Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων ΕΚΛΟΓΕΣ







Μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Κόρινθο στη Γενική Συνέλευση της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» ....



στις 17-12-2013, ακολούθησε συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20-12-2013 στον Άσσο, όπου ομόφωνα ορίστηκαν:
Πρόεδρος: Γιάννης Δ. Μπάρτζης (Αρχαία Κόρινθος)
Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης (Κιάτο)
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος (Νεμέα)
Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλλη) Σπηλιοπούλου (Κάτω Διμηνιό)
Ταμίας: Γιώργος Κασκαρέλης (Κιάτο)
Μέλος: Γιάννης Σώκος (Διμηνιό)
Μέλος: Ελένη Κυριακοπούλου (Άσσος)
 Ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του Δ.Σ. εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλα τα μέλη, τα ευχαρίστησε για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών της «ΕΚΣ».
Το νέο Δοικητικό Συβούλιο ξεκινά τη δεύτερη τριετία του Σωματείου των Κορινθίων Συγγραφέων σε καιρούς δύσκολους, επιμένοντας, παρά τους αρνητικούς οιωνούς, στα αρχικά δημιουργικά του οράματα.
Ενημερώνει τα μέλη του και όσες/όσους επιθυμούν να εγγραφούν στη δύναμή του (λογοτέχνες, πεζογράφους, ποιητές, δοκιμιογράφους, θεατρικούς, ιστορικούς, ερευνητές, μελετητές, συγγραφείς επιστημονικών άρθρων, ανακοινώσεων, μελετών, πραγματειών όλων των επιστημονικών τομέων κλπ. που έχουν εκδώσει τουλάχιστον ένα βιβλίο) ότι το προσωρινό Γραφείο της «ΕΚΣ» στεγάζεται στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα στον Άσσο, ύστερα από παραχώρηση αίθουσας από το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Απόστολο Αποστολόπουλο και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.
Καλεί όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της «ΕΚΣ» να στείλουν μια μικρή φωτογραφία τους για την έκδοση κάρτας μέλους. Οι πρώτες κάρτες θα εκδοθούν από το Δ.Σ. εντός του Ιανουαρίου.
Βασικός στόχος της «ΕΚΣ» παραμένει η δημιουργία σε κεντρική θέση στην πόλη της Κορίνθου μιας Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης, η οποία θα συμπεριλάβει (εν καιρώ) όλα τα βιβλία όλων των συγγραφέων που έχουν καταγωγή από ολη την Κορινθία ή διαμένουν για πολλά χρόνια στην Κορινθία. Έργο ζωής, κορυφαίας πνευματικής αξίας για το νομό μας, μοναδικό σε πανελλήνια κλίμακα. Σε αυτή τη βιβλιοθήκη και στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου εντός του βασικού μας οράματος, Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Κορινθιακής Ιστορίας, θα συμπεριληφθούν με τον καιρό και όλα τα κείμενα που αναφέρονται στην Κορινθία (ιστορικά, γεωγραφικά, μυθολογικά, λαογραφικά κλπ) ακόμα κι αν δεν έχουν γραφτεί από Κορίνθιους συγγραφείς.
Για τη δημιουργία αυτής της οραματικής βιβλιοθήκης αναζητείται χορηγός για την προσφορά ή αγορά του κτιρίου (περί τα 80.000 €), οικογένεια ή επιχείρηση, που δικαιωματικά και θα την ονοματίσει εσαεί (ευγενής ανεξίτηλος τίτλος τιμής).
Και βεβαίως το Δ.Σ. της «ΕΚΣ» θα συνεχίσει τις σταθερές πνευματικές του δραστηριότητες, όπως την ετήσια βράβευση συγγραφέως για το 2014 για το συνολικό του/της έργο που αναγνωρισμένα προβάλλει και τιμά την Πνευματική Κορινθία, τη μελέτη, καταγραφή, προβολή των συγγραφέων του νομού κατά περιφέρειες, με επόμενο στόχο έρευνας την περιοχή της Νεμέας (αφού ήδη ολοκληρώθηκε με την έκδοση βιβλίου το 2013 η περιοχή Φενεού) και άλλες.
Το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» εύχεται σε όλα τα μέλη της «Εταιρείας» και σε όλο τον Κορινθιακό λαό, Χαρούμενες Γιορτές, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και Ευτυχες το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014.
Για το Δ.Σ.

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Κωστούρος

Διευθύνσεις επικοινωνίας:
Σωτήρης Κοκκωνάκης - Σόλωνος 50 – Κιάτο, ΤΚ 202 00 – τηλ. 6944641400  sotkokonakis@gmail.com
Γιάννης Δ. Μπάρτζης - Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 200.07 – τηλ. 6973 963 883    gbartzis@hotmail.com
Γιώργος Κωστούρος – Σαλαμίνος 8 -Νεμέα , ΤΚ 205.00 – τηλ. 6977 407 579
kostouros@tri.forthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: