Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ 13/03/2020
Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ θα ήθελε να σας
ενημερώσει ότι τα νέα έκτακτα μέτρα δεν αφορούν ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ύστερα και από την επικοινωνία που είχαμε με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επίσης ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που αφορούν στην αλυσίδα τροφοδοσίας, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα και τα βενζινάδικα.
Θα θέλαμε όμως να επιστήσουμε την προσοχή τόσο στα μέλη μας όσο και στους καταναλωτές να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας.
Καλούμε εμπόρους και καταστηματάρχες να ενημερώσουν το προσωπικό τους για τους κανόνες πρόληψης και να προετοιμάσουν το χώρο του καταστήματος, ώστε να υποδεχτούν σε ασφαλές περιβάλλον τους πελάτες.
Ζητείστε από τους καταναλωτές να συμμετέχουν ενεργά στα μέτρα προφύλαξης, αποφεύγοντας ευγενικά κάθε επαφή ή χειραψία μαζί τους και προσπαθήστε να έχετε σε εμφανή θέση υγρό απολυμαντικό για τα χέρια
Καλούμε τους καταστηματάρχες να φροντίσουν, ώστε:
1. να υπάρχει συνεχής αερισμός και φυσικό φως στην επιχείρηση σας,
2. να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθετες επιφάνειες και κοινόχρηστα αντικείμενα,
3. να ζητάτε από τον πελάτη να βάλει ο ίδιος την κάρτα στο POS, κατά τις συναλλαγές σας με πιστωτικές κάρτες,
4. να καθαρίζετε τα χέρια σας με απολυμαντικό υγρό, κάθε φορά που πιάνετε χρήματα,
5. να δώσετε το δικαίωμα να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, σε όσους εργαζόμενους έχουν πρακτικά αυτήν τη δυνατότητα.
Σας κοινοποιούμε τις εξής οδηγίες για τους κανόνες ατομικής υγιεινής:
1. Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
2. Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
3. Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
4. Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
5. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’ και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
6. Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: