Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…ΤΕΛΟΣ !



                             
Κάθε χρονιά που φεύγει, αφήνει πίσω της βιώματα, εμπειρίες, μνήμες αλλά και πληγές. 



 Το έτος 2012 ήταν πολύ διαφορετικό από τα άλλα και τα συναισθήματα που άφησε σε όλους, πρωτόγνωρα, αρνητικά. Η οικονομική ύφεση, η ανεργία, η αβεβαιότητα, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, οι αυτοκτονίες, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των δώρων, ο περιορισμός της εθνικής μας κυριαρχίας και τα μνημόνια ήταν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Επιπλέον, ήταν η χρονιά της δόσης. Να πάρουμε τη δόση, με κάθε θυσία, έστω και αν ‘‘θα κάτσουμε στα τέσσερα’’, αν δεν έχουμε ήδη κάτσει.
Ο τέως Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Νίκος Νικολόπουλος σόκαρε πρόσφατα το Πανελλήνιο με την αποκάλυψη του στην εκπομπή ‘‘ΕΓΕΡΘΗΤΙ’’ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ. Όπως είπε, είχε ρωτήσει τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για το τι θα πρέπει να κάνουν στις διάφορες απαιτήσεις που η Τρόικα είχε για θέματα του Υπουργείου του και σύμφωνα με τον ανεξάρτητο σήμερα βουλευτή ο κ. Σαμαράς του απάντησε: ‘‘ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ’’. 
Η Γερμανία απέδειξε ξεκάθαρα ότι ηγείται της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και ότι καθορίζει τις τύχες ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ η Τρόικα, κυρίαρχος του παιχνιδιού, υπαγόρευσε στον Ελληνικό λαό αυτά που το συμφέρον της επέβαλε, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ως αριθμητική μονάδα για εκπλήρωση των δημοσιονομικών της στόχων και οδηγώντας τον στην απόγνωση.  
Η Χρονιά που ανέτειλε συνοδεύεται από τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και για το ενδεχόμενο παραποίησης της από τον τέως υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς και για το ενδεχόμενο ποινικών και πολιτικών των δύο τέως πρωθυπουργών, των κ.κ. Γεωργίου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου και των δύο τέως υπουργών οικονομικών, των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Τα όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας για το θέμα αυτό αποδεικνύουν το μέγεθος της διαπλοκής και της διαφθοράς στη Χώρα μας, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, το οποίο ναι μεν δηλώνει ότι επιθυμεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία μεγαλοσχημόνων αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει κατοχυρώσει τον εαυτό του στην πράξη, ώστε να μην του αποδίδονται τουλάχιστον ποινικές ευθύνες.
Ο κ. Χρήστος Γιανναράς, αναφερόμενες στις τρέχουσες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, έγραψε:  ‘‘Οι κομματάνθρωποι που διαχειρίζονται το Κράτος (είναι βλασφημία να τους αποκαλούμε πολιτικούς) κακουργούν την κοινωνία με την πάγια τακτική κλοπής, καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων, των προμηθειών υγειονομικού υλικού, εξοπλιστικών προγραμμάτων-αναρίθμητων ανάλογων κοινωνικών χρήσεων του φόρου που καταβάλλουν οι πολίτες’’! Και συνεχίζει: ‘‘Η ανίατη αντιπαλότητα Κράτους-πολίτη είναι αποτέλεσμα πολιτικής αδικοπραγίας, με αυτουργούς τους διαχειριστές του κράτους, τους επαγγελματίες της εξουσίας. Εξουσιάζουν καταπατώντας και ακυρώνοντας κάθε σύμβαση (συμβόλαιο, σύνταγμα) που ρυθμίζει τις σχέσεις πολίτη και κράτους ’’!
Η νέα Χρονιά προβλέπει τη χορήγηση των επόμενων δόσεων στη Χώρα μας, μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, με προϋποθέσεις, όπως η ψήφιση του νέου φορολογικού και επιφυλάσσει, από 1ης Φεβρουαρίου, μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση του ποσοστού των ανέργων. Το BBC ανέφερε, σε ρεπορτάζ του, πως πλέον η Ελλάδα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια οι πολιτικοί μας δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αισιοδοξία τους, για τόνωση του  ηθικού του Ελληνικού λαού, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας πως θα τα καταφέρουμε να βγούμε από το σκοτεινό τούνελ της ύφεσης. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση, επιλέγοντας το δρόμο της υπακοής, συνεχίζει να μην διαπραγματεύεται ή να διεκδικεί από τους ευρωπαίους εταίρους της. Αντιθέτως, τους εκφράζει και δημοσίως τις ευχαριστίες της για την πολιτική των μνημονίων που της έχουν επιβάλει. Μια πολιτική που έχει θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του ελληνικού λαού, δημιουργώντας στρατιές αστέγων και ουρές στα συσσίτια, καθώς και τη δημόσια υγεία.
Εμείς προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι κρύβεται πίσω από το βλέμμα της Νέας Χρονιάς! Εύκολα διακρίνουμε ότι αυταπάτες τέλος, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Με τη νέα χρονιά υποδεχόμαστε και τη νέα πραγματικότητα της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχιας, της προώθησης των γερμανικών συμφερόντων και της πλήρους υποταγής της Χώρας μας στις απαιτήσεις των τοκογλύφων της Τρόικας, μέσω των μνημονίων, για τα επόμενα χρόνια.

Ο Γερμανός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χίγερ δήλωσε σε εφημερίδα της Γερμανικής πρωτεύουσας: ‘‘Η πορεία ανάκαμψης της Ελλάδας θα διαρκέσει μία με δύο δεκαετίες ακόμη’’.
Ταυτόχρονα, η  Νέα Χρονιά θα μας επιφυλάξει εκπλήξεις στο μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος, με αναταράξεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης, τη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων και πιθανές εθνικές εκλογές. Καλή Χρονιά λοιπόν με... ανατροπές! 

 Γιάννης Β. Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: