Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΟΚΝΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!






Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις να το κάνει ο ξένος. Έτσι και στο Λουτράκι όταν οι κρατούντες τα κλειδιά με την τύχη του τόπου αφήνουν σκόπιμα ξεκλείδωτες όλες τις πλαϊνές πόρτες, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ευκαιρίες… θα δραπετεύσουν κι αυτό που θα μείνει για το Λουτράκι είναι η καταδίκη του.

Έτσι λοιπόν οι κάτοικοι του δήμου θα πρέπει να σταματήσουν να τρέφουν φρούδες ελπίδες με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο προσκήνιο μετά την εποχή του Γιάννη Γιωτάκη, δεδομένου ότι τα πάντα άλλαξαν με την επιτυχία του να λειτουργήσει και πάλι στον τόπο, το καζίνο που διέθετε προπολεμικά.
Μετά την εισαγωγή και την αναδρομή στο παρελθόν, ο λόγος για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το σκόπιμο δια παντός εκτροχιασμό του από την έλευσή του και πάλι εντός της πόλης του Λουτρακίου, που θα αποκτούσε και ο δήμος το πλέον σύγχρονο συγκοινωνιακό μέσο, τα οφέλη του οποίου έχουν καταγραφεί διεξοδικά.
Μετά τον Γιάννη Γιωτάκη κανένας δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά και αποφασιστικά για την έλευση του προαστιακού στην πόλη του Λουτρακίου. Μικρή εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελεί ο Γιώργος Γκιώνης στους πρώτους μήνες της θητείας του, αλλά το πιάτο του το πήρε τότε μέσα από τα χέρια ο πρώην κορινθιάρχης υπουργός των κυβερνήσεων της τελευταίας Ν.Δ. Αναστάσης Παπαληγούρας.
Έκτοτε ούτε και ο ίδιος ασχολήθηκε, διαπιστώνοντας ότι τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, ενός και μόνου ατόμου με έδρα δραστηριοτήτων το δήμο Λουτρακίου είναι μεγάλα και έχουν κάλυψη από την κεντρική εξουσία.
Το οξύμωρο είναι λοιπόν, ότι οι τοπικοί άρχοντες που υποτίθεται, αλλά στην ουσία απεμπολούν τα συμφέροντα της πόλης τους, δεν έχουν καταβάλλει προσπάθεια για να έλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι, για να μη θίξουν τα συμφέροντα του εν λόγω επιχειρηματία. Χαρακτηριστική ήταν η ρήση προ μηνός γείτονα επιχειρηματία του περί ου ο λόγος που τόνισε στο loutraki-press: «Όσο και να ματαιοπονείτε, δεν θα δείτε προαστιακό στο Λουτράκι, δεδομένου ότι χάνονται οι ελπίδες να οικονομήσει ο εν λόγω επιχειρηματίας. Θα φέρνει πάντοτε εμπόδια και στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα γίνεται τίποτα στο Λουτράκι.»
Φυσικά, εγκληματική είναι η στάση των πρώην, καθώς επίσης και του νυν που δεν διεκδικούν την έλευση του έργου, αλλά τηρούν παθητική στάση για να μη θίξουν τα συμφέροντα του εν λόγω επιχειρηματία σε βάρος της ντόπιας κοινωνίας. Αυτά τα πρόσωπα, είναι ακατάλληλα να διαφεντεύουν τις τύχες του τόπου, δεδομένου ότι όπως αποδεικνύεται μόνο γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται. Φωτεινό παράδειγμα η κατάντια του Λουτρακίου, που μετά τους καταρράκτες το επόμενο έργο ήταν το Loutraki Thermal Spa!
Τι προβλέπει το πρόγραμμα περιφερειακής ενότητας 
Χθες, συνεδρίασε η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, όπως στο τεχνικό της πρόγραμμα προβλέπεται η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μελέτες, ακόμη και σε ξεχασμένους δρόμους στην ορεινή και απόμακρη Κορινθία και ούτε ένα ευρώ για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου.
Φαίνεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που επί δεκαεπτά μήνες «ενέπαιξε;» την ντόπια κοινωνία καλλιεργώντας προσδοκίες για τη σύνδεση της πόλης με την πρωτεύουσα, αεροδρόμιο και λιμάνια, τράβηξε… το αυτί τόσο του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, όσο και του Κορίνθιου θεματικού του συμβούλου Λάκη Παπαφωτίου, καθώς επίσης και των έτερων συμβούλων Αθανάσιου Πισιμίση, Άγγελου παπγγελόπουλου, Κώστα Λέγγα και της Ελένης Σούκουλη Βιλιάλη. Μόνος ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την τύχη του έργου ήταν ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρος Μπούκλης, ο οποίος όταν έθεσε το θέμα, ρωτώντας αν έχει προβλεφθεί κονδύλι για την κατσκευή του έργου του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, πετάχθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάκης  Παπαφωτίου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα αίτημα από το δήμαρχο Λουτρακίου, συμπληρώνοντας: «Που είναι να το αιτηθεί και να το διεκδικήσει;»
Δυσαρέσκεια του διοικητή του ΟΣΕ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο διοικητής του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος φέρεται να είναι σφόδρα ενοχλημένος, με την αδράνεια της περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία δεν προωθεί το εν λόγω έργο, αν και έχουν υπάρξει συζητήσεις και θεωρητικά διαπιστωνόταν ενδιαφέρον, ενώ εκ του μέχρι σήμερα αποτελέσματος αυτό παραπέμπει σε κοροϊδία;
Επιπρόσθετα ο ΟΣΕ πρέπει να προωθήσει το έργο δεδομένου ότι εντάσσεται στο νέο χωροταξικό σχέδιο της πρωτεύουσας, αποτελεί κλάδο του και κατά συνέπεια πρέπει το έργο να υλοποιηθεί.
Η συγκεκριμένη περίοδος, παρά τα πλέον ασφυκτικά χρονικά περιθώρια είναι η πλέον ιδανική προκειμένου το έργο να ενταθεί στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου και να κατασκευασθεί με κοινοτικά κονδύλια.
Είναι η ώρα να αποδειχθεί αν όντως κι εμπράκτως ο Πέτρος Τατούλης ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιφέρειά του ή εξαιρεί τον κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό καταδικάζοντας μια ολόκληρη πόλη με τον πληθυσμό της, προς χάριν συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.
Τα προαναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τη στάση τους και την τακτική τους, την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας θα τη διαπιστώσουν την ώρα της κάλπης, δεδομένου ότι σε μέγιστο βαθμό η τύχη τους θα εξαρτηθεί και από τη σταυροδότηση των ψηφοφόρων του Λουτρακίου.
Λιγότερο από δεκατέσσερις μήνες μας χωρίζουν μέχρι τις εκλογές, οι μνήμες θα είναι νωπές και η καταδικαστική ψήφος θα είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα στην προεκλογική ατζέντα του Λουτρακίου!
  loutraki-press 
Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: