Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

CORINTHIAN PRO MMA 2018 : ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ


Ο σύλλογος γνωστός ως MMA Κόρινθος πρωτοπορεί τα τελευταία 12 χρόνια στη διδασκαλία του ΜΜΑ και του BJJ (Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου) στην Κόρινθο.
Ένας αθλητικός σύλλογος, ο οποίος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός αλλά, αντιθέτως, καλλιεργεί το αθλητικό πνεύμα και την αθλητική παιδεία που τόσο λείπει από την κοινωνία μας. Σοφό το ρητό «όπου λείπει ο αθλητισμός παύει να υπάρχει ο πολιτισμός».

Ο Σύλλογος μας έχει να επιδείξει πολλά επιτεύγματα αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα, για τα οποία είναι υπερήφανος. Ένα εξ' αυτών είναι ότι οι αθλητές μας έχουν αγωνιστεί σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, στο Καζακστάν, την Ουκρανία και την Λιθουανία όπου ανέδειξαν την πόλη και την χώρα μας. Επιπλέον, έχουμε προσφέρει αφιλοκερδώς κοινωνικό έργο, διοργανώνοντας κάθε χρόνο σεμινάρια αυτοάμυνας για γυναίκες και παιδιά.
Ένα μεγάλο επίτευγμα και πρωτοποριακό για όλη την Πελοπόννησο, το 2017, ήταν η επίδειξη αγώνων ΜΜΑ στην πλατεία Αγίας Άννας στην Κόρινθο. Στην προσπάθεια μας να καθιερώσουμε έναν αθλητικό θεσμό στην πόλη μας, «φύτρωσε» το άσχημο κεφάλι της άγνοιας. Το άθλημα του ΜΜΑ, για όσους δεν ξέρουν, έχει τις ρίζες του στο Παγκράτιο και είναι ένα θεαματικό και σύγχρονο μαχητικό άθλημα το οποίο περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη στο έδαφος. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να αναγκάσει τον αντίπαλό του να παραδοθεί χρησιμοποιώντας έξυπνες λαβές και κλειδώματα ή επιδίδοντας χτυπήματα που καθιστούν τον αντίπαλο ανίκανο να συνεχίσει τον αγώνα. Συνεπώς, λόγω της ευρείας γκάμας των τεχνικών του αθλήματος, αντίστοιχα επιβάλλεται και ένας μεγάλος αριθμός κανόνων. Άρα, στους αγώνες του ΜΜΑ υπάρχουν κανόνες και ομοσπονδία (πανελλαδική και διεθνή).



Ο πολύς ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά ή υπάρχει παραπληροφόρηση όσον αφορά το ΜΜΑ και το οκτάγωνο κλουβί. Απ’ όσο ξέρουμε στο κλουβί βάζουμε πτηνά. Το οκτάγωνο κλουβί, φυσικά, στο οποίο αγωνίζονται οι αθλητές του ΜΜΑ λειτουργικά εξυπηρετεί την ασφάλεια των αθλητών, έτσι ώστε να μην πέσουν εκτός και τραυματιστούν σοβαρά. Τι θα γινόταν αν οι αθλητές εκεί που παλεύουν στο έδαφος, κυνηγώντας την υποταγή, περνούσαν από κάτω ή από πάνω από τα σχοινιά του κλασικού ρινγκ; Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι το οκτάγωνο κλουβί διατηρεί τους αθλητές εντός ορίων του αγωνιστικού χώρου και τους προφυλάσσει. Για όποιον διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις για το ΜΜΑ και συγκεκριμένα για το Corinthian Pro MMA μπορεί να επισκεφτεί την επίσημη σελίδα www.CPMMA.gr ή στο Facebook : Corinthian Pro MMA.

Φέτος, λόγο των τρομερών δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία, στη διεξαγωγή του φετινού Corinthian Pro MMA στην Κόρινθο, καταλήξαμε να πραγματοποιηθεί στο Καζίνο Λουτρακίου στις 30 Ιουνίου 2018 ώρα 7:30 μμ. Καλούμε την τοπική κοινωνία στην υποστήριξη του Corinthian Pro MMA και των αθλητών μας για να θεμελιώσουμε το αθλητικό ιδεώδες και πνεύμα στην περιοχή μας.

ΜΜΑ Κόρινθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: