Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

«Καθαρό» καύσιμο από σκουπίδια κινεί όχημα του Δήμου



Με το αναβαθμισμένο βιοαέριο που παράχθηκε από προξηραμένα υπολείμματα τροφών κινήθηκε για πρώτη φορά απορριμματοφόρο στο Χαλάνδρι,
στο πλαίσιο του προγράμματος Waste4Think, το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επιστημονικός υπεύθυνος του πρότζεκτ διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου και δημοτικός σύμβουλος, Γεράσιμος Λυμπεράτος (καθηγητής ΕΜΠ). «Βιοαεριοκίνηση, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Στη διάρκεια συνεδρίου στη Ρόδο, ο ίδιος, μαζί με το στέλεχος του Δήμου Δημήτρη Μαθιουδάκη, παρουσίασε τα ευρήματα από τον λεπτομερή χαρακτηρισμό των αστικών στερεών αποβλήτων που έγιναν στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου τον Σεπτέμβρη του 2018 και τον Ιούνιο του 2019, αφού είχε μπει πλέον και ο καφέ κάδος με ενημέρωση των πολιτών (σε λεπτομέρεια που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο κ. Λυμπεράτος. «Ανακύκλωση πάνω από 75% και στις δύο μετρήσεις», τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: