Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ 2014



Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει την διεξαγωγή του Ορεινού αγώνα Γερανείων 2014....

Η διαδρομή ξεκινάει έξω από το Λουτράκι (Χαρβάτι) και αφού διατρέξει την κορυφογραμμή του βουνού καταλήγει στην παραλία Λουτρακίου. Το μήκος της είναι 19 χιλ. και η συνολική υψομετρική διαφορά ανάβασης 1.050 μ.
Στην φετινή διαδρομή έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις που καθιστούν τη διαδρομή περισσότερο ευχάριστη και ελκυστική.
Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο περυσινός αγώνας,  που οφείλεται , σύμφωνα με τα σχόλια των συμμετεχόντων,  στην άρτια διοργάνωση από το σύλλογό μας και στην πολύ όμορφη και με υπέροχη θέα διαδρομή, πιστεύουμε ότι θα συντελέσει στην προσέλκυση  πολύ μεγαλύτερου αριθμού αθλητών.
Στη διαδρομή προστέθηκε και το,  εδώ και πάρα πολλά χρόνια,  χαμένο  τμήμα του παλαιού μονοπατιού  από την Μονή του Προφ. Ηλία προς τη Μονή του Οσίου Παταπίου. Το μονοπάτι αυτό, πριν την κατασκευή του δρόμου,  ήταν η μοναδική οδός επικοινωνίας της Μονής με το Λουτράκι και πέρασε σε αχρηστία μετά την πυρκαγιά.
Ο Σύλλογός μας φρόντισε για το ξαναζωντάνεμα του παλαιού μονοπατιού με την εντόπιση το ίχνους του, την αποτύπωση και το καθάρισμα. Τώρα πλέον, μπορεί κάποιος  ν' απολαύσει μία ωραία βόλτα από το Λουτράκι στον Όσιο Πατάπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: