Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10 ΣΤΙΣ 5:00 μμ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ




Εδώ και δύο μήνες στην πόλη της Κορίνθου υπάρχει μια πληγή. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κρατούνται φυλακισμένοι υπό άθλιες συνθήκες. Στους αρχικούς κρατούμενους προστέθηκαν πρόσφατα και μετανάστες και πρόσφυγες από την Πάτρα, μετά το ρατσιστικό πογκρόμ «Ξένιος Δίας» που επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, ενώ μετά την απομάκρυνση και των τελευταίων φαντάρων από το στρατόπεδο ακούγεται ότι ο αριθμός των έγκλειστων προσφύγων - μεταναστών θα καταλήξει να ανέρχεται σε χιλιάδες ψυχές.


Οι μαρτυρίες που έχουμε μέσα από το στρατόπεδο μιλούν για κακή και ανεπαρκή σίτιση, έλλειψη ρούχων, κρύο και βασανισμούς από πλευράς αστυνομικών, ενώ δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση. Την Κυριακή 7/10 εκπρόσωποι της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου πήγαν τρόφιμα για τους κρατούμενους και όχι μόνο δεν τους επιτράπηκε να τα παραδώσουν, αλλά οι φρουροί δεν δέχτηκαν ούτε να τα παραλάβουν και να τα παραδώσουν οι ίδιοι. Γιατί η αστυνομία κρατά κλειστό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην τοπική κοινωνία; Τι δε θέλει να δούμε;

Αρνούμαστε να δεχτούμε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση που θυμίζει τις πιο μαύρες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας. Δεν απαιτούμε απλά το κλείσιμο του συγκεκριμένου στρατόπεδου συγκέντρωσης: απαιτούμε να μην υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη του 2012. Απορρίπτουμε τις ρατσιστικές λογικές των φασιστικών συμμοριών. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα για όλους. Απαιτούμε να ανοίξει άμεσα το στρατόπεδο στους αλληλέγγυους, να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος, να μάθουμε πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Καλούμε κάθε πολίτη που πιστεύει στην ισότητα και την ελευθερία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Κορίνθου την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, στις 5:00 μμ, με σύνθημα: ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. Συγκεντρώνουμε συσκευασμένες τροφές, ρούχα και είδη ατομικής υγιεινής και θα απαιτήσουμε από την αστυνομία να μπει αντιπροσωπεία μας για να τα παραδώσει. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που κρατούνται με μόνο «έγκλημα» ότι δεν έχουν χαρτιά. Απαιτούμε άμεσα να σταματήσουν οι άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και να συγκροτηθεί επιτροπή από αλληλέγγυους φορείς και γιατρούς που θα μπορεί να επισκέπτεται σε τακτική βάση το στρατόπεδο, να ελέγχει και να ενημερώνει την κοινωνία για το τι συμβαίνει εκεί.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10 ΣΤΙΣ 5μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

Στηρίζουν το κάλεσμα:
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών Πάτρας
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Ανοιχτή συνέλευση πλατείας Περιβολάκια
Εκπαιδευτικοί εν δράσει (ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορίνθιας)
Δίκτυο Καθηγητών Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: