Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ







ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD» ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ 3Η ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕ 10 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ


Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, συνεχίζει για τρίτη χρονιά, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη.
Τη σεζόν 2013-2014 θα πραγματοποιηθούν 10 νέες παραστάσεις, οι  οποίες θα προβληθούν στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Η σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου, με μια νέα παραγωγή. Πρόκειται για την εντυπωσιακή παράσταση «Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky.




Η Anna Netrebko και ο Mariusz Kwiecien πρωταγωνιστούν στους ρόλους της ερωτευμένης Τατιάνας και του επιβλητικού Ονιέγκιν στο μοιραίο ρομάντζο του Tchaikovsky.
Η νέα παραγωγή της Deborah Warner σε σκηνοθεσία Fiona Shaw, τοποθετείται στο τέλος του 19ου αιώνα και “συλλαμβάνει” τη λάμψη και το πάθος της όπερας του Tchaikovsky. Ο Piotr Beczala είναι ο Λένσκι, ο φίλος του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του. Διευθυντής Ορχήστρας: Valery Gergiev.
Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη σεζόν 2013-2014, θα ακολουθήσουν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:
«The Nose» του Dmitri Shostakovich, 26 Οκτωβρίου 2013
Ο William Kentridge κατέκτησε τη Met με την εφευρετική παρουσίαση της όπερας του Shostakovich, που θάμπωσε τους λάτρεις της τέχνης και του μελοδράματος στην κατάμεστη πρεμιέρα της το 2010. Τώρα ο Paulo Szot επαναλαμβάνει την λαμπρή ερμηνεία του στον ρόλο ενός γραφειοκράτη που οι κωμικές ατυχίες που αντιμετωπίζει στην αναζήτηση της χαμένης μύτης του, βασίζονται στη σατιρική ιστορία του Gogol. Διευθυντής Ορχήστρας: Pavel Smelkov.
«Tosca» του Giacomo Puccini, 9 Νοεμβρίου 2013
Η διαχρονική μουσική του βερισμού του Puccini υπηρετείται άψογα από ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών, με επικεφαλής την Ρatricia Racette στον ομώνυμο ρόλο της ζηλιάρας ντίβας, απέναντι στον Roberto Alagna στον ρόλο του αγαπημένου της Καβαραντόσι.
«Falstaff» του Giuseppe Verdi, 14 Δεκεμβρίου 2013 - Νέα Παραγωγή
Αδιαμφισβήτητος τεχνίτης του Φάλσταφ, ο μαέστρος James Levine διευθύνει την όπερα του Verdi για πρώτη φορά στη Met μετά το 2005. Η παραγωγή του Robert Carsen - ο πρώτος καινούργιος Φάλσταφ στη Met  μετά το 1964 - τοποθετείται στην αγγλική ύπαιθρο στα μισά του 20ου αιώνα. Ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του καυχησιάρη Σερ Τζον Φάλσταφ, απέναντι σ’ ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που περιλαμβάνει τους: Angela Meade, Stephanie Blythe, Lisette Oropesa και Franco Vassallo.
«Rusalka» του Antonín Dvořák,  8 Φεβφρουαρίου 2014
Η σπουδαία Renée Fleming επιστρέφει σε έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους ερμηνεύοντας το μαγευτικό «Τραγούδι στη Σελήνη» στη συγκινητική όπερα- παραμύθι του Dvorák. Ο τενόρος Piotr Beczala συμπρωταγωνιστεί ως Πρίγκιπας, η Dolora Zajick είναι η Γιεζιμπάμπα και στο πόντιουμ είναι ο δυναμικός νέος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin.
«Prince Igor» του Alexander Borodin, 1η  Μαρτίου 2014 - Νέα Παραγωγή
Το καθοριστικό ρωσικό έπος του Borodin, περίφημο για τους Πολοβιτσιανούς Χορούς του, έρχεται στη Met για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Η νέα παραγωγή του Dmitri Tcherniakov είναι ένα εκπληκτικό ψυχολογικό ταξίδι μέσα στις συγκρούσεις του νου του ήρωα, με φόντο την ίδρυση του ρωσικού κράτους. Ο μεγάλος μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov αναλαμβάνει τον μνημειώδη ομώνυμο ρόλο. Διευθυντής Ορχήστρας: Gianandrea Noseda.
«Werther» του Jules Massenet, 15 Μαρτίου 2014 - Νέα Παραγωγή
Ο Jonas Kaufmann πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο της υπέροχης προσαρμογής του Massenet στο επαναστατικό και τραγικό μυθιστόρημα του Goethe, απέναντι στη Sophie Koch ως Καρλότα. Η νέα παραγωγή σκηνοθετήθηκε και σκηνογραφήθηκε από τους Richard Eyre και Rob Howell, την ίδια ομάδα που δημιούργησε την πρόσφατη επιτυχία της Met στην Κάρμεν. Διευθυντής Ορχήστρας: Alain Altinoglu.
«La Bohème» του Giacomo Puccini, στις 5 Απριλίου 2014
Η συγκινητική ιστορία του Puccini για τον νεανικό έρωτα έχει τις περισσότερες παραστάσεις στην ιστορία της Met… και δικαιολογημένα. Η Anita Hartig πρωταγωνιστεί στον ρόλο της λεπτεπίλεπτης Μιμί στην κλασική παραγωγή του Franco Zeffirelli, με τον Vittorio Grigolo στον ρόλο του Ροντόλφο, του παθιασμένου εραστή της.
«Così fan tutte» του Wolfgang Amadeus Mozart, στις 26 Απριλίου 2014
Ο μαέστρος James Levine διευθύνει την αγαπημένη όπερα του Mozart γύρω από τις δοκιμασίες των δεσμών του έρωτα. Τα νεαρά αστέρια της Met ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους: η Susanna Phillips και η Isabel Leonard είναι οι αδελφές Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα, ο Matthew Polenzani και ο Rodion Pogossov είναι οι αγαπημένοι τους, ενώ η Danielle de Niese ερμηνεύει την πανέξυπνη Ντεσπίνα.
«La Cenerentola» του Gioachino Rossini στις 10 Μαΐου 2014
Ένα ασύγκριτο ζευγάρι από βιρτουόζους του Rossini σμίγει στη «La Cenerentola» (Σταχτοπούτα). Ένα φωνητικό επίτευγμα για τη μετζοσοπράνο Joyce DiDonato, που ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στον ρόλο της Σταχτοπούτας και τον τενόρο Juan Diego Flórez, στον ρόλο του Γαλάζιου της Πρίγκιπα. Ο Alessandro Corbelli και ο Luca Pisaroni συμπληρώνουν το cast. Τη γεμάτη ζωντάνια σύνθεση διευθύνει ο αρχιμαέστρος της Met Fabio Luisi.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και την προπώληση των εισιτηρίων:
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
O,5 χλμ. Ε.Ο. ΙΣΘΜΟΥ-ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΤΗΛ. 2744021124
FAX: 2744069153

Δεν υπάρχουν σχόλια: