Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ


Η έναρξη κατασκευής του πρώτου εκ των τριών πυρηνικών..

.. εργοστασίων που κατασκευάζει η Τουρκία στο Ακούγιου έναντι της Κύπρου, σε γνωστή σεισμογενή περιοχή πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δεν επιθυμούμε νέα Τσερνομπίλ και εφιαλτικές Φουκοσίμες.
Διεκδικούμε η Μεσόγειος και το Αιγαίο να αποτελούν θάλασσες ασφάλειας και ανάδειξης της φιλίας των λαών και των πολιτισμών.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κρίσης δεν θα αποτελέσει για εμάς νεφέλωμα που θα καλύψει τα όσα η Τουρκία μεθοδεύει και τα οποία θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.
Καλούμε όλους τους πολίτες που έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα να αντιδράσουν θέτοντας το όνομα τους και την υπογραφή
τους στο ΨΗΦΙΣΜΑ που ακολουθεί

ΨΗΦΙΣΜΑ
Έντονη ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί η έναρξη εργασιών εγκατάστασης του πρώτου αντιδραστήρα ατομικής ενέργειας στο Ακουγιού της Τουρκίας βόρεια της Κύπρου.
Οι κατωτέρω υπογράφοντες κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την πυρηνική εγκατάσταση στη γειτονιά μας γιατί δεν επιθυμούμε να ζήσουμε έναν πυρηνικό εφιάλτη όπως έζησαν και θα ζουν για εκατοντάδες χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι μετά το Τσερνομπίλ και τη Φουκοσίμα.
Η εγκατάσταση τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ακουγιού απέναντι της Κύπρου, ο σχεδιασμός ακόμα άλλων δύο πυρηνικών εγκαταστάσεων μέχρι το 2023, ένας εξ αυτών στην Ανατολική Θράκη κοντά στα ελληνικά σύνορα, προκαλεί τρόμο καθόσον θα διαταραχθούν πλήρως και τα δεδομένα περιβαλλοντικής προστασίας της οικολογικά ευαίσθητης θαλάσσιας περιοχής. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα.... Το Ακουγιού είναι σεισμογενής περιοχή. Δεν δεχόμαστε τη μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε περιοχή διακίνησης πυρηνικού υλικού. Τα ελληνικά νησιά και οι Τούρκικες ακτές κατακλύζονται από εκατομμύρια τουρίστες.
Αμφιβολίες όμως προκύπτουν και για τον τρόπο διαχείρισης των εξαιρετικά επικίνδυνων πυρηνικών αποβλήτων όταν η Τουρκία - όπως και η Ελλάδα- αδυνατεί να διαχειριστεί τα απορρίμματα της πολύ περισσότερο όταν μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί επιστημονικά τρόπος ασφαλούς διαχείρισης τους.
«Η ατομική ενέργεια δεν είναι βιώσιμη λύση στην περιοχή μας» δήλωσε ο Τούρκος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Τανάι Ουγιάρ. ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική πολιτική ηγεσία να θέσει το θέμα αυτό ΤΩΡΑ στους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς με άσκηση ΥΕΤΟ για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση πυρηνικών εργοστασίων που προαναγγέλλουν νέα Τσερνομπίλ και Φουκοσίμες στη γειτονιά μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: