Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ






Το τελευταίο καιρό βλέπουμε τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολείται ενδελεχώς με το θέμα καθαριότητας στο Δήμο μας …


Φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα ρεπορτάζ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο μας .

Σας παραθέτουμε κάποια στοιχειά για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα που μας αφορά

1- Στον τομέα ανακύκλωσης υπάρχει μόνο 1 απορριμματοφόρο για περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών για όλο τον Δήμο (Λουτράκι- Αγ.θεοδ.-Περαχωρα-Ίσθμια- καλαμάκι –οικισμοί)και η εναπόθεση γίνεται στ ΚΔΑΥ Μπολατιου.
2- Τα απορριμματοφόρα που κάνουν την περισυλλογή τόνων σκουπιδιών σε ολόκληρο τον καλλικρατικο Δήμο είναι (6) έξι κάνοντας πολλά οδομετρικά χιλιόμετρα , και μαζεύοντας τόνων σκουπιδιών
3- Το προσωπικό (εργάτες ) καθαριότητας είναι 22 συνάδελφοι από τους οποίους 14 είναι στα απορριμματοφόρα άρα μας μένουν 8 για οδοκαθαρισμό όλου του Δήμου και τις ακτές.
4- Τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα έργου για να κινηθούν πρέπει να υπάρχουν 40οδηγοι και χειριστές και δυστυχώς είμαστε μόνο 22 οδηγοί-χειριστές
5- Οι Δήμοι πανελλαδικά προκήρυξαν θέσεις μονίμου προσωπικού και ο Δήμος μας έκρινε ότι με 2 οδηγούς και 5 εργάτες θα έλυνε τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό.

Σε κάθε υπηρεσία υπάρχει μια ιεραρχία που καλείτε να λειτούργει με υπευθυνότητα , οργάνωση, πλάνο, ενημέρωση, κάλυψη των αναγκών ,και προστασία των θέσεων προσωπικού.
Όσο για εκείνους που επιθυμούν να δρομολογήσουν ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με γνώμονα το ατομικό και όχι το δημόσιο κέρδος ,αφήνοντας το Δήμο ενδεχομένως στη σημερινή εγκατάλειψη για να γίνει ήπια η μετάβαση σε ιδιωτικά χεριά να είναι σίγουροι ότι η αντίδραση θα είναι μαζική.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση
protinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: