ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Νομοσχέδιο που προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους προκαλούν ή διεγείρουν ρατσιστική βία και….


αρνούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίες καταθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το νομοσχέδιο προβλέπει αυτόματη άρση ασυλίας για βουλευτές που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές. Συγκεκριμένα, αν βουλευτής αναφερθεί σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με τη φυλή, το χρώμα ή την καταγωγή τους ή εγκωμιάσει φασίστες και εγκληματίες πολέμου, χρησιμοποιήσει τα σύμβολά τους ή χαιρετίσει όπως αυτοί, αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και οδηγείται στο δικαστήριο.
Αυτό σημαίνει ότι εκπίπτει και του βουλευτικού αξιώματος και δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όσο διαρκεί η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.
Όπως αναφέρει το Βήμα, πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά νομοθετική παρέμβαση που επιχειρεί να αντιμετωπίσει δυναμικά το πρόβλημα του ρατσισμού.