Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ; (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι Άγιοι Θεόδωροι σώζουν την Ελλάδα
Δημοσίευση από nasos19811 » 25 Ιουν 2011, 11:11


Από ώρα σε ώρα αναμένεται να βγεί στο φως ο πειρατικός θησαυρός που από εκτιμήσεις κάποιων ανέρχεται στο ύψος των 5 δις ευρώ!Το σίγουρο είναι ότι μέσω μικροκάμερας είδαν τα σεντούκια και είναι θέμα χρόνου να ανασυρθεί στην επιφάνεια.
Δείτε το βίντεο που τράβηξε από μακριά το perahora.gr και τις προσπάθειες που γίνονται από το συνεργείο για την.....
ανάσυρση του θησαυρού.
Re: Οι Άγιοι Θεόδωροι σώζουν την Ελλάδα
Δημοσίευση από admin » 29 Ιουν 2011, 14:12

Σάλος στην Κόρινθο με τον αμύθητο θησαυρό

Αμύθητο θησαυρό, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ψάχνουν σε σπηλιά στην Κόρινθο. Χάρτης των σύγχρονων Ιντιάνα Τζόουνς, ένα παλιό πειρατικό χειρόγραφο που θα τους οδηγήσει στην εύρεση των πολύτιμων λίθων και των αμέτρητων χρυσών λιρών.

Σύμφωνα με την Espresso, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι χρυσοθήρες θα τους οδηγήσουν σε κασέλες με χρυσά νομίσματα και πολύτιμους λίθους που βρίσκονται σε σπηλιά μεταξύ των περιοχών Σουσακίου και Αγίων Θεοδώρων του νομού Κορινθίας.

Φήμες αναφέρουν ότι στα βάθη της σπηλιάς κρύβεται, επίσης, το αυτοκρατορικό ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, το οποίο κοσμούν δύο τεράστια διαμάντια.

Όλα ξεκίνησαν όταν στα χέρια ενός 85χρονου άντρα έπεσε πριν από λίγα χρόνια ένα χειρόγραφο που χρονολογείται από το 1838 και αναφέρει το ακριβές σημείο όπου έχει θαφτεί ο αμύθητος θησαυρός, που αποτιμάται στα 500.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για μία κασέλα η οποία περιέχει 1 εκατομμύριο χρυσές λίρες, 500 τάλαντα, 280 βενετσιάνικα νομισματα και αμέτρητα σμαράγδια.

Ο ηλικιωμένος άνδρας ενημέρωσε τον 71χρονο συγγενή του και αποφάσισαν να αρχίσουν τις ανασκαφές. Προκειμένου να βγάλουν τις άδειες, ζήτησαν τη βοήθεια ενός κατοίκου από την Πάτρα, ο οποίος, όπως αργότερα διαπιστώθηκε, αποφάσισε να κάνει μόνος του την ανασκαφή.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, οι κάτοικοι της οποίας περιμένουν με αγωνία να δουν αφενός την εξέλιξη της διένεξης ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφετέρου αν θα βρεθεί ο πολυπόθητος αμύθητος θησαυρός.

Τερματίσθηκαν σήμερα οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση του θρυλικού θησαυρού των πειρατών του 15ου αιώνα στην κόκκινη σπηλιά Αγίων Θεοδώρων. Αφού τα μηχανήματα επί 8 ημέρες δούλευαν ακατάπαυστα δεν βρέθηκαν τα σημάδια ύπαρξης του θησαυρού και τελικά δόθηκε εντολή αποκατάστασης του χώρου. Η ανασκαφική προσπάθεια σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί πάντα με την νόμιμη άδεια και μόνο όταν ολοκληρωθεί θα είμαστε σε θέση να πούμε αν τελικά υπήρχε ή ήταν άνθρακες ο θησαυρός και η σχετική πληροφορία.

Πάντως κανένας, ούτε από τους εντεταλμένους υπαλλήλους που εκπροσωπούσαν αρχές και δημόσιες υπηρεσίες, ούτε από τους εντολείς της ανασκαφής, υπήρξε η παραμικρή διάθεση για να μιλήσουν και να τοποθετηθούν πάνω στα δρώμενα. Έκδηλη ήταν η αγωνία τους, ενώ και οι περίεργοι που «χτένιζαν» με το βλέμμα τους τις κινήσεις των σκαπτικών και όσοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από μακριά ενδιαφερόταν κατά βάθος για το αν βρεθεί σένα τόσο εύκολο σημείο ο πολυθρυλούμενος θησαυρός ή όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: