Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!


                           
  Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! 

 
Η πρόσφατη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας (ΑΟΠ), στο κέντρο ‘‘Περαία Χώρα’’, αναδείχτηκε σε εστία διασκέδασης και ξεφαντώματος.
Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Παναγιώτης Παππάς ο οποίος, εκτός από την κλίση του στο ποδόσφαιρο, απέδειξε ότι έχει κλίση και στο τραγούδι, ερμηνεύοντας δημοτικά τραγούδια.
Ο κ. Παππάς στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, οι οποίες έχουν επηρεάσει και τη λειτουργία της ομάδας και ζήτησε τη βοήθεια όλων. Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά διαβεβαίωσε ότι η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Περαχώρας θα πραγματοποιηθεί μέχρι τη λήξη της θητείας του.
Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τα λαϊκά και δημοτικά τραγούδια της εξαίρετης ζωντανής ορχήστρας που την αποτελούσαν: η Μάντη Κόσκου στο τραγούδι, ο Νίκος Περόγαμβρος στο μπουζούκι, ο Θοδωρής Δούρος στο κλαρίνο, ο Κώστας Ξύδης στο αρμόνιο και ο Χρήστος Παππάς στο τουπερλέκι. Επίσης ο Βασίλης Μίχας, από την Περαχώρα, ερμήνευσε δημοτικά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Στο χορό συμμετείχαν ενεργά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες, όπως εντυπωσιάζουν και με τις επιδέξιες ποδοσφαιρικές τους ντρίπλες στο γήπεδο. Γι΄αυτό και ομάδα νεαρών φιλάθλων αναφωνούσε συνθήματα υπέρ της ομάδας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε το σύνθημα: ‘‘ΑΟΠ σε χόρτο, παίζεις με την Πόρτο’’!   
Βροντερό παρόν έδωσαν όλες οι ηλικίες αλλά ξεχώρισαν οι εκπρόσωποι της γενιάς των πενηντάρηδων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι καλλιέργησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου, τόσο στις αλάνες της Περαχώρας και της λίμνης Ηραίου, όσο και μέσα στο γήπεδο, διακρινόμενοι για το πείσμα, το πάθος και το αθλητικό τους πνεύμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σημερινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Παναγιώτης Παππάς. Όταν στα παιδικά του χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο στις αλάνες και γινόταν κάτοχος της μπάλας, ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του φωνάζοντας ‘‘επέλαση’’ προς το αντίπαλο τέρμα για να σημειώσουν γκολ. Να σημειώσουμε πως τα παιδιά της κάθε γειτονιάς της Περαχώρας είχαν δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, με ονομασία και φανέλες  διαφορετικού χρώματος.
Για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, που την επιμελήθηκαν με ξεχωριστή επιτυχία η κ. Μαρίνα Θώδη, καθώς και η κ. Νικολέτα Θώδη, ενώ μοιράστηκαν πολλά δώρα.         
Η αίθουσα της εκδήλωσης αποδείχτηκε μικρή, λόγω της αθρόας προσέλευσης των Περαχωριτών και όχι μόνο στην εκδήλωση. Προσέλευση που θεωρείται δεικτική της αναγνώρισης της προσφοράς του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας στην τοπική κοινωνία και ειδικά στη μαθητιώσα νεολαία. Ενός Αθλητικού Ομίλου που ιδρύθηκε το έτος 1971 και έκτοτε συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Για το αποτέλεσμα αυτό όλα τα Διοικητικά  Συμβούλια, οι εκάστοτε Ποδοσφαιριστές της ομάδας και οι διαχρονικοί Φίλαθλοι του Α.Ο. Περαχώρας αξίζουν συγχαρητηρίων. Επιπλέον, η συμπαράσταση όλων κρίνεται αναγκαία για να εξακολουθήσει η ομάδα να θεωρείται κυψέλη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας στις κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος και αποδεικνύοντας ότι η συμμετοχή έχει μεγαλύτερη αξία από το κυνήγι του τίτλου.  

                                                                                Επιμέλεια:  Γιάννης Β. Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: