Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ήταν μη έγκυρες οι εκλογές;...Εσείς τι λέτε;


Αυτό διατείνονται τουλάχιστο 3 ανατρεπτικά Blogs και ο Δ.Σ.Α



Έχει αναπτυχθεί μια "παραφιλολογία" θα λέγαμε τις τελευταίες ημέρες από διάφορα blogs, σχετικά με το εάν οι πρόσφατες εκλογές της 17 Ιουνίου, ήταν έγκυρες. Οι ενστάσεις στηρίζονται σε εν ισχύ διτάξεις του Συντάγματος της Ελλάδας και αναλύονται ως ακολούθως:

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 54, παράγραφος 2: «Ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»

Αμέσως μετά τις εκλογές της 6 Μαϊου, .... οι επόμενες εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν με την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ απογραφή, δηλαδή αυτή του 2011, η οποία έχει ισχύ από τις 27 Μαϊου 2012 που ολοκληρώθηκε.

Η απογραφή αυτή θα έφερνε αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών και θα άλλαζε τον χάρτη των εκλογικών κέντρων. Θα σημειωνόταν αύξηση των εδρών στα μεγάλα αστικά κέντρα και μείωση σε αρκετούς νομούς.

Για το ζήτημα έχουν ήδη τοποθετηθεί αρκετοί συνταγματολόγοι, όπως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ των παραπάνω, επισήμανε επίσης ότι:

«Κατά την προσωπική μου άποψη και οι εκλογές που πέρασαν θα έπρεπε να γίνουν με βάση την τελευταία απογραφή, αν η υπηρεσία τα είχει δημοσιεύσει εγκαίρως.»

Ήδη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), ο κος Αδαμόπουλος κατήγγειλε την ΕΛΣΤΑΤ και δήλωσε την ανησυχία του για οξύτατη συνταγματική κρίση...

Επίσης, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ο εκλογολόγος κ. Ηλ. Νικολακόπουλος, με άρθρο του, άσκησε κριτική στην ΕΛΣΤΑΤ για τη σημαντική καθυστέρηση.

Εφόσον λοιπόν οι εκλογές διενεργήθηκαν στις 17 Ιουνίου και η κατανομή εδρών ΔΕΝ έγινε σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, έστω και λόγω ολιγωρίας της ΕΛΣΤΑΤ, θεωρούνται ΑΚΥΡΕΣ.

Δεύτερο φλέγον ζήτημα, το οποίο που καθιστά τα εκλογικά αποτελέσματα προς αμφισβήτηση είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων που παρουσιάστηκε:

Αναφέρονται 9.951.970 εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001, εκεί:...ekloges.ypes.gr/v2012b/public/index.html#%7B

Όμως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της απογραφής του περασμένου Μαίου, οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, ανέρχονται σε 10.787.690.Αυτό αναφέρεται στη σελ. 37 εκεί:...dlib.statistics.gr/Book/GRESYE_01_0003_00040.pdf

Αναφέρεται δε το παράδειγμα των ανήλικων (μη εγγεγραμμένων) που εμεφανίζονται μόνο 835.720, ...όταν σύμφωνα με τη στατιστική του 2008 είναι πάνω από 2.000.000.... Επίσης αναφέρεται ότι ενώ από το 2001 έως το 2009, τα στοιχεία αναφέρουν 542.545 θανάτους, ...αναλογικά, από το 2009 έως και το 2012, οι αποβιώσαντες αντιστοιχούν συνολικά σε 758.500.

Λογικά λοιπόν από τους εγγεγραμμένους θα πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον 750.000.

Καλούμαστε κατόπιν (πάντα απο τους προαναφερθέντες) να θυμηθούμε και τα εξής ακόλουθα (σχέδια- δηλώσεις πολιτικών αρχηγών):

17/6/11 Σχέδιο Παπανδρέου για “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”………Κατά συνέπεια, προτάσσεται ως ενδεδειγμένη λύση η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, που θα εγκρίνει το Μνημόνιο.
18/6/11 Α. Σαμαράς: Θα επιδιώξω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας……….

Ένα χρόνο μετά, δηλώνεται ότι έψαχναν εναγωνίως κυβέρνηση “σωτηρίας” άνω των 180 βουλευτών για να επικυρώσουν τη σύμβαση, της οποίας η εγκυρότητα κατα τα ίδια πάντα blogs, αμφισβητείται....και εξού εκλαμβάνεται τόσο σημαίνουσα απ αυτά, η κατανομή των εδρών

Τελειώνοντας, καλούν "τα αντιμνημονιακά κόμματα και τους υποψηφίους βουλευτές που προφνώς αδικήθηκαν, και τους ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε και στήριξε με τη ψήφο του πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικόυ λαού,...και "ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ"!!

RedBaron, μετά απο ανάγνωση των:
http://ena1.org/archives/6906




****************************************************


Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών :

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου... θα ακυρωθούν


Για «εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη» σχετικά «με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννης Αδαμόπουλος.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 2 του Συντάγματος, «[ο] αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»

Εν προκειμένω, η τελευταία απογραφή ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την 24η Μαΐου 2011 - ημερομηνία η οποία επιβεβαιώνεται επίσημα και αδιαμφισβήτητα από σχετικό Δελτίο Τύπου της ίδιας της Αρχής - και ως εκ τούτου, καθόσον έχει ήδη παρέλθει έτος από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της ως άνω απογραφής, τα αποτελέσματα αυτής θεωρείται ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας θα έπρεπε να καθοριστεί με βάση το νόμιμο πληθυσμό των εκλογικών περιφερειών, όπως προέκυψε, σύμφωνα με την απογραφή αυτή.

Αυτό όμως δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να υφίσταται εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη, καθώς, στο μέτρο που εκτιμάται ότι έχουν επέλθει ουσιώδεις μεταβολές στην κατανομή του πληθυσμού ανά περιφέρεια σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή (2001), που, αντιστοίχως, συνεπάγεται αλλαγές στον αριθμό των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια, οι ενστάσεις που, μετά βεβαιότητας θα ασκηθούν κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, ενδέχεται να οδηγήσουν όχι μόνο σε μαζική ανακατανομή των βουλευτικών εδρών σε μεγάλο μέρος εκλογικών περιφερειών αλλά και σε επαναπροσδιορισμό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης κάθε κόμματος, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο ακόμα και την εμπιστοσύνη της Βουλής προς την τότε Κυβέρνηση, και κατ' επέκταση την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

- εκφράζει την έντονη θεσμική ανησυχία του για τον κίνδυνο πρόκλησης οξύτατης συνταγματικής κρίσης, η οποία, πέρα από τα σοβαρότατα προβλήματα που αναμένεται να προκαλέσει στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, θα θέσει υπό αμφισβήτηση και το διεθνές κύρος της χώρας μας
- διαπιστώνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχετικά με τη (μη) δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., κατά τρόπο ώστε να καθίσταται επί του παρόντος ανέφικτη η κατ' ουσία εφαρμογή του άρθρου 54 παρ. 2 του Συντάγματος,
- ζητεί την παραίτηση της Διοίκησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., και
- επιφυλάσσεται για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των μελών της εν λόγω Αρχής καθώς και κάθε άλλου αρμόδιου οργάνου της εκτελεστικής εξουσίας.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που πράξεις ή παραλείψεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. χρήζουν διερεύνησης και ποινικής αξιολόγησης. Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη από την 29η Σεπτεμβρίου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιοποίνων πράξεων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. που αφορούν σε παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο και τη συνακόλουθη επιβολή στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού.


Ο Πρόεδρος Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος

tolimeri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: