Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ "ΛΑΓΟΙ"


                                              


  Όχι, όχι δεν αναφέρομαι στους συμπαθέστατους λαγούς που έχουμε την μανία να τρώμε στιφάδο αλλά στους ανθρώπους λαγούς. 

Είναι οι αθλητές που θυσιάζονται προκειμένου να γίνει ένας καλός χρόνος, ένα ρεκόρ, σε σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις. Οδηγούν την κούρσα σε ξέφρενο ρυθμό αλλά μετά ένα-δύο γύρους εγκαταλείπουν και αναλαμβάνει άλλος λαγός στον ίδιο ρυθμό παρασύροντας και τους υπόλοιπους αθλητές σε γρήγορο αγώνα. Η επίτευξη του στόχου [ρεκόρ] δεν είναι πάντα δεδομένη αλλά γενικά φέρνει καλούς χρόνους  και μεγάλες κούρσες.  
Με την εμπειρία, μιας και ψηφίζω περί τα 40 χρόνια, με την πολιτική αποτοξίνωση πλέον αλλά και την σοφία των λαθών μπορώ να διακρίνω έστω και αργά τους πολιτικούς λαγούς. 
Ήδη η Ευρώπη έχει μπει στα σχέδια της νέας τάξης των πραγμάτων κατά το ήμισυ. Δεν είναι μακριά η ολοκλήρωσή τους.  
Δύο είναι τα σχέδια. Η οικονομική κατοχή στους τραπεζικούς ιδιώτες ΔΝΤ και η ισλαμοποίησή της. Η χώρα μας είναι το πρώτο χαμστεράκι που μπήκε στα οικονομικά τους πειράματα με τις βαρύτερες συνέπειες. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες μιας και η Ευρωπαϊκή [αποξ] ένωση σφυρίζει αδιάφορα και δεν βλέπει πως έρχεται και η σειρά του επόμενου κράτους. Ρίχνουν λάσπη στις υπολήψεις των πολιτών και τους λοιδορούν ασύστολα. Είναι μια ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση όσο αναφορά τους απλούς πολίτες από ΜΜΕ που περιδρομιάζουν οικονομικά φιλέτα για να αποχαυνώνουν τους πολίτες αλλά και να τους μάθουν τον ισλαμικό τρόπο ζωής. Ήδη τα τούρκικα σήριαλ μονοπωλούν αφού προβάλλονται στις ώρες υψηλής τηλεθέασης.  
Για να γίνει το πέρασμα μιας χώρας στις ορέξεις του ΔΝΤ πρέπει να γίνει με πολιτικούς λαγούς. Ο ένας θα τρέξει την απόσταση που του αναλογεί και την σκυτάλη την παίρνει ο επόμενος κοκ. Αξίζει να δει κανείς σατυρικές ταινίες αλλά προφητικές της εποχής  ένταξής μας στην ΕΟΚ που μπήκαμε χωρίς να το καταλάβουμε. Μας είπαν πως τα σύνορά μας είναι και της Ευρώπης και θα γλιτώναμε από τις Τουρκικές απειλές. Μάταια ήμασταν εντελώς μόνοι και οι εξοπλισμοί αυξήθηκαν. 
Λαγός πρώτος. Σας βάζω στα βαθιά και μάθετε να κολυμπάτε αλλιώς θα πνιγείτε. Δεν του το ζητήσαμε να μπούμε, ούτε ξέραμε τι ήταν η ΕΟΚ. Πνιγήκαμε. Απόκαμε και είπαν τα αφεντικά να βάλουν ξεκούραστο λαγό. 
Λαγός δεύτερος. Εκτός από τα ζιβάγκο έκανε όλους τους Έλληνες σαν τον κυρ Βαγγέλη τον γυαλοπώλη.  Όλοι με παπούτσια παντοφλέ γιατί δεν φτάναμε να δένουμε τα κορδόνια και με χοληστερίνη 300+. Οι σύντροφοι ρήμαξαν συνεταιρισμούς και επιδοτήσεις. Ο συνδικαλισμός γνώρισε μεγάλες πιένες. Ότι είναι η δημαρχία των Παρισίων για την προεδρία της Γαλλίας το ίδιο ήταν και για τους συνδικαλιστές το βουλευτιλίκι. Χώρισαν την Ελλάδα σε κομματικά στρατόπεδα, εθνικό πλέον σπορ. Το χρήμα έρεε άφθονο. Οι τραπεζίτες έτριβαν τα χέρια τους. Με μικρό διάλειμμα ήρθε ο αψηλός που κάτι πήγε να κάνει μα η καλοπέραση είναι στο πετσί του Έλληνα που δεν ήθελε να κάνει την παραμικρή θυσία. 
Οι επόμενοι λαγοί συνέχισαν την ξέφρενη κούρσα της σπατάλης αλλά κύρια της διαφθοράς, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς αγώνες και όχι μόνο. 
Η συνθήκη της Λισαβόνας ήταν η ταφόπλακα στο μνήμα της ΕΕ. Παρέκαμψαν και κατάργησαν τον ρόλο που είχαν για αιώνες οι εθνικές τράπεζες κάθε κράτους και  επέτρεψαν μόνο τις ιδιωτικές να δανείζουν τα κράτη της ΕΕ. Έβαλαν δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Έτσι οι υψηλοί  τόκοι γιγάντωσαν τα δάνεια και έγιναν ένα Σισύφειο δράμα με προοπτική να μην μπορέσουν ποτέ να αποπληρωθούν. Ευτυχώς λίγα είναι τα ψωμιά τους γιατί ο αγώνας λαμβάνει τέλος. Ήδη έβαλαν και το κορδελάκι στο τσουβάλι που μας έχουν βάλει για να μην μπορέσουμε να κάνουμε κανένα ατόπημα και στεναχωρήσουμε τα αφεντικά τους, τα τραπεζικά παχύδερμα. Έτσι στην οικονομική κατοχή υποταχτήκαμε πλήρως και οι συγκεκριμένοι λαγοί έκλεισαν τον κύκλο τους. 
Σειρά τώρα έχει η ισλαμοποίηση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. 
Την νέα τάξη πραγμάτων δεν την ενδιαφέρει η ιστορία, η προσφορά, ο πολιτισμός κανενός κράτους. Αυτοί προσκυνούν μόνο το χρήμα και γι΄ αυτό κάνουν τα πάντα. Βάζουν χέρι στα ισλαμικά πετρέλαια  και οτιδήποτε άλλο έχουν και τους εξωθούν στην Ευρώπη. Ευρωπαϊκά κράτη από μόνα τους δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν πόλεμο αλλά ούτε και μπορούν να τα παρασύρουν σε πόλεμο. Ένας τρόπος υπάρχει να συνεχίσει η ροή τους στην Ευρώπη, να αποκτήσουν δύναμη και με ένα σκίτσο του Μωάμεθ μπορούν να φέρουν τον κόσμο ανάποδα. Μιας και έχουν αναδουλειές τα εξοπλιστικά τους εργοστάσια, να αρχίσουν να δουλεύουν όπως παλιά. Δυστυχώς η λέξη δημοκρατία σ΄ αυτούς τους λαούς είναι άγνωστη. Η σαλονάτη Ευρώπη κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν βλέπει το θρησκευτικό τσουνάμι που είναι έτοιμο να την καταπιεί. Στην Ελλάδα ήδη έκαναν μια πρόβα τζενεράλε και δεν τα πήγαν άσχημα και τις ζημιές τους έκαναν και τα πανό  τους σήκωσαν. Μας μάλωσαν μάλιστα υπενθυμίζοντάς μας πως έχουμε πρωθυπουργό ρατσιστή.  Αχ! Ελλάδα μέχρι πότε θα σε κυβερνάνε λαγουδάκια; 
Σας αφήνω να δείτε αν υπάρχει κάποιος λαγός πρόθυμος να τρέξει την απόσταση που του αναλογεί.         

                                                                         Χρήστος Παντελέου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: