Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ 2 - 4 ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΒΙΝΤΕΟ)



Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του EURO 2012, επικρατώντας 4-2 της Πορτογαλίας στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια και η παράταση του ημιτελικού που έγινε στο Ντόνετσκ, ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα. Στον τελικό της Κυριακής η κάτοχος του τίτλου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία ή τη Γερμανία που τίθενται αντιμέτωπες απόψε (21:45).






Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο αποδείχθηκαν άψογα "διαβασμένοι". Προσάρμοσαν τα δικά τους χαρακτηριστικά (πίεση) στο παιχνίδι της Ισπανίας και κατάφεραν να μπλοκάρουν τις πολλές και γρήγορες πάσες, με τις οποίες οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπορούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα. Οχι στον ημιτελικό! Δύο πανομοιότυπες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν όλη η επιθετική συγκομιδή των "Φούριας Ρόχας", με τους Αρμπελόα (9΄), Ινιέστα (29΄) να αστοχούν λίγο έξω από την περιοχή και στην ευθεία του τέρματος.

Η Πορτογαλία με τακτική που άγγιζε την τελειότητα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και αφιέρωσε πολλή ενέργεια στην προσπάθεια να κλέψει μπάλες, για να πετύχει ανοργάνωτη την ισπανική άμυνα. Στις περιπτώσεις που η τακτική απέδωσε καρπούς, έγινε απειλητική για τον Κασίγιας, όμως οι τελικές επιλογές του Ούγκο Αλμέιδα ήταν -τουλάχιστον- τραβηγμένες. Οσο για τα φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο (78΄, 83΄) ήταν θεαματικά και "τρομακτικά", όχι όμως για τον Ικερ Κασίγιας, τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ και αρχηγό των "Φούριας Ρόχας". Στο 90΄ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βρέθηκε σε θέση βολής από ασίστ του Μεϊρέλες, όμως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στον τελικό.

Στην παράταση ο Ρούι Πατρίσιο κράτησε το "μηδέν" στο 104΄ με εξαιρετική απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Ινιέστα, ενώ αμέσως μετά (105΄) το φάουλ του Σέρχιο Ράμος έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Ισπανοί ήταν ανώτεροι στο ημίωρο, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να τους δώσει τη νίκη. Θα έπρεπε να αποδειχθούν ψυχραιμότεροι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ήρωας αναδείχθηκε ο Σεσκ Φάμπρεγας που ευστόχησε στο τελευταίο κρίσιμο πέναλτι κι η Ισπανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που φτάνει για τρίτη συνεχόμενη φορά στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Εχει ήδη κατακτήσει το EURO 2008 και το Μουντιάλ 2010.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ vs ΙΣΠΑΝΙΑ


Απόκρουση Τσάμπι Αλόνσο

Μουτίνιο Απόκρουση

0-1 Ινιέστα

Πέπε 1-1

1-2 Πικέ

Νάνι 2-2

2-3 Σέρχιο Ράμος

Μπρούνο Αλβες Δοκάρι

2-4 Φάμπρεγας


Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Πέπε, Κοεντρά, Περέιρα, Μπρούνο Αλβες, Βελόσο - Σέρχιο Ράμος, Μπούσκετς, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες (113΄ Βαρέλα), Βελόσο (106΄ Κουστόντιο), Μουτίνιο, Νάνι, Αλμέιδα (81΄ Ολιβέιρα), Ρονάλντο

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι (87΄ Πέδρο), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα (60΄ Χεσούς Νάβας), Νεγρέδο (54΄ Φάμπρεγας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: