Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δείτε πως λειτουργούν τα νέα φώτα matrix LED


Δείτε πως λειτουργούν τα νέα φώτα matrix LED της opel




Τα φώτα LED θεωρήθηκαν από πολλούς επανάσταση στο χώρο του αυτοκίνητου, προσφέροντας στον οδηγό καλύτερη ορατότητα και πιο ξεκούραστη οδήγηση. Ωστόσο, τα νέα φώτα της Opel ξεπερνάνε κατά πολύ τα παραπάνω, χάρη στο ευφυές και προηγμένο σύστημα τους.

Τα φώτα matrix LED της γερμανικής φίρμας, είναι κάτι πρωτοποριακό και ευφυές, αφού κάνουν τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη, ακόμα πιο ξεκούραστη και άνετη. Τα συγκεκριμένα φώτα, προσαρμόζονται ταχύτερα στις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες, με τη μεγάλη σκάλα σε αντίθεση με ότι συνέβαινε έως τώρα, να μην ενοχλεί τους απέναντι οδηγούς.

Το σύστημα φώτων matrix λειτουργεί σε συνδυασμό με την κάμερα που τοποθετείται μεταξύ παρμπρίζ και εσωτερικού καθρέπτη. Μόλις οι αισθητήρες της κάμερας ανιχνεύσουν πηγές φωτός από προπορευόμενα ή αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα, τότε η ένταση φωτισμού στην περιοχή αυτή μειώνεται, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος φωτίζεται κανονικά. Με τον τρόπο αυτό, οι άλλοι χρήστες του δρόμου δεν «τυφλώνονται» από το έντονο φως ενώ τα πιθανά σκοτεινά εμπόδια είναι πάντα ορατά. Η νέα φιλοσοφία φώτων matrix σταδιακά θα εφαρμοστεί σε όλες τις σειρές μοντέλων Opel τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: