Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων, στον κύκλο συζητήσεων:
«Κοινότητα και Ανάπτυξη»
Επιμέλεια
ρεπορταζ Μινα Γιαννούλη.
Πραγματοποίησε μια ειδική εκδήλωση στο Βραχάτι Κορινθίας, τo Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, ώρες 17.30-19.30, με τη συνδιοργάνωση και την ευγενική συνεισφορά του Alkyon Resort Ηotel & SPA που φιλικά τη φιλοξένησε, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με θέμα:
«Περί ορέξεως, οικειότητα»
Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια νέα ευκαιρία εξυπηρέτησης της σχέσης τοπικότητας – διατροφής – τουρισμού. Περιέλαβε την πρώτη παρουσίαση της ερευνητικής πρωτοβουλίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου για τη γευστική εμπειρία και τη διατροφική προτίμηση, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκής εκστρατείας που επιβεβαιώνουν την επίδραση της τοπικής γευστικής εμπειρίας στη γενικότερη ικανοποίηση των διεθνών επισκεπτών, με συζήτησή του.
Oμιλητές της εκδήλωσης ήταν :
Η Δρ.Αγνή Χριστίδου,Διευθύντρια,Ξενοδοχειακο Επιμελητήριο Ελλάδος
Ο Δρ.Γεώργιος Παπανικολάου,γενετιστής,Επίκουρος Καθηγητής,Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Η Δρ.Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη,πρωην Διευθύντρια-Επιστ.συνεργάτηςΚέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
και Συντονιστής ο Δρ.Λάμπρος Απ. Πυργιώτης,Πρόεδρος Δ.Σ του ΣυνδέσμουΕλλήνων Περιφερειολόγων
Τα μέλη του Experience Perachora Corinthia παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση.Πολλά τα συμπεράσματα που αναφέρθηκαν από τους εκλεκτούς ομιλητές.Η μνήμη της γεύσης, έχει να κάνει με το διατροφικό κομμάτι του πολιτισμού μας.Η τοπική μνήμη κρατάει τη γευστική μας ταυτότητα.Πρέπει να δωθεί βαρύτητα στην αξιοποίηση της παράδοσης σε συνδιασμό με την φιλοξενία και τον Τουρισμό!
Επιμέλεια ρεπορταζ Μινα Γιαννούλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου