Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Γέφυρα της Διώρυγας Κορίνθου και τα τραγικά περιστατικά των αυτοκτονιών . Ποιος έχει την ευθύνη ?


 Για άλλη μια φορά σήμερα ακούσαμε το δυσάρεστο για όλους μας γεγονός , αυτό της  Βουτιά θανάτου που πραγματοποίησε κάτω από άγνωστες συνθήκες μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων στη Διώρυγα του Ισθμού.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα 5/11/2016  πριν από λίγη ώρα.
Η αυτόχειρας   ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή διώρυγας Κορίνθου από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
 Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
 
Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ενώ προανάκριση διενεργεί το Β” Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου
Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό , και για τον.....
λόγο ότι γνωρίζω ίσως λίγο καλύτερα από τους κοινούς συμπολίτες μας πολλοί των οποίων μου τηλεφώνησαν θέλοντας να κάνουν παράπονα επιρρίπτοντας ευθηνές στην Διοίκηση της Διώρυγας , λέγοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα από πλευράς της για την αποφυγή τέτοιου είδους δυσάρεστων περιστατικών .
Δικαίως μου τηλεφώνησαν , σκεπτόμενοι ότι ο γράφων με την ιδιότητα μου ως πρώην  εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Διώρυγας από όπου και παραιτήθηκα , αλλά και ως Προέδρος της Νομαρχιακής επιτροπής ΑΝΕΛ Νομού Κορινθίας θα έπρεπε να έχω κάνει τα δέοντα .
Αγαπητοί συμπολίτες σας ενημερώνω ότι από την δική μου πλευρά έχουν γίνει πάρα πολλά , αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ότι από πλευράς Διώρυγας δεν υπάρχει κανένα μέρος ευθύνης ,  ούτε αμέλεια ,   για τα πάρα πολλά αυτού του είδους περιστατικά .
Η Διώρυγα δεν έχει την  ευθύνη διοτι η γέφυρα του Ισθμού όπως είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και όχι στην Διώρυγα .
Έτσι λοιπόν κανένας άλλος εκτός από το κράτος και με τις απαραίτητες ενέργειες του Δήμου Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων και μόνο για τον λόγο ότι η Διώρυγα είναι στα διοικητά του όρια σε συνεργασία και με τις απαραίτητες πιέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα μπορούσαν να κάνουν κάποιο έργο με το οποίο θα απέκλειαν τα δυσάρεστα γεγονότα μόνο από την Γέφυρα .
Αλλά για σκεφτείτε ότι η Διώρυγα έχει μήκος 6,350 μέτρα από την κάθε της πλευρά η 12,700 μέτρα και από τις δυο πλευρές .
Άρα αγαπητοί συμπολίτες μου από ποια πλευρά και από ποιο σημείο και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να φυλαχτεί η Διώρυγα ?
 
Haris Marinis

Δεν υπάρχουν σχόλια: