Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας :Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ε΄και Στ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Αθήνα, το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ένα κτίριο άμεσα συνδεδεμένο με τη νεότερη ελληνική ιστορία.
Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: την περίοδο της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, την Επανάσταση του 1821, τους απελευθερωτικούς αγώνες, τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, την πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.
Μέσα από το πλούσιο υλικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου σε κειμήλια, αυθεντικούς πίνακες, όπλα, περιηγητικά κείμενα, χαρακτικά και προσωπικά  αντικείμενα καθημερινής χρήσης, οι μαθητές έμαθαν για τις πτυχές της ζωής των Ελλήνων εκείνη την ιστορική περίοδο (κατοικία, διατροφή, ψυχαγωγία, ασχολίες και εκπαίδευση).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα κειμήλιο της τοπικής ιστορίας αφού είδαν από κοντά την αυθεντική Σημαία των Συνταγματικών της Περαχώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: