Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Δεν θα σε πω ψεύτη, αλλά δεν λες αλήθεια»!


  Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΟΣΣΑΡΑΣ «ΕΠΝΙΞΕ» ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
 
ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 3/4/2

Σε εξαντλητικό «στριπτίζ», υπέβαλε το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς, αναδεικνύοντας τα κενού περιεχομένου λόγια του θυμίζοντας και λίγο από τον παλαιό δημοτικό σύμβουλο Μητσέα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Δεν θα σε πω ψεύτη, αλλά δεν λες αλήθεια»!
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς εμφανίσθηκε με άσσο στο μανίκι, που αιφνιδίασε τον Κώστα Λογοθέτη, αποκαλύπτοντας στοιχεία τα οποία ήταν σε γνώση του, αλλά απέκρυπτε, ενώ παραπληροφορούσε συνειδητά και τους κατοίκους μέσω του εκλεκτού του προέδρου του Εξωραϊστικού Πολιτικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια» Αλέξανδρου Κινδιλίδη.
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς «βούτηξε» στο χρονοντούλαπο της πληθώρας των μελετών του δήμου Λουτρακίου κι έβγαλε στον… αφρό τη μελέτη του 21/5/2003 για τον υδροφορέα του Σχίνου, η οποία σημειωτέον είχε κοστίσει σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν κατά μία εκδοχή € 70.000.000, κατά μία άλλη εκδοχή € 200.000.000 καθ’ ότι πλούσιος εκείνα τα χρόνια ο δήμος Λουτρακίου.
Συνδυάζοντας εκείνη τη μελέτη, με την πρόσφατη έρευνα του ΙΓΜΕ διατύπωσε τις αμφιβολίες του κατά πόσο μπορεί να είναι εφικτές οι υποσχέσεις που έχουν δώσει άνθρωποι με εξειδίκευση στο αντικείμενο όπως ο διευθυντής της εταιρείας Τάσος Μαστραντωνάκης και ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης.
Πιο σημαντικό όλων ήταν, όταν ο πρόεδρος της εταιρείας δικαιολογούσε για τη στάση του το διευθυντή του, αποκαλύπτοντας ότι είναι αιχμάλωτος του δημάρχου γιατί τον είχε απειλήσει με απόλυση, κάτι που εκμεταλλεύεται λόγω του θεσμικού του ρόλου ο Κώστας Λογοθέτης και ενδεχομένως να τον αναγκάζει να κάνει πράγματα που δεν πιστεύει επιστημονικά!
Διατυπώνοντας την εκτίμησή του για τον Τάσο Μαστραντωνάκη, ο Χαράλαμπος Δοσσαράς ισχυρίσθηκε ότι δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες που δεν πίστευε και ειδικότερα σε αντλήσεις από τον υδροφορέα Σχίνου.
Βάλλοντας ευθέως κατά του Κώστα Λογοθέτη διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπόσχονται ότι παρέχουν πόσιμο νερό λόγω των χλωριόντων που έχουν εισβάλλει που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα γεωτρήσεων;
Είναι προφανές ότι χαϊδεύουν αυτιά, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δίκτυα υδροδότησης και είναι επιφορτισμένη με τον ποιοτικό έλεγχο του νερού που φθάνει στην οικιακή κατανάλωση, για το οποίο υπάρχει έλλειμμα τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και ποσότητας.
Λαμβάνοντας υπόψη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ την έρευνα του ΙΓΜΕ, που όπως αποκαλύφθηκε έχει παραληφθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου ξεκαθάρισε για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ερευνών στην ευρύτερη περιοχή των Πισσίων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπόσχονται ότι θα μεταφερθεί νερό στο Σχίνο από τα Πίσσια αν δεν εξευρεθεί νερό από νέες γεωτρήσεις, ενώ και στους δύο είχα ξεκαθαρίσει ότι ήμουν αντίθετος στην άντληση νερού από τον υδροφορέα του Σχίνου.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στην περσινή συνέλευση του συλλόγου «Τα Γεράνεια» στο camping του Σχίνου, ο Χαράλαμπος Δοσσαράς καθόταν στο περιθώριο αποφεύγοντας να αποτυπώσει την άποψή του, δημιουργώντας εκνευρισμό σε παραδοσιακούς του φίλους, καθ’ ότι αναγκαζόταν να παίρνει θέσεις που δεν διασφάλιζαν την υγεία των πολιτών. Όμως, είναι προφανές, ότι από τα ψέματα αλλά και από τα διαθέσιμα στοιχεία που είχε στο χέρι του, αγανάκτησε και χθες εξερράγη, μη διστάζοντας να μην βάλει το δάκτυλο του επί τον τύπον των ήλων, γνωστοποιώντας ότι το κόστος δικτύου μεταφοράς είναι δυσβάσταχτο για την εταιρεία.
Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Χαράλαμπου Δοσσαρά για τις προσπάθειες - πιέσεις του Κώστα Λογοθέτη να πεταχτούν χρήματα σε αντλήσεις που δεν είναι ποιοτικά καλές! Πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσω διερωτήθηκε και παράλληλα να εκβιάζεται με απόλυση ο διευθυντής για λύσεις χωρίς αποτέλεσμα; Αλλά και πώς είναι δυνατόν ο μηχανολόγος Λογοθέτης να έρχεται σε σύγκρουση με το δήμαρχο Λογοθέτη;
Στη συνέχεια ξεγύμνωσε τον χαρακτήρα του Κώστα Λογοθέτη αποκαλύπτοντας:
- Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος κοιτά το φαίνεσθαι κι όχι την ουσία.
- Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος διασπά και βάζει άλλους να μαλώνουν βγάζοντας τον εαυτό του εκτός.
- Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος προσπαθεί να καπηλευθεί το έργο άλλου.
- Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος ανακατεύεται για να τα κάνει μπάχαλο.
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ εκτίμησε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχει διαθέσιμα τα πρώτα στοιχεία που αφορούν ποσότητα και ποιότητα -αποκλείοντας τον υδροφορέα Σχίνου- δεσμευόμενος ότι γνώμονάς του είναι η υψηλή ποιότητα, αλλά και η επάρκεια, υπογραμμίζοντας ότι μου αρέσει να λέω αλήθειες και να συνεργάζομαι κι όχι να χαϊδεύω αυτιά…
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς κατέληξε λέγοντας ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε για δίκτυο μέσα στο Μάϊο!
LOUTRAKI PRESS 














Δεν υπάρχουν σχόλια: