβολή των δαπανών και να είναι σε γνώση τους ανά πάσα στιγμή το ύψος των απαιτούμενων ανελαστικών δαπανών.
Φυσικά, τις ενέργειες αυτές θα έκανε η κάθε έντιμη και ορθολογικά σκεπτόμενη διοίκηση, που μόνο μέλημά της ήταν η πρόοδος και η ανάπτυξη της εταιρείας. Αντίθετα, στην προκειμένη περίπτωση, έχοντας γνώση των υποχρεώσεων, η διοίκηση Κώστα Λογοθέτη, προκλητικά ανακόλουθοι κι εμπαίζοντας την εργολήπτρια εταιρεία, συνέτειναν από την παρελκυστική τακτική τους να αυξηθεί το κόστος των υποχρεώσεων κατά € 1.200.000 όπως μόνοι τους ομολογούν στην ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής!
Κυρίαρχη η ανοησία στην πρόθεση καταστροφής της εταιρείας
Οι τεχνικές υπηρεσίες παρατηρώντας την καταστροφική πορεία της Λουτράκι Α.Ε. μέσα στο πρώτο εννεάμηνο διοίκησής της από τον Κώστα Λογοθέτη και τους συμβούλους του, λαμβανομένης υπόψη και της «πραξικοπηματικής» εκπαραθύρωσης του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Δημήτρη Κοντού, έβγαλαν από το συρτάρι το σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για λειτουργία του LTS με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς επίσης και συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας την οποία θα πωλούσαν στη ΔΕΗ, με σκοπό να ισοπεδώσουν το λειτουργικό του κόστος για να μπορέσουν να σώσουν τη βιωσιμότητα της επένδυσης.
Έτσι, περίπου στο τέλος Νοεμβρίου 2011, οι τεχνικές υπηρεσίες παρουσιάζουν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας πλήρη τεχνοοικονομική μελέτη, η οποία με λίγο περισσότερα από τα μισά κεφάλαια του ενεργειακού ετήσιου κόστους, θα το ισοπέδωνε στα περίπου € 16.000 έναντι των περίπου € 330.000 που διαμορφώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.
Δηλαδή, ο Κώστας Λογοθέτης, οι στενότατοι σύμβουλοί του, καθώς επίσης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, απέτρεψαν να πραγματοποιηθεί μια μοναδική για την ανταποδοτικότητά της επένδυση με τους κανόνες της οικονομίας, δεδομένου ότι η δαπάνη της θα αποσβένετο σε διάστημα το πολύ εννέα μηνών, όταν τα οικονομικά μοντέλα αναφέρονται σε πενταετή διάρκεια! Πρόκειται για μια επένδυση που ούτως ή άλλως πρόκειται κι επιβάλλεται να γίνει.
Αν ο Κώστας Λογοθέτης ήταν ένας άνθρωπος οξυδερκής, που αγαπούσε τον τόπο του, επεδίωκε μαζί με τους στενότατους συμβούλους του το κοινό κι όχι το προσωπικό τους καλό, μόνον με τα προαναφερόμενα οικονομικά μεγέθη και χρηστή διοίκηση, για την εταιρεία και το στολίδι της πόλης το Loutraki Thermal Spa, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα επιβίωσής του.
Αντ’ αυτού από τις εγκληματικές κατά συρροήν κι εξακολούθησιν ενέργειες όλων των προαναφερομένων, δεν είναι απίθανο να δούμε να κατάσχονται ακίνητα της εταιρείας μαζί με το LTS και να έχει σημειωθεί στον τόπο η απόλυτη καταστροφή!
Δεν γνωρίζω, ποιός μπορεί να είναι αυτός που θα δώσει για το LTS € 6.000.000, αλλά και με ποια ανταλλάγματα, προκειμένου τα περιουσιακά στοιχεία να εξακολουθήσουν να παραμένουν στην κυριότητα της Λουτράκι Α.Ε.;
Πάντως, εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία κι όλα ήταν μεθοδευμένα και σκόπιμα!
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: