Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΘΕΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ




Του Δημήτρη Καραπατά*

Απατηθήκαμε στις προσδοκίες μας, καθώς η άμορφη πολιτική μάζα με λουλακιά απόχρωση που μορφοποιήθηκε ως δημοτική αρχή στο Λουτράκι, ουδεμία σχέση έχει με την πρόοδο του τόπου μας, αλλά περισσότερο δείχνει πως έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες ή ακόμη και με παραισθήσεις μεγαλείου. Επί του πρακτέου, δεν χρειάζεται να αναλυθεί το σύμπαν, για να διαπιστωθεί πως αυτό που λέγεται και δημοτική αρχή στο Λουτράκι, είναι ευφημισμός αν δεν είναι πλεονασμός, αφού όχι μόνο δεν δίδει τις ευκταίες λύσεις στα μείζονα προβλήματα του τόπου, αλλά συχνά πυκνά, ενώνεται για να στραφεί εναντίον μας, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, να καταριέται την ώρα που εκλέχτηκε δημοτική αρχή.
Καρπός της ένωσης τους, για την καταστροφή του τόπου, είναι και το αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει σκοπιμοθηρικά; στη μουσική σχολή και τη φιλαρμονική του δήμου μας, στις οποίες φοιτούν περί τους 250 μαθητές.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, στην καθοριστική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Προμηθέα, στην οποία έπρεπε να ληφθεί απόφαση για την συνέχιση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της μουσικής σχολής και της φιλαρμονικής (πανθομολογούμενη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας), οι κομματοπροβαλλόμενοι «διανοητές» του Κώστα Λογοθέτη το έκαναν και πάλι το θαύμα τους, αφού ενώ θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι μιας και το θεματολόγιο της συγκεκριμένης συνεδρίασης τους είχε τεθεί υπόψιν πολλές ημέρες πριν, εκείνοι πνιγμένοι στο χείμαρρο της ανεπάρκειας τους, όχι μόνο δεν προσκόμισαν καμία εφαρμόσιμη λύση, αλλά εντελώς απροσχημάτιστα, δεν στήριξαν τη λύση που πρότεινε ο πρόεδρος του Προμηθέα Νίκος Λόης. Μια λύση, η οποία είναι βασισμένη πάνω στο μοντέλο που ήδη έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο δήμο της Καλλιθέας, από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη. Μάλιστα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα οχλαγωγίας και αντεγκλήσεων που δημιούργησαν οι σπουδαιοθεσίτες του Κώστα Λογοθέτη, προσπάθησαν με παραδοξολογίες και μιλώντας περί όνου σκιάς να αποπροσανατολίσουν το πόπολο, δημιουργώντας αλληλοσπαρακτικές καταστάσεις για ένα θέμα που είναι ζέον και απασχολεί σοβαρά εκατοντάδες γονείς.
Το αλλόκοτο αυτό σκηνικό που είναι επικίνδυνο για την πολιτική ομαλότητα, παρακολούθησαν από κοντά και έμπλεοι οργής περίπου 80 γονείς και εξέφρασαν την αντίθεση τους μαζικά σε αυτά που λάμβαναν χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου, λέγοντας χαρακτηριστικά μερικοί εξ αυτών πως με αυτά που κάνετε δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στις προσεχείς εκλογές.
Τα πολιτικά αστροπελέκια του Κώστα Λογοθέτη έδειξαν πως είναι σφόδρα ενοχλημένα με την παρουσία τόσου κόσμου (αλήθεια τι ήθελαν να κρύψουν;) και για αυτό τον λόγο εξαπέλυσαν ομοβροντία πυρρών κατά του Νίκου Λόη, μέσα σε ένα ντελίριο πανικού (φοβούμενοι αντιδράσεις σε μια πιθανή απόρριψη της λύσης) ζήτησαν και πέτυχαν την αναβολή της συζήτησης με το αιτιολογικό πως δήθεν θα πρέπει να ενημερωθούν διεξοδικά.
Βεβαίως, το μήνυμα που εξέπεμπαν αδιάκοπα τα στελέχη του Κώστα Λογοθέτη, ήταν προδήλως ορατό, πως βιάζονταν να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για να εκφωνήσουν τον επικήδειο της μουσικής σχολής, ώστε να πεταχτούν εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς στο δρόμο! Τώρα, αν εξακολουθούν να επιθυμούν τα παιδιά τους να θέλουν να συνεχίσουν την μουσική παιδεία, τότε εκ των πραγμάτων να τα οδηγήσουν εκών άκων στα ιδιωτικά ωδεία. Κι ενώ οι εν λόγω καταρρακωμένες πολιτικές υπάρξεις ρημάζουν συστηματικά τον τόπο και τηρούν θωπευτική στάση για ένα ακόμη σοβαρό θέμα, στην αντίπερα όχθη, οι σύμβουλοι του Προμηθέα που έχουν προταθεί από τις παρατάξεις των Γιώργου Γκιώνη και Παύλου Παύλου, ενώ θα είχαν πολιτικό όφελος από το κλείσιμο της μουσικής σχολής και της φιλαρμονικής, εντούτοις στηρίζουν με θέρμη την λύση που πρότεινε ο πρόεδρος του Προμηθέα Νίκος Λόης για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.
Τα μαντάτα της Παρασκευής έχουν κάνει τον γύρο της πόλης και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο κατά των στελεχών του Κώστα Λογοθέτη, αλλά και κατά του ιδίου του δημάρχου, που ολιγωρεί δεν αποστασιοποιείται και δρα μ’ αυτόν τον τρόπο «καρμπόν» μαζί τους. Κι επειδή ο γράφων θεωρεί πως το πρώτο σκαλί της δημοκρατίας είναι η ευπρεπής και ευγενική ομιλία, αφού είναι παγκοίνως γνωστό πως όταν λερώνεται η γλώσσα, νερώνεται η δημοκρατία, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην «χαριτόβρυτος» κυρία που ευφρόσυνα αποδέχτηκε την κουλτούρα των ύβρεων κι ανήκει στην παράταξη του Κώστα Λογοθέτη, να χαλιναγωγήσει την γλώσσα της, γιατί η ιώβειος υπομονή έχει και αυτή τα όρια της. Και αν θα καταγραφούν όλα όσα έχουν καταγγελθεί για το άτομο της και αποκαλυφθεί το όνομα της, όχι μόνο θα κοκκινίσει το χαρτί, αλλά θα ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί. Για τη συγκεκριμένη «ξελαρυγγιάστρα» με τον λεκτικό οχετό που εκχέεται, συχνά πυκνά, από το έρκος των οδόντων της και μας κάνει να αναρωτιόμαστε όχι ποιας σχολής, αλλά ποιας φυλακής είναι απόφοιτη η πατρόνα αυτή των ύβρεων, μεγάλη ευθύνη έχει και ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης που ενώ γνωρίζει την δράση της δεν την συμμαζεύει. Φυσικά, αυτή η εξέλιξη είναι αναμενόμενη για μια δημοτική αρχή που από την χαραυγή της θητείας της, η φημολογία σπέρνει, η διαβολή θερίζει και η συκοφαντία αλωνίζει, γεγονότα που δημιουργούν φόβο στο πλήθος των εντίμων και ικανών ανθρώπων να εκφρασθούν, μήπως και λασπωθούν.
Με αυτό τον τρόπο τα παπαγαλάκια της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη προσπαθούν να φάνε τους αετούς. Τα προαναφερόμενα γεγονότα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την χθαμαλότητα και την επικινδυνότητα της διοίκησης Λογοθέτη, που αδιάλειπτα μας βουλιάζει άμποτε σε ένα βαλτώδη αίσχος, ενώ αναγκάζουν τον σκεπτόμενο πολίτη να επαναλαμβάνει κάθε τόσο τους στίχους του Κυρηναίου ποιητή Καλλίμαχου: «Σικχαίνω (σιχαίνομαι) πάντα τα δημόσια».
Και επειδή οι άνθρωποι που παρακολουθούν δηκτικώς τα όσα αλλόκοτα συμβαίνουν με τους ανθρώπους του Κώστα Λογοθέτη στη μουσική σχολή, είναι πολλοί, καλόν θα είναι τα συγκεκριμένα στελέχη να συνετιστούν. Άλλως, εξωθούν με τη στάση τους να αποκαλυφθούν όλες οι καταγγελίες.
Η απόσταση από το «τίποτε» στο «ελάχιστο»

είναι πολύ μεγαλύτερη παρ’ ότι

από το «ελάχιστο» στο «πολύ».

Οδυσσέας Ελύτης

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε δήμαρχος πιο αποτυχημένος από το Λογοθέτη στο Λουτράκι; Μετά την παταγώδη επαγγελματική του αποτυχία, κλήθηκε να διοικήσει το δήμο και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: Η οπισθοδρόμηση και η παρακμή που βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα στο δήμο μας. Συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους του.