Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΚΤΡΟΠΑ;




Την ώρα που σύμπασα η κορινθιακή και όχι μόνον κοινωνία, μετά την αποκάλυψη του παρασκηνίου, 


εξακολουθεί να έχει στο στόμα της ως πρώτο θέμα συζήτησης και να εκφράζει τον προβληματισμό και την απορία της για τα στημένα επεισόδια αναμέτρησης που βεβήλωσαν την εθνική μας επέτειο, προσβάλλοντας βάναυσα τόσο τη μνήμη εκείνων των ηρών όσο κι αυτόν καθ’ εαυτόν τον Ελληνισμό, έρχεται ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης και με ανακοίνωσή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας το άσπρο μαύρο.
 Ο άνθρωπος που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και έχει το ψέμα ως άλλη φύση του -χαρακτηριστικό ότι δεν σέβεται ακόμη και την υπογραφή του, παθών ο γράφων- τιτλοφορεί την ανακοίνωση που εξέδωσε «Η Αλήθεια της 25ης Μαρτίου», από το περιεχόμενο και μόνον της οποίας θα τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων του 1821 που χάρισαν την ελευθερία στην πατρίδα μας και συγκροτήθηκε το νέο ελληνικό κράτος. Με το περιεχόμενο της νυχτερινής ανακοίνωσης που παραπέμπει σε λογικές «όποιον μπορέσουμε και καταφέρουμε να τον κάνουμε να μας πιστέψει» ωφελημένοι θα βγούμε και παράλληλα να χαϊδέψουμε τα αυτιά των πρωτοπαλλήκαρων, επιχειρείται ο εξωραϊσμός της κατάστασης από το πλέον επικίνδυνο άτομο στην ιστορία του δήμου Λουτρακίου που πέρασε από τη θέση του πρώτου πολίτη.
Παράγραφο - παράγραφο το loutraki-press θα παρουσιάσει την ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου συνοδευόμενη από το σχολιασμό που επισύρει, σύμφωνα πάντοτε με την πληροφόρηση του γράφοντος, τα γεγονότα και τις αντιδράσεις που έχουν πλέον ακολουθήσει, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω υπαιτιότητας του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, το Λουτράκι εξευτελίσθηκε όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο πάνω στον πλανήτη Γη!
Πριν ξεκινήσει η παρουσίαση των πραγματικών γεγονότων πρέπει να επισημανθεί ότι οι άνθρωποι στερούνται των στοιχειωδών ικανοτήτων να συντάξουν ακόμη κι ένα δελτίο Τύπου. Στο εισαγωγικό τους λοιπόν γράφουν: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να καταστεί σαφής η θέση μας, αναφέρουμε τα ακόλουθα.»
Κατ’ αρχήν για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την παρουσίαση των γεγονότων και για να καταστεί σαφής η θέση μας, αναφέρουμε τα ακόλουθα, θα έγραφε ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος. Εδώ, όμως, αυτό που καίγονται είναι η απόκρυψη πραγματικών περιστατικών, η διαστρέβλωση γεγονότων για την παρουσίαση μιας αλήθειας που καίγονται να παρουσιάσουν, η οποία, ωστόσο, είναι φτιασιδωμένη κι αυτό γίνεται αντιληπτό πριν ακόμη ξεκινήσουν να καταγράφουν τις «δικαιολογίες» τους. Δικαιολογίες, όπως προκύπτει από την ώρα αποστολής του δελτίου Τύπου ηλεκτρονικά, τα «πρασινοκόκκινα χμερ» θα πρέπει να σπατάλησαν μια ολόκληρη ημέρα για να γίνει το άσπρο μαύρο.
Στην πρώτη παράγραφο γράφουν: «Η παρούσα δημοτική αρχή ούτε δύναται ούτε σκοπεύει να απαγορεύσει την έκφραση πολιτικής άποψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είτε πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Από κει και πέρα το ύφος και το περιεχόμενο της τοποθέτησης χαρακτηρίζει τον καθένα.»
Σίγουρα, εκφράσεις και συμπεριφορές χαρακτηρίζουν τον καθένα ξεχωριστά για το επίπεδό του, την αγωγή του, την κοινωνική του συμπεριφορά, την αξιοπρέπειά του κι εν κατακλείδι το πολιτικό του status. Οι αιχμές εδώ αφορούν κατ’ αρχήν το δημοτικό σύμβουλο της λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστο Ασημακόπουλο που δεν ήθελε να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και κατά δεύτερο λόγο τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε. Ειδικότερα δε τον αντιδήμαρχο με την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του βουλευτή -αυτός συγκράτησε τη ψυχραιμία του- ο οποίος ως αξιωματούχος του δήμου, θα έπρεπε να έχει υπόψη του ότι στο πρόσωπό του εκφράζεται σύμπας ο δήμος, πολύ δε περισσότερο από έναν απλό δημοτικό σύμβουλο.
Ο πρώτος πολίτης, καθ’ ότι ο αντιδήμαρχος μέλος του συνδυασμού του, δεν θα έπρεπε πάραυτα να τον ανακαλέσει στην τάξη, δεδομένου ότι με τη συμπεριφορά του επεδείκνυε τον πολιτικό πολιτισμό όχι μόνον της δημοτικής αρχής, αλλά η… μπάλα έπαιρνε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο;
Στη δεύτερη παράγραφο γράφουν: «Η Δημοτική Αρχή για τον λόγο αυτό, δεν προτίθεται να υπογράψει "δηλώσεις μετάνοιας" ή "δηλώσεις συγνώμης" για όσα λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας αυτού.» Εδώ, εμμέσως πλην σαφώς, απαντούν στο αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, «ο δήμαρχος να διασκεδάσει τη χειρονομία του» και ο Στάθης Μπούκουρας ήταν πρόθυμος -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίσθηκε στο διαμεσολαβητή τέως διοικητή του Α.Τ. Λουτρακίου Χαράλαμπο Τετράδη που κοινοποιήθηκαν ευθύς αμέσως στον Κώστα Λογοθέτη- να μην προσέλθει στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Παράλληλα, τα φασιστοειδή «κοκκινοπράσινα χμερ» της Ιάσωνος δεν σταματούν, αλλά προκαλούν μνήμες, ειδικότερα των ηλικιωμένων, ανασύροντας μαύρες στιγμές της ιστορίας μας με τις «δηλώσεις μετανοίας», προκειμένου να παίξουν θέατρο με το τι είχε συμβεί πριν από 64 περίπου χρόνια
Μια δήλωση εκ παραδρομής για μία ατυχή συμπεριφορά του δημάρχου, τη δήθεν επαναστατική - με τη γροθιά, προκειμένου να αποφεύγοντο ότι επακολούθησε, θα ήταν υπέρ ή κατά του ίδιου του Κώστα Λογοθέτη, αλλά και της διαφύλαξης της σοβαρότητας της πόλης;
Στην τρίτη παράγραφο γράφουν: «Ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας προσκλήθηκε ατομικά χωρίς επιπλέον διαδικασίες και διατυπώσεις, ως το τυπικό ορίζει, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού Κορινθίας, κάτι το οποίο έπραξαν και άλλοι δήμοι του νομού. Η δεδομένη πρόσκληση ως είναι λογικό συμπεριλαμβάνει και την απόδοση τιμών μέσω της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο ηρώων, όπως οι νόμοι ορίζουν.» Πάλι καλά, θαύμα θα έγινε, οι δήθεν δημοκράταροι του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος που συμπεριφέρθηκαν κατά το πρωτόκολλο.
Γιατί πρέπει να υπάρχει τόση ανοησία, όταν είναι γνωστό ότι ο κόσμος
Γιατί ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει να επιβεβαιώσει ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε κληθεί ως οι νόμοι ορίζουν; Τι φοβόταν; Τις αντιδράσεις προσώπων της ευρύτερης αριστεράς στους οποίους σκοπεύει να ηγηθεί ως επικεφαλής ενός πασοκοαριστερού μετώπου ενόψει των επερχόμενων εκλογών;
Στην τέταρτη παράγραφο γράφουν: «Ομάδα πολιτών εξέφρασε σε επίσκεψή της στο δημαρχείο την πρόθεσή της να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου από τον ανωτέρω βουλευτή. Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποτρέψει μια τέτοια ενέργεια δεν έφεραν αποτέλεσμα, ούτε την ίδια στιγμή ούτε σε επόμενη συνάντηση το Σάββατο.»
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί της Παρασκευής που ο τέως διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου Χαράλαμπος Τετράδης -πριν ακόμη έλθει σε επαφή με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής- αποπειράθηκε να ζητήσει να συνεισφέρουν όλοι από κοινού προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, εισέπραξε την κατηγορηματική αρνητική διάθεση του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη. Ο Χαράλαμπος Τετράδης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press δεν το έβαλε κάτω κι απευθύνθηκε στον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος επέδειξε ευθύς εξ’ αρχής διαλλακτική στάση και πρόθεση να μην πάρει περαιτέρω διάσταση το γεγονός της προηγουμένης ημέρας, καθ’ ότι από το βράδυ της προηγουμένης είχαν αρχίσει οι πυρετώδεις προετοιμασίες -ήταν κοινό μυστικό στην πόλη του Λουτρακίου, αλλά και την Κόρινθο- για την επικείμενη «μάχη» στο Ηρώο Πεσόντων Λουτρακίου. Μόνο αίτημα του Στάθη Μπούκουρα να διασκεδασθεί η χειρονομία με τη γροθιά του δημάρχου. Εξάλλου εν αδίκω και απρεπής ήταν η συμπεριφορά του Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι με τη στάση του δεν τιμούσε αυτό που του είχαν αναθέσει οι πολίτες να υπερασπισθεί.
Αμέσως, ο Χαράλαμπος Τετράδης μετέφερε το αίτημα του βουλευτή στο δήμαρχο, ο οποίος αντέδρασε απαξιωτικά, γεγονός που ανάγκασε το διοικητή του Α.Τ. να μεταβεί στο δημαρχιακό μέγαρο για μια απευθείας συνάντηση με το δήμαρχο, ευελπιστώντας να τον πείσει και να μην παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Στάθης Μπούκουρας. Εκεί ο Χαράλαμπος Τετράδης, φθάνοντας στο γραφείο του δημάρχου στην κυριολεξία κεραυνοβολήθηκε, όταν διαπίστωσε οι ύποπτοι για επεισόδια να παρευρίσκονται στο γραφείο του και να συνομιλούν σε ήρεμο τόνο και επίπεδο, γεγονός που υποδηλούσε ότι ο Κώστας Λογοθέτης έδινε αγώνα να τους πείσει να δημιουργηθούν έκτροπα.
Όταν ο Χαράλαμπος Τετράδης αποπειράθηκε να μεταπείσει για άλλη μία φορά το δήμαρχο βρέθηκε αντιμέτωπος με την πλήρη αδιαλλαξία του, δεν άκουγε τίποτα και δεν ήθελε άλλη κουβέντα. Οι προσπάθειες του Χαράλαμπου Τετράδη δεν εισακούσθησαν, αλλά ο έμπειρος διοικητής συνέχισε να ασκεί πιέσεις, με αποκορύφωμα τελευταία φορά την Δευτέρα το πρωί που τον παρακάλεσε ευθέως να τους μαζέψει, καθ’ ότι είναι φυσιολογικό και στην αστυνομία να υπήρχε ροή πληροφοριών για την επερχόμενη «μάχη».
Αφού ο δήμαρχος ήταν αντίθετος με τη στάση και τις προθέσεις των πρωταγωνιστών στα επεισόδια, γιατί μετέβησαν τη Δευτέρα το απόγευμα -αν και γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τους απελευθερώσουν (μήπως έπαιζε και πάλι θέατρο έναντι των υπολοίπων;)- ο ίδιος, ο αντιδήμαρχός του ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Γλυκοφρύδης και ο έτερος αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες να ζητήσουν παρακαλώντας από τον Χαράλαμπο Τετράδη να τους αφήσει ελεύθερους;
Στην πέμπτη παράγραφο γράφουν: «Η τήρηση της τάξης σε δημόσιες συγκεντρώσεις είναι κύρια ευθύνη και έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, η δε δημοτική αρχή συνεργάζεται με όποιο τρόπο της ζητηθεί για το σκοπό αυτό.»
Ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου Χαράλαμπος Τετράδης έκανε τα πάντα να αποτραπούν τα επεισόδια, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθαναν από παντού στο αστυνομικό τμήμα, όλες οι προετοιμασίες ήταν σε πλήρη γνώση του Κώστα Λογοθέτη.
Λόγω της αδιαλλαξίας του Κώστα Λογοθέτη, η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, αναγκάσθηκε εκ των πραγμάτων να αποστείλει διμοιρία «χημικού πολέμου» προκειμένου να επέμβει με την έναρξη των επεισοδίων.
Αυτός λοιπόν που δεν συνεργάσθηκε και κινήθηκε στην εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση μη περιφρουρώντας τα συμφέροντα, τη φήμη και την ομαλότητα στην πόλη του, αλλά εξέθεσε συνειδητά σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, δεν ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης;
Στην πέμπτη παράγραφο γράφουν: «Η δημοτική αρχή δε ζήτησε, ούτε και θα ζητήσει συγνώμη για κάτι στο οποίο δεν ήταν υπεύθυνη.»
Αν δεν είναι υπεύθυνος με την αδιαλλαξία του, για την πραγματοποίηση του πολιτικού του σχεδίου ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης, τότε ποιος είναι; Οι ιερείς που τον περίμεναν στην Δοξολογία και δεν παρέστη, για να παρατηρεί και να "ζυγίζει" τις δυνάμεις της διμοιρίας των χρυσαυγιτών που παρευρίσκονταν στο Μητροπολιτικό Ναό Λουτρακίου;
Στην έκτη παράγραφο γράφουν: «Συγνώμη πρέπει να ζητήσουμε και ζητούμε μόνο από τα παιδιά μας, στα οποία με την συμπεριφορά μας ως κοινωνία διδάσκουμε έλλειψη σεβασμού, διχόνοιας και συμπεριφορές τραμπουκισμού.»
Τα παιδιά, τα νήπια, τους γονείς τους, γιαγιάδες και παππούδες που είχαν πάει να τα καμαρώσουν συνειδητά τα καταστήσατε θύματα, ενώ μόλις έληξε η «μάχη» στρώσατε τα σακάκια σας, ισιώσατε τις γραβάτες, χωρίς να συνεννοηθείτε με κανέναν, δώσατε εντολή να ξεκινήσει η παράσταση, λες και ήταν θέατρο κι εσείς ο θιασάρχης.
Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω σχολιασμού, δεδομένου ότι ακολουθεί η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Λουτρακίου.
Στην έβδομη παράγραφο γράφουν: «Θα έπρεπε να ζητηθεί ένα δημόσιο συγνώμη, από εκείνους που κατά συνήθεια προκαλούν την κοινωνία με εκδηλώσεις βίας και μίσους, για λόγους εντυπωσιασμού, ανεξαρτήτως πολιτικής έκφρασης.»
Εξαιρώντας τη Χρυσή Αυγή που δε έχει σχέση με το Λουτράκι, αν και ο Στάθης Μπούκουρας αντιπαρήλθε την προκλητικότητα του Χρήστου Ασημακόπουλου, οι ταραξίες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και από την παρουσία του σ’ αυτό που το έχει φέρει σε επίπεδο ισοπέδωσης είναι τόσο ο αντιδήμαρχός σας Δημήτρης Δέδες, όσο και κατά δεύτερο λόγο, αλλά κυρίαρχο την περασμένη Πέμπτη, λόγω της θέσεώς σας, εσείς ο ίδιος.
Μήπως λοιπόν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, αρκετή καταστροφή και μεγάλη έχετε προκαλέσει στο δήμο Λουτρακίου, να παραιτηθείτε και να αφήσετε τον τόπο να μπορέσει να βρει τον όποιο δρόμο του από εκεί που τον έχετε καταδικάσει;
Του Πάνου Ηλιακόπουλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: