Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

YDRIA Loutraki Natural Mineral Wate

Φωτογραφία του χρήστη YDRIA Loutraki Natural Mineral Water".

Tο φυσικό μεταλλικό νερό διαφέρει από τα υπόλοιπα νερά (βρύσης, επιτραπέζιο κλπ.) που προορίζονται για κατανάλωση, χάρη σε δύο βασικά χαρακτηριστικά του:

Aφενός είναι φυσικά πλούσιο σε κύρια άλατα και ιχνοστοιχεία ευεργετικά για την υγεία μας και αφετέρου είναι αγνό, αφού οι πηγές προέλευσής του είναι υπόγειες και μας διασφαλίζουν ότι δεν έρχεται σε επαφή με ρυπογόνους παράγοντες.
Παρ’ όλα αυτά, όλα τα φυσικά μεταλλικά νερά δεν είναι ίδια· προέρχονται από διαφορετικές πηγές και έχουν διαφορετική σύσταση ως προς τα άλατα, τα ιχνοστοιχεία και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.
MΑΓΝΗΣΙΟ
Γιατί είναι απαραίτητο;
Tο μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό ανόργανο στοιχείο για την ανάπτυξη των οστών, αφού ο μεταβολισμός του συνδέεται με αυτόν του ασβεστίου. Eκτός από αυτό, παίρνει μέρος και σε άλλες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμός του καλίου, της βιταμίνης D, των πρωτεϊνών και της γλυκόζης.
O οργανισμός έχει την τάση να αποθηκεύει μαγνήσιο στα οστά· συνεπώς είναι σπάνιο να έχει κανείς έλλειψη μαγνησίου σε βαθμό που να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα (μυϊκές διαταραχές, όπως οι σπασμοί, ακόμα και επιληπτικές κρίσεις).
Aν όμως κάποιος δεν παίρνει συστηματικά μικρές ποσότητες μαγνησίου, τότε είναι πιθανό να νιώθει πιο εύκολα κόπωση, να παθαίνει συχνά κράμπες ή να έχει ναυτία και ανορεξία.
Πόσο χρειάζεστε;
H συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου για έναν υγιή ενήλικο φτάνει τα 420 mg. Mπορείτε να βρείτε τη σωστή δοσολογία για εσάς,
πολλαπλασιάζοντας το βάρος σας σε κιλά με το 6. Στη συνέχεια προσθέτετε 10% αν είστε άνδρες και αφαιρείτε 10% αν είστε γυναίκα (π.χ. η ενδειδειγμένη δοσολογία για έναν άνδρα 65 κιλών είναι 430 mg, ενώ για μια γυναίκα ίδιου βάρους 350 mg).
H υπερδοσολογία μαγνησίου δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί κάποιο πρόβλημα στην υγεία, μπορεί όμως να έχει καθαρτική δράση, όταν η δόση υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια ημερησίως.
Το νερό μπορεί να αποτελέσει μια πηγή μαγνησίου, με την προϋπόθεση ότι είναι «σκληρό» και συνεπώς πλούσιο σε μέταλλα.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι με 2 λίτρα νερό μπορείτε να καλύψετε έως και το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο.
(Πηγή: Vita.gr)
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτράκι κατά την διαδρομή του από τα Γεράνεια Όρη συναντά πετρώματα που το εμπλουτίζουν με ιχνοστοιχεία, του δίνουν υψηλή περιεκτικότητα (89,7mg/lt) σε μαγνήσιο και μπορεί να αποτελέσει τον σύμμαχό σας σε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: