Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι 12 νέες παραστάσεις της ΜΕΤ






  Σεζόν 2012 – 13 Live in HD

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD» ΜΕ 12 ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις για την σεζόν 2012 -2013  που μεταδίδονται ζωντανά  από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.



Οι 12 νέες παραστάσεις της ΜΕΤ - ζωντανών μεταδόσεων σε οθόνες υψηλής ευκρίνειας


ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ DONIZETTI «ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»
ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ


Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», την πρώτη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Το κοινό αγκάλισε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει δηλαδή αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. 

Τη σεζόν 2012-2013 οι παραστάσεις γίνονται 12 και θα μεταδίδονται από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα. Συγκεκριμένα, το δίκτυο προβολής του προγράμματος «The Met: Live in HD» περιλαμβάνει τις εξής αίθουσες:


Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Λουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Λευκάδα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων»
Κεφαλονιά: Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος»
Λαμία: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Βέροια: Κινηματοθέατρο «Σταρ»
Ιωάννινα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».


Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.


Η σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» αρχίζει στις 13 Οκτωβρίου με την εντυπωσιακή παράσταση «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Donizetti. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher. Την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini. H Anna Netrebko κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της όμορφης και πλούσιας Αντίνα, ενώ ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται με πάθος. O Μariusz Kwiecien είναι ο υπερόπτης μνηστήρας της Αντίνα, ο λοχίας Μπελκόρε και ο Ambrogio Maestri θα ερμηνεύσει τον ρόλο του μάγου γιατρού «Δρ. Ντουλκαμάρα».  


Στα πλαίσια του νέου προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη σεζόν 2012-2013 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
-        «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Donizetti. 13 Οκτωβρίου

-       «Οθέλλος» του Verdi, 27 Οκτωβρίου 2012

-       «Καταιγίδα» του Thomas Adès, 10 Νοεμβρίου 2012

-       «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart, 1η Δεκεμβρίου 2012

-       «Χορός Μεταμφιεσμένων» του Verdi, 8 Δεκεμβρίου 2012

-       «Αΐντα» του Verdi, 15 Δεκεμβρίου 2012

-       «Τρώες» του Berlioz, 5 Ιανουαρίου 2013

-       «Μαρία Στούαρτ» (Μαρία Στουάρντα) του Donizetti, 19 Ιανουαρίου 2013

-       «Ριγκολέτο» του Verdi, 16 Φεβρουαρίου 2013

-       «Πάρσιφαλ» του Wagner, 2 Μαρτίου 2013

-       «Φραντσέσκα ντα Ρίμινι» του Zadonai, 16 Μαρτίου 2013

-       «Ιούλιος Καίσαρας» του Handel, 27 Απριλίου 2013


«Οθέλλος» του Verdi, 27 Οκτωβρίου 2012

Το αριστούργημα του Verdi, βασισμένο στην τραγωδία του Σαίξπηρ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα The Met: Live in HD. Ο Semyon Bychkov διευθύνει ένα εξαιρετικό cast, με επικεφαλής τον Johan Botha στον ομώνυμο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας, απέναντι από τη Renée Fleming, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους της καριέρας της, αυτόν της αθώας γυναίκας του Οθέλλου, της Δυσδαιμόνας. Ο Falk Struckmann ερμηνεύει τον Ιάγο, τον άπιστο υποτακτικό του Οθέλλου και ο Michael Fabiano είναι ο πλοίαρχος Κάσσιος.


«Καταιγίδα» του Thomas Adès, 10 Νοεμβρίου 2012
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Βρετανός συνθέτης Thomas Adès κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η «Καταιγίδα», έχει συγκεντρώσει πλήθος επαίνους και έχει χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο αριστούργημα. Η καινοτόμα παραγωγή του Robert Lepage αναπλάθει το εσωτερικό της Όπερας Λα Σκάλα σαν το μαγικό νησί που στεγάζει τη μαγική τέχνη του Πρόσπερου, του εξόριστου Δούκα του Μιλάνου. Ο Simon Keenlyside ερμηνεύει τον Πρόσπερο, όπως και στην παγκόσμια πρώτη του έργου στη Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν, όπου έγινε δεκτή με επαινετικές κριτικές. «Η Καταιγίδα είναι μια εκπληκτική, μοναδική σύνθεση», δηλώνει ο Lepage. «Η όπερα συλλαμβάνει τη μαγεία του τελευταίου έργου του Σαίξπηρ. Είναι ένα κουτί γεμάτο με μαγικά τρικ». Στο έργο πρωταγωνιστεί η Isabel Leonard στον ρόλο της Μιράντας, της κόρης του Πρόσπερου, ο Toby Spence στον ρόλο του αδελφού του, του Αντώνιου, η Audrey Luna στον ρόλο του ξωτικού Άριελ, ο Iestyn Davies στον ρόλο του γελωτοποιού Τρίνκουλου, ο Alan Oke στον ρόλο του τερατόμορφου Κάλιμπαν και ο William Burden στον ρόλο του Βασιλιά της Νάπολης. Το λιμπρέτο της Meredith Oakes είναι μια προσαρμογή του πρωτότυπου σαιξπηρικού έργου.

 «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart, 1η Δεκεμβρίου 2012

Πρόκειται για την τελευταία ιταλική όπερα του Mozart. Η «Μεγαλοψυχία του Τίτου» παρουσιάζει μια χαρισματική διανομή υπό τη διεύθυνση του ειδικού στο μπαρόκ Harry Bicket, με πρωταγωνιστή τον Giuseppe Filianoti στον ομώνυμο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα. Η Barbara Frittoli είναι η εκδικητική Βιτέλια. Κόρη ενός εκθρονισμένου ηγέτη, που το σχέδιό της να δολοφονήσει τον Τίτο περιπλέκεται από τον έρωτά της με τον νεαρό αριστοκράτη Σέστο, τον οποίο ερμηνεύει η βιρτουόζα Elīna Garanča. Η Kate Lindsey και η Lucy Crowe συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους των νεαρών εραστών Άννιου και Σερβίλιας. Η στιλιζαρισμένη παραγωγή είναι μια από τις πιο φημισμένες σκηνογραφίες του θρυλικού Jean-Pierre Ponnelle.



«Χορός Μεταμφιεσμένων» του Verdi, 8 Δεκεμβρίου 2012
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 9 Δεκεμβρίου 2012

Το συναρπαστικό έργο του Verdi, μια ιστορία ζήλιας και εκδίκησης, παρουσιάζεται σε μια καινούργια παραγωγή από τον φημισμένο σκηνοθέτη λυρικών έργων David Alden, ο οποίος επιστρέφει στη ΜΕΤ μετά από είκοσι χρόνια! Ο Fabio Luisi διευθύνει τις πρώτες παραστάσεις του έργου στη ΜΕΤ, με πρωταγωνιστές την Karita Mattila ως Αμέλια στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, τον Marcelo Álvarez ως Γουσταύο τον Γ’, τον Dmitri Hvorostovsky ως Άνκαρστρεμ, τη Stephanie Blythe ως τη μάγισσα Ουλρίκα και την Kathleen Kim ως τον ακόλουθο Όσκαρ. Ο Alden που τοποθετεί το έργο σε μια ονειρική ατμόσφαιρα που θυμίζει τη Σουηδία στις αρχές του 20ου αιώνα, δηλώνει: «Ο Χορός Μεταμφιεσμένων είναι ένα από τα σημαντικότερα και λαμπρότερα έργα του Verdi, μ’ ένα πλήθος διαφορετικών χρωμάτων. Εναλλάσσεται ανάμεσα στο ανάλαφρο και το έντονα
μελοδραματικό. Ο Verdi τα δένει όλα μαζί με μια απίστευτη θεατρική ενέργεια. Ο Χορός είναι ένας θεατρικός δυναμίτης».



«Αΐντα» του Verdi, 15 Δεκεμβρίου 2012
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 18 Δεκεμβρίου 2012

Η εντυπωσιακή όπερα του Verdi που διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο, παρουσιάζει την Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska στον ομώνυμο ρόλο της σκλαβωμένης πριγκίπισσας, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ. Η Olga Borodina, μια από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες του ρόλου παγκοσμίως, είναι η βασιλική αντίπαλος της Αΐντα, η Αμνερίς και ο Roberto Alagna είναι ο ήρωας Ρανταμές που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για την Αΐντα και το καθήκον απέναντι στη χώρα του. Εμφανίζεται ακόμα ο George Gagnidze στον ρόλο του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Sonja Frisell, που χρησιμοποιεί όλες τις θεατρικές δυνατότητες της σκηνής της ΜΕΤ με σκοπό να εισαγάγει το κοινό στο μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου.
 

«Τρώες» του Berlioz, 5 Ιανουαρίου 2013

Η φημισμένη σκηνοθεσία του 2003 της Francesca Zambello στο έπος του Τρωικού Πολέμου του Berlioz, αναβιώνει στη ΜΕΤ. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Πρωταγωνιστούν: ο Marcello Giordani στον κεντρικό ρόλο του Αινεία, του ήρωα που φεύγει από τα ερείπια της Τροίας για ν’ αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στο βόρειο-αφρικανικό βασίλειο της Καρχηδόνας. Η Deborah Voigt αναλαμβάνει τον ρόλο της «καταραμένης» μάντισσας Κασσάνδρας και η Susan Graham στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ με τον ρόλο της Διδούς, της ευγενικής αλλά θλιμμένης βασίλισσας της Καρχηδόνας.


«Μαρία Στούαρτ» (Μαρία Στουάρντα) του Donizetti, 19 Ιανουαρίου 2013

Ο David McVicar, ο οποίος την περασμένη σεζόν σκηνοθέτησε την πρεμιέρα της Άννα Μπολένα στη ΜΕΤ, σκηνοθετεί και την πρεμιέρα της δεύτερης όπερας του Donizetti στην περίφημη τριλογία της ιστορίας των Τυδώρ. «Οι τρεις όπερες του Donizetti για τους Τυδώρ είναι πολύ διαφορετικές σε τόνο, κλίμα και μουσικό περιεχόμενο», λέει ο McVicar. «Στη Μαρία Στουάρντα, μια όπερα εντελώς διαφορετική από την Άννα Μπολένα, που παρουσιάσαμε πέρυσι με μεγάλη ιστορική ακρίβεια, προτιμήσαμε ένα πιο ελεύθερο οπτικό στιλ. Αντί ν’ αντανακλά την ιστορία, αντανακλά τη ρομαντική φύση αυτής της ανάπλασης της ιστορίας και τη μαγευτική ρομαντική φύση της μουσικής του Donizetti». Η Joyce DiDonato ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο της τολμηρής Μαρίας, της βασίλισσας των Σκότων, η Νοτιοαφρικανή σοπράνο Elza Van Den Heever κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της τρομερής αντιπάλου της Μαρίας, της Βασίλισσας Ελισάβετ της Α’. Ο Francesco Meli ερμηνεύει τον κόμη του Λίστερ, ο Joshua Hopkins τον Σέσιλ και ο Matthew Rose τον Τάλμποτ. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Maurizio Benini.


«Ριγκολέτο» του Verdi, 16 Φεβρουαρίου 2013
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει τη νέα πρεμιέρα του «Ριγκολέτο», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, όπου να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», δηλώνει ο Mayer. «Το Λας Βέγκας του ’60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Ριγκολέτο».

 
«Πάρσιφαλ» του Wagner, 2 Μαρτίου 2013

Ο Jonas Kaufmann κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ στον ομώνυμο ρόλο, υπό τη διεύθυνση του Daniele Gatti και τη σκηνοθεσία του διάσημου σκηνοθέτη του κινηματογράφου και του λυρικού θεάτρου François Girard, ο οποίος κάνει επίσης το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. «Ο Πάρσιφαλ δεν είναι απλώς μια όπερα, είναι μια αποστολή. Στο τέλος της ζωής του, ο Wagner προσπαθούσε να συμβιβάσει όλες τις όψεις της πνευματικότητάς του. Είναι ένα ιερό κείμενο στην ιστορία της μουσικής», λέει ο Girard. Πρωταγωνιστούν: η Katarina Dalayman στον ρόλο της Κούντρι, της μυστηριώδους γυναίκας που δελεάζει τον Πάρσιφαλ, ο Peter Mattei στο ντεμπούτο του στον ρόλο του Άμφορτας, του Βασιλιά των Ιπποτών του Αγίου Δισκοπότηρου, ο René Pape σ’ έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του, αυτόν του σοφού γέρο-ιππότη Γκούρνεμαντζ και ο Evgeny Nikitin στον ρόλο του μάγου Κλίνκσορ.


«Φραντσέσκα ντα Ρίμινι» του Zadonai, 16 Μαρτίου 2013

Η λυρική όπερα Φραντσέσκα ντα Ρίμινι, έργο του Zandonai στις αρχές του 20ου αιώνα, επιστρέφει στη ΜΕΤ σε μια σύγχρονη αναβίωσή της μετά από 25 χρόνια. Την πληθωρική και ρεαλιστική σκηνοθεσία υπογράφει ο Piero Faggioni. Πρωταγωνιστούν: η Eva-Maria Westbroek στον ομώνυμο ρόλο μιας αριστοκράτισσας που εξαπατάται και παντρεύεται τον κτηνώδη Τζιαντσιότο, τον οποίο ερμηνεύει ο Mark Delavan, αντί για τον πραγματικό αγαπημένο της τον Πάολο, που ερμηνεύει ο Marcello Giordani. Ο Robert Brubaker κρατά τον ρόλο του επίβουλου Μαλατεστίνο. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Marco Armiliato.


«Ιούλιος Καίσαρας» του Handel, 27 Απριλίου 2013

Η δεύτερη νέα παραγωγή του David McVicar γι’ αυτή τη σεζόν, είναι μια δυναμική σκηνοθεσία του Ιουλίου Καίσαρα. Πρόκειται για μια επιτυχία του Φεστιβάλ του Γκλίντεμπουρν του 2005, που συνδυάζει στοιχεία του μπαρόκ θεάτρου και του βρετανικού ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα και  σκοπό έχει να τονίσει τα βασικά θέματα της όπερας: τον έρωτα, τον πόλεμο και το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας. «Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι μια όπερα-καλειδοσκόπιο, μια περιπετειώδης ιστορία με στοιχεία κωμικά, αλλά και τραγικά. Παρακολουθούμε έρωτες, στιγμές πολιτικών συναλλαγών, περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα και μια τραγωδία με αληθινά συναισθήματα», δηλώνει ο McVicar. «Είναι ένα θαύμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσω όλα όσα θεωρώ σημαντικά για τη όπερα». Ο David Daniels κρατάει τον ομώνυμο ρόλο, απέναντι στη Natalie Dessay που κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της σαγηνευτικής Κλεοπάτρας, την Alice Coote ως Σέστο, την Patricia Bardon ως Κορνηλία, τον Christophe Dumaux ως Πτολεμαίο και τον Guido Loconsolo ως Ακύλα στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com
 
Ευχαριστούμε πολύ

Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: