Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η Πολυτίμη Ιωσηφίδου στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.



Συγχαρητήρια στη μαθήτρια μας Πολυτίμη Ιωσηφίδου που εκπροσώπησε το Δήμο μας ως "νέα ευρωβουλευτής" στην Εδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργάνωσε στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 10 Νοεμβρίου 2016. Στην ημερίδα αυτή συμμετείχαν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος διεξήχθη διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: