Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το χρονικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Συνέχεια στον φαύλο κύκλο της βίας δίνει η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νέων ανθρώπων, ηλικίας 22 και 26 ετών, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.



Η δολοφονία που αναδύει έντονη οσμή τρομοκρατίας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου 420 με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Δράστες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Προσέγγισαν τους τρεις νεαρούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τους γάζωσαν εν ψυχρώ.
Κατά μαρτυρίες στον τόπο της δολοφονίας υπήρχε και τρίτο άτομο που έκανε νεύμα στους δύο δράστες.
Οι σφαίρες έπληξαν στο κεφάλι και στο στήθος τους δύο νεαρούς που κατέληξαν ενώ ο τραυματίας φέρει χτύπημα στην κλείδα.
Οι δύο νεκροί μετεφέρθησαν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Ο τραυματίας, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή ελεγχόμενη, διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι τα θύματα έχουν χτυπηθεί στον θώρακα και στο κεφάλι, και σημείωσε ότι ο ένας εκ των τριών νεαρών μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή στο ίδιο Νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.
Όσον αφορά τον τρίτο τραυματία, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, είπε ότι είναι βαριά τραυματισμένος, βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει.
Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι ο σοβαρά τραυματισμένος 29χρονος που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή στο «Γεννηματάς», φέρει τραύμα από βλήμα το οποίο έχει χτυπήσει το κεφάλι κι έχει φθάσει μέχρι τον σπλήνα.
«Ο άνθρωπος θα δώσει μεγάλη μάχη» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά την εκδοχή της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η δολοφονία συνέβη ως εξής:

Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».
Κάλυκες των 9 χιλιοστών
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Επί τόπου έσπευσε αμέσως κλιμάκιο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες και ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, ενώ λίγο αργότερα τις έρευνες για την επίθεση ανέλαβε αρμοδίως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο σημείο έχουν ήδη εντοπιστεί τουλάχιστον 12 κάλυκες των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να διακριβωθεί η ταυτότητα του όπλου.
Αποκλεισμένη παρέμενε έως αργά το βράδυ ώρα η περιοχή έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στη Λεωφόρο Ηρακλείου και η τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακείμενους δρόμους.
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Τους πυροβολούσαν ακόμη και πεσμένους λέει ο Κασιδιάρης
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προσερχόμενος στο σημείο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση» και πως «τους πυροβολούσαν ακόμη και όταν ήταν στο έδαφος, μέχρι να αδειάσουν τα όπλα τους».´Και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του στην οικογένεια των νεαρών, σημειώνοντας ότι «τα παιδιά αυτά είναι ανήκουν και στη δική μας οικογένεια».
Όπως έχει γίνει γνωστό, μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα σταμάτησε επί της Λεωφόρου Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο, λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (ΧΑ). Οι δράστες πυροβόλησαν προς το μέρος του ισογείου του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΧΑ (σε όροφο), σκοτώνοντας εν ψυχρώ 2 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο και τραυματίζοντας άλλον έναν.
Στον τόπο της δολοφονίας έσπευσαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής ανάμεσά τους και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία (Φωτό: Χάρης Γκίκας)
Στον τόπο της δολοφονίας έσπευσαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής ανάμεσά τους και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία (Φωτό: Χάρης Γκίκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: