Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

''ΑΧΘΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''

 
 
 
 
 
 
 
Σήμερα θρυλείται, πως οι επιχειρηματίες αντί να αγοράζουν ποδοσφαιριστές, αγοράζουν πολιτικούς και δημοσιογράφους!Και συνεπώς προκαλεί θυμηδία και είναι υποκρισία να μιλάμε για δημοκρατία.
 
 
 
Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα.
Αν δηλαδή τα οικονομικά συμφέροντα και οι κολαούζοι- αργυρώνητοι-δημοσιογράφοι τους, είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές της πολιτικής και κατ' επέκταση της κοινωνικής ζωής του τόπου μας, τότε σε τι είναι καλύτερη αυτή η δημοκρατία των επιχειρηματιών, από την δικτατορία των συνταγματαρχών;
Τουλάχιστον στη χούντα των συνταγματαρχών, ακόμα και οι πιο ισχυροί επιχειρηματίες, στεκόταν << σούζα>>!
Τι λέει το πολίτευμά μας...
Και ας μην ξεχνάμε πώς το πολίτευμά μας ευθαρσώς και ξεκάθαρα, χωρίς ασάφειες, αναφέρει ότι το Συνταγμά της χώρας, επαφίεται σε συγκεκριμένους αξιωματούχους και σε λειτουργούς, οι οποίοι ορκίζονται πίστη σε αυτό, διορίζονται και πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό.
Συνεπώς οφείλουν να μην συναινούν- προσυπογράφουν ή ανεχθούν, οποιαδήποτε παρέκκλιση ή εκτροπή από το Σύνταγμα, η οποία εκ φύσεως είναι τελεσθείσα μόνο και μόνο, όταν εμπαίζεται το εκλογικό σώμα, για να διατηρηθεί η εξουσία από άτομα ή ομάδες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να την διατηρήσουν εάν οι πολίτες γνώρισαν την αλήθεια και αρα δεν θα υπήρχε αυτή η συναίνεση στην εκτροπή και άρα η ανοχή και η προσυπογραφή τους.
Οι οποίοι εκμεταλλεύονται την θέση τους και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού , που δεν μπορεί να τους εξαιρέσει από τις θέσεις τους.
Ο νόμος...
Κάτι τέτοιο συνεπάγεται από τους πολιτικούς, την εν γνώσει τους, τέλεση του κατ' αρθρου 135 Π.Κ. εγκλήματος των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, όπως αυτή προκύπτει και από τα πλαίσια που θέτουν τα άρθρα 134 α/ 134 β.
Σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται παράνομη όχι μόνο η κατάλυση, αλλά και η μεταβολή ή και η αδράνεια του δημοκρατικού πολιτεύματος ( είτε για μικρό, είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα) η οποία επίσης συνιστά εσχάτη προδοσία.
Και η οποία τελείται, ακόμα και όταν επιχειρείται η απόπειρα εξαπάτησης του εκλογικού σώματος ώστε να διατηρηθεί το σύνολο των συνταγματικών και δημοκρατικών εκτρόπων που μεταβάλλουν και αδρανοποιούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα!
Δια ταύτα...
Ακόμα και ενας άοπτος μπορεί να δει ξεκάθαρα πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών, με βαθιές καταβολές αυτοσυνειδησίας, έσκυψαν τον αυχένα και έγιναν ανυμνήτες συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που φαλκιδεύουν τα δημόσια συμφέροντα και ξηλώνουν τους πυλώνες της δημοκρατίας!
Οπότε είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως οι προαναφερόμενοι, αναλαμβάνουν προσωπικό ρίσκο, ισοτιμο των ρίσκων που αναλαμβάνει ο κάθε απλός πολίτης έναντι του νόμου και του Συντάγματος και εν κατακλείδι δεν μπορεί να μιλάμε για δημοκρατία!!!
Υ.Γ. Με την ηθική αποφλοίωση των πολιτικών θα συμβεί αυτό που συμβαίνει με το αποφλοιωμένο φυτό, γίνεται στο τέλος ξέρο.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       -(Αρθρο του Δημητρη Καραπατα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: