Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Κλοπή χαλκοσωλήνων στους οικισμούς


Η κλοπή χαλκοσωλήνων από τα σπίτια στους οικισμούς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Δεν περνά μέρα χωρίς να υπάρχει κρούσμα κλοπής.

Σε διάστημα δύο μηνών μόνο στον οικισμό του Φλοίσβου χτύπησαν πάνω από δέκα σπίτια , τα ίδια μαντάτα καταφθάνουν και από άλλους οικισμούς.
Το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου είναι διάχυτο σε όλους εμάς που μένουμε μακριά από το κέντρο του Λουτρακίου.
Οι οικιστές μέλη μας ζητάνε προστασία και κάποιες ενέργειες από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι κάποιες αναφορές προφορικές και έγγραφες στο Αστυνομικό Τμήμα και να δημοσιοποιούμε το πρόβλημα.
Εξετάσαμε και την περίπτωση ανάθεσης της προστασίας της περιοχής σε εταιρεία φύλαξης αλλά το κόστος είναι μεγάλο και δεν καλύπτεται από πουθενά.
Θα ζητήσουμε για μια ακόμα φορά από το Αστυνομικό Τμήμα κάποιες περιπολίες αν και γνωρίζουμε τις αδυναμίες του από την έλλειψη προσωπικού και μέσων.
Ζητάμε από όλους τους οικιστές να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, να αντικαταστήσουν η να καλύψουν τις χαλκοσωλήνες με κάποιο κονίαμα.
Από ότι έχουμε εντοπίσει , η αποκόλληση γίνεται χωρίς χτυπήματα αλλά με σιδηρολοστό, για να μη δημιουργείται θόρυβος.
Ένα άλλο βασικό για να αποφευχθούν οι διαρροές , θα πρέπει να κλείνουμε τους υδρομετρητές όταν απουσιάζουμε για κάποιο διάστημα και να αναφέρεται στο Δ.Σ. το νούμερου οποιοδήποτε ξένου οχήματος κινείται ύποπτα στην περιοχή και ο Θεός βοηθός , τι άλλο μπορούμε να πούμε εδώ που φθάσαμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: