Με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται η 7η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 20Κορίνθου από 5 έως 10 Οκτωβρίου 2016.

Η Πανελλήνια Έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016 που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας έχει την αιγίδα και υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων .
Έχει αναδειχθεί στην μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της χώρας συγκεντρώνοντας μεγάλων αριθμό εκθετών αλλά και σημαντικό αριθμό επισκεπτών που ξεπερνά τις 30.000.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε ο χώρος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ, ο οποίος δίπλα στην Διώρυγα του Ισθμού, για να διεξαχθεί η έκθεση.
Αυτό που δεν έχει σχεδιαστεί όμως είναι πως θα αξιοποιηθεί πολιτιστικά και τουριστικά από το Ελληνικό Κράτος και - κυρίως - από τον Δήμο μας η Διώρυγα του Ισθμού και οι χώροι που βρίσκονται εκατέρωθεν αυτής, με δεδομένο ότι οι επισκέπτες της Διώρυγας ανέρχονται πάνω από 3.000.000 ετησίως , αλλά δεν παραμένουν στην περιοχή παρά μόνο για μία στάση στο πρόγραμμά τους.
Δεν έχει προβλεφθεί για παράδειγμα να επισκεφθούν οι τουρίστες το κοντινό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Ισθμίας ή τον Αρχαίο Δίολκο ή το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , το οποίο φιλοξενεί το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ Μουσείο και θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του πολιτισμού ολόκληρης της περιοχής.
Η περιοχή της Διώρυγας, με τους γύρω χώρους, μπορεί να σχεδιαστεί με μεράκι και να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως, σε σχέση με το Λουτράκι και άλλες περιοχές με Αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους ή εξαίσια τοπία, όπως μου ανέφεραν εύστοχα, ο πρώην Διευθυντής της Διώρυγας Φαίδων Κυριάκης και ο τέως στρατηγός Ιωάννης Κοκολογιάννης, σε συζήτηση που είχαμε πρόσφατα.
Θα πρέπει λοιπόν να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, με γνώση της ταυτότητάς μας και συνεργασίες, και έπειτα να επικοινωνήσουμε με τους ιθύνοντες που πρέπει να Υπηρετούν την Πατρίδα , σύμφωνα με το Σύνταγμα, για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και μετά να επικοινωνήσουμε τα αποτελέσματα αυτών των σχεδίων που θα υλοποιηθούν με τον λαό μας. αλλά και με άλλους λαούς, και να προβάλλουμε έτσι τις Αξίες και τις Αρχές μας, ώστε να κατανοήσουν όλοι, ότι ΔΕΝ είναι πλέον αποδεκτό από όλους μας να σχεδιάζονται, ερήμην των λαών και των Ανθρώπων, γεωστρατηγικά «παιγνίδια εξουσίας», με σενάρια την αποκοπή τμημάτων της Ελλάδας και αυτονομίας περιοχών της , επειδή μας θεωρούν αδύναμους και υποτελείς της αποικίας χρέους που ονομάζουν Ελλάδα, για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα ...
Η αντίστασή μας στα διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας, που απεργάζονται τέτοια «κρυφά» σχέδια αποσταθεροποίησής μας, με όπλο μας τον Ελληνικό Πολιτισμό, δηλαδή την ανιδιοτελή Αγάπη μαςστον Άνθρωπο και τις Αξίες του , αλλά και στο Περιβάλλον που ζει και τον διαμορφώνει , με την κατάλληλη επικοινωνία, την οποία θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε, εντός και εκτός Ελλάδας, θα μας δώσουν το πλεονέκτημα που αναζητάμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Νίκος Λόης