Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στην Ερώτηση μου για το Μουσείο της Περαχώρας από το Υπουργείο Πολιτισμού





 
 Κλικ πάνω στην εικόνα για Μεγέθυνση


Σε απάντηση της ερώτησης του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Περαχώρας ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού


Κωνσταντίνος Τζαβάρας επιβεβαιώνει τα καλά νέα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στην απάντηση του στην ερώτηση του κ. Δήμα πως «το κτηριολογικό πρόγραμμα του μουσείου θα εισαχθεί προς συζήτηση στο αρμόδιο Συμβούλιο Μουσείων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και στην συνέχεια, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνταχθεί προγραμματική σύμβαση πολιτιστικής ανάπτυξης, με σκοπό την σύνταξη πλήρους στατικής, αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης με πόρους της Περιφέρειας.»
Ο κ. Δημας έκανε την ακόλουθη δήλωση «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους του Μουσείου Περαχώρας που πολλά χρόνια τώρα αγωνίζονται ασταμάτητα ώστε να δουν το Μουσείο να επαναλειτουργεί, τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Λογοθέτη για την αμέριστη βοήθεια του αλλά κυρίως τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη που απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Περαχώρα. Πραγματικά πιστεύω ότι όταν οι Κορίνθιοι από όλες τις παρατάξεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από ότι αν δεν κινούμαστε συντεταγμένα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: