Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου – Energy Duathlon Championship 2018 στο Λουτράκι



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου – Energy Duathlon Championship 2018
Λουτράκι Κυριακή 11 Φεβρουαρίου


Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου και Energy Duathlon Championship

Η κορυφαία διοργάνωση του Διάθλου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, επιστρέφει στις 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Λουτράκι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενώ ο  αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Οι αγώνες με κέντρο τo παραλιακό τμήμα του Club Hotel Casino Loutraki και του Waves cafe με πρώτη εκκίνηση στις 09:45. Το ενδιαφέρον πολλών έμπειρων αθλητών, αλλά και απλών αθλουμένων είναι πολύ μεγάλο για αυτή την πρώτη multisport διοργάνωση της χρονιάς και όλα δείχνουν πως το 2018 θα ξεκινήσει πολύ δυναμικά, καθώς ήδη έχουν εγγραφεί συνολικά περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών.

Στο πρόγραμμα δεσπόζουν βέβαια οι κούρσες των elite στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου. Στους άντρες, προβλέπεται ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τον περσινό Πανελλήνιο Πρωταθλητή σε Δίαθλο και Τρίαθλο, Σουβατζόγλου Γρηγόρη, να επιστρέφει αποφασισμένος να διατηρήσει τον τίτλο του, αλλά και με τον επί εφτά φορές Πανελληνιονίκη στο Δίαθλο, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, να επιθυμεί να επιστρέψει στα ινία του διάθλου. Στον αγώνα των γυναικών, αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι η Ντενίζ Δημάκη, η οποία επιθυμεί να προσθέσει άλλον έναν πανελλήνιο τίτλο στη συλλογή της, με πολλές όμως νεότερες αθλήτριες να θέλουν να κάνουν την έκπληξη.

Να σημειώσουμε πως τα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας σε Τρίαθλο και Δίαθλο με Διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργανώσεις με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου, που δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές, με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις Διεθνείς Διοργανώσεις. Μόνο με τον τρόπο αυτό οι αθλητές στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Η διοργάνωση φιλοξενείται παράλληλα με το Energy Duathlon Champioship, την ανοιχτή μαζική διοργάνωση για όλους τους αθλούμενους στις κατηγορίες των Age Group. Η απόσταση όλων των αγώνων θα είναι η sprint (5χλμ τρέξιμο – 20χλμ ποδηλασία – 2,5χλμ τρέξιμο). Εκτός από το ατομικό, οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και σε ομάδες σκυταλοδρομίας οι οποίες έχουν ξεχωριστό χρώμα και συναγωνισμό, αφού πολλοί εξαιρετικοί δρομείς και ποδηλάτες συμμετέχουν ενισχύοντας τις ομάδες του. Η ζώνη αλλαγής θα βρίσκεται στο πάρκινγκ του καφέ Waves. Η ποδηλατική διαδρομή θα είναι στην οδό Ελ. Βενιζέλου και θα είναι 3 στροφές. Το τρέξιμο θα γίνει κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος του Λουτρακίου, από τη ζώνη αλλαγών προς τη αναδυόμενη γέφυρα του Ισθμού, μέχρι λίγο πριν τη γέφυρα και θα είναι 2 στροφές των 2500μ. Τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα θα βρείτε εδώ.

Χορηγοί – Υποστηρικτές του αγώνα είναι το το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος», το αθλητικό κέντρο Sport Camp Loutraki, το καφέ Waves Loutraki, η Ολυμπία Οδός, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου,  η Argos Security, η εταιρία τριαθλητικής-ποδηλατικής ένδυσης Pearl Izumi, η αλυσίδα καταστημάτων X-treme Stores, η εταιρία ενεργειακών συμπληρωμάτων High5, το ποδηλατικό κατάστημα Top Cycles στο σέρβις, το ιατρικό κέντρο Καρδιομεταβολισμός , οι μπανάνες Fyffes και η Camelbak, Περισσότερα για τα δώρα που θα δώσουν οι χορηγοί και τα έπαθλα των νικητών θα βρείτε εδώ.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει, αλλά κάποιες θέσεις θα είναι διαθέσιμες στη γραμματεία του αγώνα κατά τις ώρες λειτουργίας της, το Σάββατο και την Κυριακή. Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 10/2
17:00 – 19.00 Λειτουργία Γραμματείας (WAVES LOUTRAKI) για τις νέες εγγραφές και παράδοση πακέτου αθλητών
17:00 Πρόσκληση και ενημέρωση εθελοντών αγώνα (WAVES LOUTRAKI)

Κυριακή 11/2
08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών (WAVES LOUTRAKI)
08:45 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Bike Check In
09:15 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για Σκυταλοδρομίες και Age Group – Bike Check In
09:35 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών
9:45 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Γυναίκες – Εκκίνηση Αγώνα
10:25 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για Σκυταλοδρομίες και Age Group
10:30 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Άνδρες – Εκκίνηση Αγώνα
11:30 Age Group Ανδρών και γυναικών – Εκκίνηση Αγώνα
11:30 Ομάδες Σκυταλοδρομίες – Εκκίνηση Αγώνα
14:00 Απονομές (WAVES LOUTRAKI)

Δεν υπάρχουν σχόλια: