Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ!



  

                                              
Αξιέπαινη πρωτοβουλία κοινής συνάντησης, στα γραφεία του Εκπολιτιστικού Κέντρου Περαχώρας, ανέλαβαν πέντε Σύλλογοι της Περαχώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας, που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην περιοχή, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Γλυκοφρύδη και του Υποστρατήγου ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννη Καραπανάγου.   


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εξωραιστικού Συλλόγου Οικιστών λίμνης Ηραίου Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Θώδης, ο οποίος συντόνισε επιτυχώς τη θεματολογία και τους ομιλητές της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου κ. Φίλιππας Θυμής, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας κ. Παναγιώτης Παππάς, ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς και ο κ. Δημήτριος Αικατερίνης, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των παραπάνω συλλόγων.
Αφού συζητήθηκε  διεξοδικά το επίκαιρο θέμα της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην Περαχώρα, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, από μέλη των παραπάνω συλλόγων,για να επισκεφτεί το Ζευγολατιό και να συζητήσει με τον κ. Κώστα Σχοινοχωρίτη το πιλοτικό πρόγραμμα φύλαξης του Ζευγολατιού, που ήδη εφαρμόζεται από την κίνηση ενεργών πολιτών Ζευγολατιού ''Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ'' και τη Δημοτική Αρχή του δήμου Βέλου-Βόχας, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.  
Η παραπάνω επιτροπή, πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκε το Ζευγολατιό και συζήτησε με τον κ. Σχοινοχωρίτη την όλη διαδικασία οργάνωσης και εφαρμογής του πιλοτικού αυτού προγράμματος πρόληψης της εγκληματικότητας, το οποίο, όπως ο κ. Σχοινοχωρίτης τόνισε, έχει χαρακτηριστεί μέχρι σήμερα επιτυχημένο. 
Ως επόμενη δράση σχεδιάζεται η συνάντηση των κατοίκων της Περαχώρας για να ενημερωθούν αναλυτικά από την επιτροπή και να ληφθούν αποφάσεις για την ασφάλεια, προσαρμοσμένες στα γεωγραφικά δεδομένα της περιοχής της Περαχώρας, είτε στο πλαίσιο του εθελοντισμού, είτε στο πλαίσιο φύλαξης από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
 Γιάννης Καραπανάγος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ .ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.!