Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά –ΚΑΤΑ: Κωστ. Λογοθέτη, Δημάρχου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.




ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Φίλες και φίλοι,


            Επειδή πολλοί με ρωτάτε αν έχω καμιά απάντηση από τους αρμοδίους γι’ αυτό που ξεκίνησα εδώ και δύο χρόνια τώρα, σχετικά με την διαχείριση της ΔΗΚΕΠΑΘ, του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων που διαχειριστής ήταν ο νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, κ. Δημήτριος Κων. Δέδες. Απάντηση δεν έχω λάβει αλλά είναι σίγουρο ότι πλησιάζει ο χρόνος που θα σπάσει το απόστημα. Δεν αποκλείεται να κάνουν και στο Δήμο μας την εμφάνισή τους υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και να ανοιχτούν και εδώ τραπεζικοί λογαριασμοί.
Τα ευρώ που περάσανε από το ταμείο του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων είναι πολλά. Μόνο από τον πράσινο φόρο εισπράχθηκαν πάνω από 10.000.000 ευρώ και έργο δεν έγινε. Ο κ. Λογοθέτης σίγουρα είναι ενήμερος για όλα αυτά και όμως τους καλύπτει. Ίσως να περιμένει να δώσει εξηγήσεις στον κ. Εισαγγελέα με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα. Ακούω ότι και στο Λουτράκι ίδια κατάσταση επικρατεί. Απίστευτο είναι, εάν όμως βγει αληθινό το δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» που δημοσίευσε στις 6 Ιανουαρίου 2013 το χάρτη με τους 95 Δήμους της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων που είναι στα πρόθυρα να κηρύξουν στάση πληρωμών. Αλίμονο τότε σε αυτόν τον πανέμορφο Δήμο μας με τα πολλά έσοδα, αλλά με τους ανίκανους διαχειριστές που εμείς οι ίδιοι για 4 χρόνια επιλέξαμε να μας διοικήσουν. Εσείς οι νέοι που στην πλειοψηφία σας είστε μορφωμένα παιδιά σηκωθείτε από τους καναπέδες σας και πάρτε την τύχη του τόπου μας στα χέρια σας. Παραμερίστε τους πολιτικούς απατεώνες και τα λαμόγια που τους πλαισιώνουν. Με έναν κούκο δεν έρχεται η άνοιξη. Τα προβλήματα που εμείς σας δημιουργήσαμε, σε εσάς έπεσε ο κλήρος να τα επιλύσετε. Με εφόδια το θάρρος σας, την ανιδιοτέλειά σας και την ταπείνωσή σας. Μην ξεχνάτε ότι όλοι μας κάτι μπορούμε να προσφέρουμε. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά για να έρθουν οι καλύτερες μέρες.

            Σας κουράζω το αναγνωρίζω, αλλά διαβάστε τα παρακάτω και ενημερωθείτε για τις ενέργειες που κάνω και δεν θα σταματήσω όπως σας προανέφερα μέχρι να έρθουν ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ-Μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 12:12
 ΑΝΑΦΟΡΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 15/01/2013 
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
ΘΕΜΑ: Μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ν. Κορίνθου.
ΚΑΤΑ: Κωστ. Λογοθέτη, Δημάρχου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας. 
            Κύριε Υπουργέ,

            Με αφορμή το με αρ. πρ. ΕΜΠ 16, 31-10-2012 έγγραφο που εστάλη στο υπουργείο σας στη Γενική Δ/νση Τοπ. Αυτοδιοίκησης, Δ/νση Οργ. & Λειτ. ΟΤΑ, Τμήμα Οργ. & Λειτ. ΟΤΑ.

Από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γενική Δ/νση Διοίκησης, Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Νομού Κορινθίας, για ενημέρωσή σας κοινοποιήθηκε και σε μένα γι’ αυτό θέλω να προσθέσω με λύπη μου τα παρακάτω. Δύο χρόνια τώρα ζητάω να μου δοθούν στοιχεία από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και πρώην διαχειριστή της ΔΗΚΕΠΑΘ του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων, κ. Δημήτριο Κ. Δέδε, για το που διέθεσε ως διαχειριστής της ΔΗΚΕΠΑΘ τα 310.000€, που εισέπραξε από τη μίσθωση ακινήτου (ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΛΙΑΝΤΡΟ), που διέθεσε τα 27.000€, που εισέπραξε από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ οι εργαζόμενοι είναι ακόμα απλήρωτοι. Και που διέθεσε τα 30.000€, που εισέπραξε η ΔΗΚΕΠΑΘ πριν την διάλυσή της ως δώρο από την ΜΟΤΟΡ – ΟΙΛ.
Κύριε Υπουργέ, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλα με τις συνεχείς έγγραφες οχλήσεις μου σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφερα δυστυχώς να λάβω καμία απάντηση. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκα να ενημερώσω τον νέο Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων που προέκυψε από την συνένωση του Καλλικρατικού μας Δήμου, κύριο Κώστ. Λογοθέτη. Παρότι είναι καθ’ ύλην αρμόδιος να μου απαντήσει και παρά τα έγγραφα που ανταλλάξαμε και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες απάντηση δεν έλαβα.
Αναγκάστηκα για το λόγο αυτό να προσφύγω με μηνυτήρια αναφορά μου στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου για την οποία είναι ενήμερες οι υπηρεσίες σας, παρά ταύτα κι εγώ σας την επισυνάπτω.
Κύριε Υπουργέ, πέρα από τα όσα μπορεί να αποκαλυφθούν που ενδεχομένως έχουν γίνει ήθελα να μάθω αν ο κύριος Δήμαρχος ή όποιος Δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει απαντήσεις και να ενημερώνει δημοσίως τους Δημότες για θέματα που αφορούν οικονομική διαχείριση και κυρίως να σέβεται τους θεσμούς και την προϊσταμένη του αρχή; Θυμάμαι όταν εγώ ήμουν Κοινοτάρχης στους Αγ. Θεοδώρους από το 1979 έως το 1986, ο αείμνηστος Γεώργιος Γεννηματάς με εγκύκλιο που μας είχε στείλει μας έδινε περιθώριο 5 εργάσιμων ημερών για να δίνουμε απάντηση σε όποιον δημότη μας το ζητούσε και κυρίως σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων. Όταν διετέλεσα Δήμαρχος στους Αγ. Θεοδώρους από το έτος 1999 έως το 2002 εκτός από την ενημέρωση που έκανα στους Δημότες μου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κυρίως ετησίως με κάθε έντυπο μέσο. Δεν απέκρυψα ποτέ κανένα στοιχείο που μου ζητήθηκε από κανένα δημότη. Σχετικά με το πρόγραμμα, τα πεπραγμένα και τα οικονομικά ζητήματα που αφορούσαν το Δήμο μας.
Κύριε Υπουργέ, δεν περιμένω απάντηση γιατί πιστεύω ότι θα σωθεί τίποτα, και ούτε θα ικανοποιηθώ εάν αποκαλυφθούν σκάνδαλα και κάποιοι θα τιμωρηθούν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Αγ. Θεόδωροι παρότι εισπράττουν πάνω από 1.000.000€ ετησίως από τον πράσινο φόρο εδώ και 10 χρόνια τώρα λόγω διυλιστηρίου, εκτός από τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται κανονικά, βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη. Οι υπεύθυνοι όχι μόνο λογαριασμό δεν δίνουν αλλά κυκλοφορούν και άνετοι γιατί τώρα όπως λένε λεφτά δεν υπάρχουν.
Κύριε Υπουργέ αλίμονο αν συνεχίσουμε έτσι και δεν μπει κάποιος έλεγχος σε όλους εμάς που διαχειριζόμαστε τα κοινά ζητήματα και το δημόσιο χρήμα. Τότε να μην έχουμε παράπονο που ήρθαν οι συνεταίροι μας να μας βάλουν σε τάξη.

Διατελώ μετά τιμής,

   Αναστάσιος Απ. Πέτρου
Πρώην Δήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ...ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 12:18
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 15/01/2013
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΘ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΘ/ΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΕΚΟ 

ΘΕΜΑ: Ζητώ διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της ΔΗΚΕΠΑΘ, του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.


Σας κάνω εκ νέου γνωστό ότι έχω απευθυνθεί στην υπηρεσία σας από τις 10/08/2012 ζητώντας με αναφορά μου τον διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα της ΔΗΚΕΠΑΘ του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας μετά από προτροπή της υπηρεσίας Σ.Ε.ΕΔ.Δ. Τριπόλεως με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 597/25-07-2012 έγγραφο προς την υπηρεσία σας το οποίο μου κοινοποιήθηκε και προς διευκόλυνσή σας το επισυνάπτω, δείχνοντάς μου ότι είστε η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για την διερεύνηση της παραπάνω υποθέσεως. Επειδή για αρκετό καιρό δεν έλαβα απάντηση και επί την ευκαιρία ευρισκόμενος στην Αθήνα επισκέφτηκα την υπηρεσία σας η οποία βρισκόταν σε μετακόμιση γραφείων, γι’ αυτό δεν μπόρεσε να βρει η αρμόδια υπάλληλος τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που σας έχω καταθέσει, γι’ αυτό κατέθεσα εκ νέου το αίτημά μου και πήρα αρ. πρωτ. ΔΕΚΟΑ 11430084, ημερ. 17-10-2012.
Για τους παραπάνω λόγους κι επειδή ακόμα δεν έχω λάβει γνώση για το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση, παρακαλώ την υπηρεσία σας να με ενημερώσει σχετικά.

Ο Αιτών

Αναστάσιος Απ. Πέτρου
Πρώην Δήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Κορινθία

Δεν υπάρχουν σχόλια: