Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΗΡΑΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ : Μύθος και Αλήθεια Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γ ΄ Γυμνασίου Περαχώρας, Κορινθίας Μάιος 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)




 




«Ηραίο: Μύθος και Αλήθεια» είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 η Γ΄ Γυμνασίου Περαχώρας με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Γεώργιο Παπαφίλη, διευθυντή του σχολείου και την κ. Μαίρη Χάψα, φιλόλογο. 

 Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους  μαθητές τους σχολείου και στους μαθητές  του 3ου Δημοτικού Κορίνθου συνοδεία των δασκάλων τους, της κ. Γεωργίας Γιαννακοπούλου και του κ. Κων/νου Τζώρτζη. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασαν τα power points που είχαν δημιουργήσει για το Ηραίο Περαχώρας με πλούσιο μυθολογικό, αρχαιολογικό, ιστορικό και φωτογραφικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει με διαδικτυακή έρευνα αλλά και με πληροφορίες αντλημένες από την εκπαιδευτική  επίσκεψη της κ. Γιώτας Κασίμη που είχε ήδη προηγηθεί στο χώρο του σχολείου. Συνοδεία κιθάρας παρουσίασαν επίσης και ένα ποίημα που είχαν δημιουργήσει όλοι μαζί για τον τόπο τους, με τίτλο «Περαία Χώρα», ενώ συμμετείχε και η Β΄ Γυμνασίου με παραμύθι που είχε φτιάξει για το Ηραίο με τίτλο «Η Ακραία και το Παγώνι». Ήταν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που στόχο είχε μέσα από τις  βιωματικές επισκέψεις, την έρευνα αλλά και την δημιουργική γραφή να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και εκφράσουν μέσα από την Τέχνη την αγάπη τους για τον τόπο τους και τον αρχαίο πολιτισμό.
Ακολούθησε εκπαιδευτική ξενάγηση και των δύο σχολείων στον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου  από την αρχαιολόγο Γιώτα Κασίμη όπως επίσης εκπαιδευτική δράση, αναλόγιο  του Ομηρικού  Ύμνου στην Ήρα από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και παρουσίαση χοροκινητικού δρώμενου από τους μαθητές  του 3ου Δημοτικού.
Με την περιβαλλοντική  ενημέρωση που έγινε στη Λίμνη Βουλιαγμένης δόθηκε και χρώμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης  στους μαθητές  ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περαχώρας προσέφερε πλούσιο κέρασμα στη Λίμνη σε όλους τους μαθητές και των δύο σχολείων.
 Ήταν μια όμορφη και ποιοτική συνεργασία εκπαιδευτικών, σχολείων, μαθητών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Δήμου Λουτρακίου και του Εξωραϊστικού συλλόγου «Λίμνης Βουλιαγμένης».
 Ήταν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα όπου κατάφερε να συνδυάσει σε αυτό το όμορφο ταξίδι συμπόρευσης πολλούς  φορείς  του πολιτισμού και της εκπαίδευσης δίνοντας μηνύματα γνωριμίας και αγάπης με τον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Μουσική, την Ποίηση και το Περιβάλλον του τόπου μας, της γης μας.



1 σχόλιο:

SYMPOSIUMS είπε...

ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ !!
ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ
ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΥΚΝΟς ΚΑΙ ΟΔΗΓΟς
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ...
ΕΥΓΕ....
ΕΙΘΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΣΑς ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Η ΣΥΜΜΤΟΧΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΉ ΕΞΕΥΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ..!!

ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΛΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "SYMPOSIUMS"