Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανεμοδαρμένα ύψη: Από το Λύκειο Λουτρακίου







Με το κλασικό ρομαντικό, και το μοναδικό μυθιστόρημα της Emily Bronte, συμμετείχε το Λύκειο Λουτρακίου στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικού θεάτρου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Οι παραστάσεις των σχολείων φιλοξενήθηκαν από τις 7-12 Μαϊου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελ/σου.







Το βράδυ της παράστασης ο χώρος γέμισε από γονείς και συγγενείς, φίλους και συμμαθητές των παιδιών, τους καθηγητές τους , καθώς και καθηγητές άλλων σχολείων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, κι όλοι προσήλθαν για να γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι που θα γύριζε όλους πίσω στο 1847, στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Θεατές μιας παθιασμένης, αλλά καταδικασμένης αγάπης μεταξύ της Κάθριν Έρνσο και του Χίθκλιφ, και του άλυτου πάθους που κατέστρεψε τους ίδιους και πολλούς ακόμα ανθρώπους γύρω τους, οδηγώντας σε μια καταιγίδα αβυσσαλέου μίσους…

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός, τιμώντας με την παρουσία του τους μαθητές, απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε την παράσταση και ο κ. Καράγιωργας, καλλιτεχνικός υπεύθυνος του μαθητικού φεστιβάλ, υποδέχτηκε και προλόγισε την προσπάθειά τους.

Συμμετείχαν στην πολυπρόσωπη αυτή παράσταση, με αλφαβητική σειρά, οι μαθητές/τριες: Αργυρόπουλος Γεώργιος, Γρηγορίου Χαράλαμπος, Θυμή Μαρίνα, Καρακίτσου Μαριάννα, Κόικα Βασιλική, Κολλιάκος Μάριος, Λέκκα Παυλίνα, Μπαρμπόπουλος Νικόλαος, Ντοβλέτογλου Αναστάσιος, Ροβήλος Βασίλειος, Φίλης Κων/νος, Χαλκή Σοφία, Χαρίτσης Παναγιώτης. Βοήθησαν οι: Γεωργίου Μαρία- Κων/να, Μαστρογιάννη Κατερίνα, Σταυροπούλου Κατερίνα, η κ. Στραπάτσα Χρυσούλα και η κ. Μίχα Ηρώ (Σκηνοθεσία)

Τα παιδιά μας ΤΟΛΜΗΣΑΝ! Ένα κλασικό μυθιστόρημα που έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, το διασκεύασαν ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ για …θεατρική παράσταση! Αν, μάλιστα, συνειδητοποιήσουμε ότι η αφηγηματική γλώσσα είναι πολύ διαφορετική από την κινηματογραφική, πολλώ δε μάλλον από τη θεατρική, και μόνο γι΄ αυτόν το λόγο το εγχείρημα των παιδιών ήταν από τη φύση του δύσκολο. Κι αν λάβουμε υπόψη το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους, αλλά και όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους, τότε θα επαινέσουμε αυτή τους την προσπάθεια. Παραμέρισαν αντιξοότητες και προβλήματα, αγνόησαν εμπόδια και δυσκολίες, για να γευτούν τα ίδια, αλλά κι εμείς, ως θεατές, λίγη από τη μαγεία της τέχνης του Θεάτρου. Σ΄αυτή τους τη δράση, αυτοσκοπός δεν ήταν η διάκριση, αλλά η συμμετοχή, η συνεργασία, η δημιουργία. Γι΄ αυτό και καταχειροκροτήθηκαν, για το πάθος, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ανιδιοτέλεια που επέδειξαν.

Πορευτήκαμε μαζί σας, παιδιά, πατώντας πάνω στα πρωτόλεια βήματά σας και διδαχτήκαμε από σας πως η θέληση, ο μόχθος, η προσπάθεια, οι στόχοι και τα όνειρα, βγάζουν από το τέλμα της καθημερινότητας και δίνουν νόημα στην ύπαρξή μας, ως αντιστάθμισμα των δύσκολων συγκυριών που ζούμε. Αυτό μας γεμίζει, όμως, και με ευθύνη να στεκόμαστε δίπλα σας, αρωγοί και δάσκαλοι στη σχολική σας διαδρομή, φίλοι και συμπαραστάτες στην κοινωνική σας παρουσία, να σας ενθαρρύνουμε να διοχετεύετε τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα της νιότης σας. Αξίζετε τα συγχαρητήρια όλων μας!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
πηγη: Η Αλλαγή στο Λουτράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: