Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!


Του Δημήτρη Καραπατά*
Σε χρόνους χαλεπούς, χρόνους απαιδευσιάς, κτηνώδους τυραννίας και πολιτικής θηριωδίας, θα έπρεπε το ενδιαφέρον για όσους έχουν το γενικό πρόσταγμα σε ένα δήμο να ενέχει έναν ευρύτερο αλτρουιστικό χαρακτήρα για τον τόπο και τους πολίτες, που να αγγίζει τα όρια της αυτοθυσίας, έτσι ώστε να είχαν δημιουργηθεί τα κατάλληλα αντίβαρα, στις λαοπροδοτικές και ανθελληνικές πολιτικές των ταγών της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας.
Δυστυχώς, στον τόπο μας, αντί να συμβαίνει το αυτονόητο, ο πρώτος πολίτης όχι μόνο είναι απομονωμένος στον εαυτό του, κλεισμένος στην πολιτική και ψυχική του ερήμωση και ξεκομμένος από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο αδιαφορώντας για τα προβλήματα των δημοτών, ενώ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το κοινό καλό και να μοχθεί γι’ αυτό, ωστόσο, μέσα από ένα βαλτωμένο πεδίο ιδεών, έκανε πρωταρχικό μέλημα της εξουσίας του, την αδυσώπητη λατρεία του προσωπικού συμφέροντός του.
Ένα προσωπικό συμφέρον που βρίσκεται στις πλείστες των περιπτώσεων, σε ολομέτωπη σύγκρουση με τα συμφέροντα των πολιτών, γι’ αυτό και η διοίκηση του ημιθανή πολιτικά δημάρχου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συστηματική, δόλια και στοχευμένη λεηλασία των συμφερόντων του τόπου.
Ενδεικτικό παράδειγμα της δόλιας προαίρεσης των «μασκοφόρων» πολιτικά δολιοφθορέων της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, είναι και η δόλια πρακτική να στήσουν και νέα εμπόδια για να σταματήσουν την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου, ώστε να λιώσουν σαν ολετήρες τα συμφέροντα όλων των δημοτών.
Συγκεκριμένα, ενώ η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στο Λουτράκι, προσέφερε την κατάλληλη συνδρομή με τους έγκριτους συγκοινωνιολόγους που την υποστηρίζουν αφιλοκερδώς, έτσι ώστε να υπάρξει τεχνικό momentum μεταξύ των υπηρεσιών δήμου Λουτρακίου και ΟΣΕ, δίνοντας τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις σε μια σειρά από θέματα που είχαν προκύψει, ο δοριάλωτος των οικονομικών συμφερόντων δήμαρχος «φον Κωστάκης», προέταξε (την ώρα μάλιστα που σπαράζεται η τοπική οικονομία και αναζητά ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την αναζωογόνηση της), ένα νέο, δήθεν πρόβλημα, άκουσον - άκουσον κάποια λίγα κοτετσοσύρματα παρακείμενης ιδιοκτησίας, τα οποία παρανόμως και με την ανοχή του δήμου Λουτρακίου έχουν καταλάβει το κατάστρωμα της οδού Κορίνθου, πλησίον της οδού Αιγαίου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που στην συνάντηση εργασίας - ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε με προτροπή της Πρωτοβουλίας, στα γραφεία του ΟΣΕ, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Κώστας Λογοθέτης έστειλε ύστερα από πολύ μεγάλες πιέσεις, τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου, ο οποίος το παρουσίασε ως μείζον ζήτημα, αποκρύπτοντας παράλληλα την ύπαρξη συμβολαιογραφικής πράξης μεταξύ δήμου και ιδιώτη για απομάκρυνση των παραπηγμάτων την ώρα έναρξης των πρόδρομων εργασιών εφαρμογής του νέου ΓΠΣ!
Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται προς επαΐοντες, ότι η σιδηροδρομική γραμμή, μέχρι την απόληξη της στο υφιστάμενο σταθμό του Λουτρακίου, θεωρείται κρατική περιουσία και δεν εμπίπτει τυχόν καταπάτηση της (είτε από δήμο, είτε από ιδιώτη) στον νόμο περί χρησικτησίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι με το νέο νόμο η καταπάτηση δημόσιας περιουσίας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Συνεπώς, το συμφέρον όλων των πολιτών επιτάσσει την άμεση έναρξη των εργασιών, για την κανονικοποίηση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής, έτσι ώστε  να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο της πόλης στο Λιβαδάκι, με καταβιβασμό της γραμμής στο ύψος του νέου οδοστρώματος, ενώ θα διαθέτει αντιθορυβική και αντικραδασμική υποδομή.
Καχυποψία για τους εταίρους
Όλοι οι χειρισμοί του Κώστα Λογοθέτη και των μαθητευόμενων μάγων που τον πλαισιώνουν, είναι αλλοπρόσαλλοι και κάνουν κατάδηλο πως δεν είναι σε νοητική εγρήγορση για τόσο κρίσιμα ζητήματα και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πατριωτική ικμάδα που να δονεί τις χορδές της ευαισθησίας τους, ενώ το μόνο που «δένει» πλέον την τοπική κοινωνία με την δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, είναι μια ισορροπία αμοιβαίας καχυποψίας και δυσπιστίας, μιας και η εξουσία Λογοθέτη, αποδείχθηκε μια «άψυχη» βίδα που εσφηνώθη στον έμψυχο οργανισμό της τοπικής κοινωνίας για να την πληγώσει και να την νεκρώσει.
Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως στην δημοτική αρχή Λογοθέτη, της έχει ανατεθεί ο δεύτερος ρόλος από ορισμένους εταίρους, έτσι ώστε να έχουν εκείνοι ρόλο πρωτεύουσας σημασίας. Οι θεσμικές θηριωδίες του Κώστα Λογοθέτη και των αυλικών του, κατάφεραν να κάνουν να μοιάζουν οι βαρβαρικές επιδρομές που έχει καταγράψει η Ιστορία, με αταξίες νηπίων…
Στο απυρόβλητο δεν μπορεί να μείνει και ο Παύλος Παύλου, του οποίου η σιγή είναι φαινομενική, μια και δεν αποστασιοποιείται από όλα τα ανδραγαθήματα του δημάρχου που αποψιλώνει τα συμφέροντα του τόπου, ενώ ο ίδιος άγεται και φέρεται σαν πολιτικός του συνεταίρος. Ο Παύλος Παύλου επί του πρακτέου φαίνεται πως δίνει τα ρέστα του για την επανεκλογή του και ποντάρει για να ρεφάρει με ένα συμπλεγματικό τρόπο, σε καταρρέουσες πολιτικές συμμαχίες και όχι μόνο, ενώ κάθε υπόσχεση του για προάσπιση των συμφερόντων του δήμου, ηχεί περισσότερο στα αυτιά των δημοτών, σαν καλοστημένη προεκλογική μπλόφα.
Τέλος, καταδικασμένος να ζήσει την εκπαραθύρωση του από τον δημαρχιακό θώκο στις προσεχείς εκλογές είναι ο κακόφημος πολιτικά Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος κατά την προσφιλή του τακτική θα εκστομίσει εντυπωσιακές δηλώσεις και θα προβεί σε… ρωμαϊκού τύπου εκδηλώσεις, ευελπιστώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπον θα αποφύγει τον πολιτικό διασυρμό, που είναι unde portas. Όμως, οι προσπάθειες εξαπάτησης της τοπικής κοινωνίας θα πέσουν στον ίδιο γκρεμό που έριξε τον τόπο, με συνέπεια να υποστεί πρωτοφανή ταπείνωση για τα δημοτικά πράγματα του Λουτρακίου.
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: