Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΠΑ;



Περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη αυτό που ζητάει το Λουτράκι είναι η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. (Αν θέλατε, θα μπορούσατε να ενημερώσετε -μετά την ανενημέρωτη αντιπεριφερειάρχη σας- τα φερέφωνά σας που εναγωνίως διερωτώνται τι ζητάει επιτέλους το Λουτράκι;)

Οι ταγοί του Λουτρακίου -με εξαίρεση τον Γιώργο Γκιώνη το α΄ εξάμηνο του 2007- ήταν αυτοί που έβαλαν στο μνήμα το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Η «πολιτική μαφία» όλων των βαθμίδων, είναι αυτή που στάθηκε εμπόδιο -προς δόξαν συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων- στην κατασκευή του σταθμού του Ισθμού στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη. Ενός σταθμού που είναι σχεδιασμένος και χαραγμένος σύμφωνα με τα παγκόσμια συγκοινωνιακά σιδηροδρομικά κρατούντα και είναι ενταγμένος στη γραμμή υψηλών ταχυτήτων του διευρωπαϊκού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι (ΠΑΘΕ), αλλά παρ’ όλα αυτά σ’ ένα τέτοιο έργο επέτυχαν να μην κατασκευασθεί.
Τα πάντα υπονοούν και συγκλίνουν προς την κατεύθυνση ότι ένας σταθμός με τέτοια κομβική σημασία, επιβατική και εμπορική, έχει παραβλεφθεί για να επωφεληθούν δύο άτομα από αλλαγή αξιών γης και κτήματα στο πουθενά -υπό την εποπτεία του ενδιαφέροντος της αρχαιολογικής υπηρεσίας- να μεταβληθούν σε… οικόπεδα Κολωνακίου!
Περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη, αν συνεχίσετε την ανερμάτιστη πολιτική σας να ρίξετε «κλωτσιά» για το απώτατο μέλλον, μετά το 2020 και βλέπουμε, στα αλληλένδετα και αναπόσπαστα έργα:
κατασκευής του σταθμού -σιδηροδρομικού κόμβου- του Ισθμού στη θέση Παράδεισος Φιλοθέη, το οποίο προς ενημέρωσίν σας διαθέτει ολοκληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που δεν χρειάζεται επικαιροποίηση, δεδομένου ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην εγγύς κι ευρύτερη περιοχή. ΜΠΕ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κατασκευής της γραμμής Αθήνα - Κόρινθος, αλλά με άνωθεν παρεμβάσεις ο σταθμός δεν κατασκευάσθηκε ποτέ, υποβοηθώντας προς αυτή την κατεύθυνση και ταγοί του Λουτρακίου,
κανονικοποίησης και ηλεκτροκίνησης επιπέδου τρόλεϊ -χαμηλών ταχυτήτων- της υφιστάμενης γραμμής, για τη σύνδεσή της με τη γραμμή υψηλών ταχυτήτων του κεντρικού άξονα ΠΑΘΕ,
λαμβανομένου υπόψη ότι έχετε διαθέσιμα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και για τα συγκεκριμένα έργα απαιτούνται μόλις € 10.000.000, θα είστε εσείς προσωπικά ο υπεύθυνος που θα βάλετε την ταφόπλακα στο έργο!
Είστε παιδί, ανδρωθήκατε στην κεντρική πολιτική σκηνή κι έχετε την ευκολία εν αντιθέσει με τους τοπικούς παράγοντες να διαβάζετε με μεγάλη ευκολία και να αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνουν όλα αυτά πίσω από τις γραμμές.
Νομίζω ότι είναι η ευκαιρία σας, λίγο πριν το τελευταίο στάδιο του πολιτικού σας βίου να επιδείξετε τη διαφορετική νοοτροπία σας και να αποδείξετε προς πάσα κατεύθυνση, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις, με αφορμή τα τελευταία σε βάρος σας δημοσιεύματα, ότι δεν είσθε κι εσείς άλλος ένας αγωγός αμαρτιών του κεντρικού πολιτικού συστήματος.
Ξέρετε πάρα πολύ καλά την ομόθυμη γνώμη σύμπασας της κοινωνίας του Λουτρακίου για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, αντίθετα από την οποία στην ουσία κινούνται οι ταγοί του τόπου, με το δήθεν ενδιαφέρον τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι μαζί έσπευσαν στο υπουργείο συρόμενοι από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και κανείς τους δεν μετέβη στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που συνεζητείτο η τύχη του προαστιακού για το Λουτράκι! Αυτή είναι η υποκρισία τους απέναντι την κοινωνία που τους έχει τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο!
Ακόμη κι ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης που βρισκόταν στη συνεδρίαση του περιφερειακού σας συμβουλίου, ήταν εκεί για το θέμα της Motor Oil. Όσον αφορά το καυτό θέμα ήταν εκτός τόπου και χρόνου και δεν γνώριζε τι συνεζητείτο για την τύχη του προαστιακού σιδηροδρόμου!.. Άκουγε για πρώτη φορά εμβρόντητος όσα επεσήμαινε ο Δημήτρης  Καραπατάς, λες και προερχόταν από άλλο πλανήτη; Ποιός ο πρώτος πολίτης του τόπου που έπρεπε να έχει διαρρήξει τα ιμάτιά του, μαζί με τους άλλους ταγούς του τόπου.
Προς τιμήν τους οι επικεφαλής των συνδυασμών της ελάσσονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν πιο ενημερωμένοι από τον ίδιο -αν και τοπικό του θέμα- και δικαιολογούσαν πλήρως την παρουσία τους στα έδρανα. Φυσικά, την προσωπική τους τραγωδία δεν απέφυγαν οι αντιπεριφερειάρχες σας που επέλεξαν να ευθυγραμμισθούν μαζί σας, σε βάρος των συμφερόντων και της προοπτικής μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Στη συνεδρίαση, περί άλλων τυρβάζατε και είχατε την αίσθηση ότι απευθύνεσθε σε «ιθαγενείς» που τέρπονται από… χάνδρες και καθρεφτάκια, όμως τους πλημμυρίσατε οργή κι αγανάκτηση, ενώ όλοι έγιναν μάρτυρες των ουσιαστικών προθέσεων σας να παραπεμφθεί το έργο σ’ ένα απώτατο μέλλον κι όχι των φαινομενικών.
Περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη, αν συνεχίσετε στο συγκεκριμένο θέμα την ανερμάτιστη πολιτική σας μας εξωθείτε σε σκέψεις ότι η «πολιτική μαφία» που έχει εκτροχιάσει το διπλό έργο, θα έχουν πλέον όλη την ευκαιρία να συμπεριφερθούν ως «Πόντιος Πιλάτος» τραβώντας την ουρά τους έξω για το διαπραχθέν έγκλημά τους και να αναδείξουν με μεγάλη ευκολία εσάς προσωπικά, ως αποκλειστικό υπεύθυνο που κατέστρεψε το έργο.
Εσείς είσαστε αυτός που θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα ολοκληρώσει τον πολιτικό του βίο και ποιά θέλει να είναι η υστεροφημία του στην κοινωνία του Λουτρακίου.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Κάντε την υπέρβαση, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και πράξτε το δέον και το πρέπον να ωφεληθεί μια ολόκληρη κοινωνία, χωρίς να επιβαρύνεσθε στο παραμικρό, κι όχι να ευνοηθούν, έστω εξ αντανακλάσεως τα ιδιωτικά συμφέροντα...
Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: