Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Πρόβλημα λειψυ­δρίας στο Σχίνο !




 


Το μεγάλο πρόβλημα της λειψυ­δρίας που υπάρχει στο Σχίνο από χρόνια,


 συνεχίζει και φέτος να πλήττει την περιοχή. Η οργή των κατοίκων, και δικαιολογημένα, είναι μεγάλη. Σχινιώτες που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο Σχίνο ανατρέπουν τα σχέδια τους και κατευθύνονται προς άλλες λύσεις, ακόμα και παραμένοντας στην Αθήνα, εφ' όσον το πρόβλημα συνεχιστεί. Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη περιοχή ν' απαξιώνεται από την έλλειψη νερού, και σημειώστε ότι, όλα τα Γεράνεια είναι από τα πιο πλούσια βουνά σε ποσότητες νερού και τόσο καλού νερού.
Παρ' όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο, οι μεγάλες διακοπές παρατηρούνται, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, σε όλο το Σχίνο, περισσότερο όμως στις υψηλότερες περιοχές του. Οι λόγοι, όπως μας πληροφόρησαν από τη ΔΕΥΑΛΠ, είναι η υπερ­κατανάλωση που παρατηρείτε αυτές τις ημέρες, όπου ο κόσμος είναι περισσότερος, ή ακόμα και σε βλάβες του δικτύου.Από τη ΔΕΥΑΛΠ επίσης καταγγέλεται ότι υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι χρησι­μοποιούν το νερό του δικτύου αλόγιστα, ενώ διαθέτουν γεώ­τρηση.
Η νέα γεώτρηση που έγινε στη περιοχή των Πισσίων θα δώσει νερό στο Σχίνο, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει και εμείς να είμαστε προσεκτικοί στην κατανάλωση προκειμένου να αντιμετωπισθούν εν μέρει τουλά­χιστον, αυτές οι διακοπές. Ο Δήμος τροφοδοτεί τις πηγές που υδρεύουν το Σχίνο με υδροφόρες μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο υδροδότησης από την νέα γεώ­τρηση. Η ποιότητα του νερού της γεώτρησης εξετάζεται αυτή την ώρα και εφ όσον είναι καλό, θα διο­χετευθεί με νέο αγωγό κατ ευθείαν στις δεξαμενές του Σχίνου. Τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου πιέζουν τον Δήμαρχο,για την όσο το δυνατόν,γρηγορότερη ολοκλή­ρωση του έργου, και μέχρι τότε ελπίζουμε σε μια επιτέλους οριστική λύση του προβλήματος!!!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΙΝΟΥ "ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: