Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ«ΓΕΦΥΡΕΣ» 1-9 Δεκεμβρίου 2012 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



 

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ«ΓΕΦΥΡΕΣ»
1-9 Δεκεμβρίου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ : ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑ’Ι’Σ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

Ο Κινηματογράφος, ή αλλιώς η 7η τέχνη είναι ένα κράμα των προϋπαρχόντων μορφών τέχνης, μιας και οικειοποιείται στοιχεία από την ζωγραφική, τη μουσική και τον έμμετρο λόγο. Έτσι το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» έχει ετοιμάσει εκτός από τις τελετές έναρξης και λήξης, μια σειρά από δέκα εκδηλώσεις που φέρνουν σε μια ανοιχτή «συνομιλία» το κοινό και τον κινηματογράφο με τις υπόλοιπες τέχνες, ενώ οι προβολές ταινιών  ξεκινούν από τις τις 3μμ.

1/12, 19:00-21:00 – Σεμινάριο Φωτογραφίας
- Κινηματογράφος Λαϊς, Κόρινθος -
Ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας ημέρα του φεστιβάλ(1/12), στον Κινηματογράφο ΛΑ’Ι’Σ, ο διακεκριμένος φωτογράφος Αναστάσης Πρωτοπαπάς είναι ο εισηγητής σε ένα διαφορετικό σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «ΤΟ ΚΑΔΡΟ». Σε αυτό το σεμινάριο, ο φωτογράφος Πρωτοπαπάς θα χτίσει «γέφυρες» ανάμεσα στην τέχνη της φωτογραφίας και σε αυτήν του κινηματογράφου και μέσα από βίντεο, ιστορικές αναφορές αλλά και τεχνική ανάλυση θα μας παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία γέννησε τον κινηματογράφο αλλά και την αλληλεπίδραση των δύο αυτών «αδελφικών» μορφών τέχνης μέσα στο χρόνο.
Ώρες σεμιναρίου: 19:00-21:00 Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, Video and Digital Imaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Design του πανεπιστημίου του Middlesex.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει φωτογραφία στην Αθήνα και την Κόρινθο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία.

22:00 Θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης και κατόπιν η προβολή της ταινίας «J.A.C.E του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.

2/12, 20:00 - Συναυλία LOUTRAKI BRASS QUINTET
- ΑΛΕΧΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝEΔΡΙAKΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -
Περνώντας την πρώτη «γέφυρα» μεταφερόμαστε από την Κόρινθο στο Λουτράκι. Αφού λοιπόν κάνουμε ένα φιλμικό ταξίδι με ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και αφού γνωρίσουμε τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες, αμέσως μετά την επίσημη τελετή έναρξης θα γευτούμε μυρωδάτο καφέ COFFEE REPUBLIC και θα χαλαρώσουμε με εκλεκτό βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ορφανός και θα ακούσουμε μελωδίες τζαζ και σουίνγκ από το  LOUTRAKI BRASS QUINTET που θα δώσει μια πιο film noir «νότα» στη βραδιά μας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με την προβολή του «Wild and Precious» πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επί ευρωπαϊκού εδάφους του  ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Bill Μουσούλη, και του «Remiges», του Ιάπωνα σκηνοθέτη Masato Ozawa.


3/12, 18:30-19:30 - MASTERCLASS: “Κινηματογραφώντας στην Ευρώπη της κρίσης
- ΑΛΕΧΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝEΔΡΙAKΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -
Τρίτη μέρα του φεστιβάλ λοιπόν, Δευτέρα 3/12, είναι αφιερωμένη στη παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ημέρα με το συμβολικό τίτλο «We can do – Εμείς μπορούμε».

Ξεκινάμε με το απογευματινό Masterclass του καταξιωμένου σκηνοθέτη Bill Μουσούλη, που θα μας καταθέσει την εμπειρία του από τα γυρίσματα της πρώτης του μεγάλου μήκους επι ευρωπαικού εδάφους, και μάλιστα γυρίσματα που έλαβαν μέρος κατά κύριο λόγο στην Αθήνα της κρίσης, στην καρδιά των εξεγέρσεων.
Με την κρίση ακόμα να μαίνεται η συζήτηση θα έχει αν μη τι άλλο αμέριστο ενδιαφέρον. Στο Masterclass θα συμμετέχει και το μέλος της κριτικής μας επιτροπής και γνωστός ηθοποιός Τάκης Νούσσιας.
Ώρες masterclass: 18:30-19:30 Είσοδος Eλεύθερη.

Βασίλειος Μουσούλης, γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1963 στην Μελβούρνη. Είναι βραβευμένος σκηνοθέτης, με περίπου 100 ταινίες στο όνομά του από τις οποίες 9 μεγάλου μήκους. Είναι επίσης ο ιδρυτής του διαδικτυακού περιοδικού  για τον κινηματογράφο Senses το 1999 και ο ιδρυτής της Ομάδας Κινηματογράφου Super 8 το 1985 στη Μελβούρνη.

2/9-9/9, - ΔΥΟ ΕΚΘΕΣEIΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -

“ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΡΕ”
Tα εγκαίνια του Corinthian Photography Club (CPC) του Global Arts Studios θα συνδυαστούν με φωτογραφική έκθεση των μελών του στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. To CPC αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους,  με σκοπό την εξέλιξή τους μέσω παρουσιάσεων- εισηγήσεων και την προβολή της εργασίας τους σε θέματα που αφορούν την φωτογραφία.

«Ο Λέων της Σπάρτης»
Εικόνες που φέρνουν στη μνήμη των μεγαλυτέρων και στα μάτια των νεότερων, το πόσο βαθιά και από πόσα χρόνια πριν, είναι ριζωμένος ο πολιτισμός στον τόπο μας.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιες σκηνές από την «υπερπαραγωγή» ταινία "Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ" γυρισμένο στη Λίμνη της Βουλιαγμένης το 1960! - Προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου


2/9-9/9,  - ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ 
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -
Τα προτεινόμενα σχέδια των σπουδαστών της σχολής Global Arts Studios για την αφίσα του φεστιβάλ.


2/9-9/9, - ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ TΩΝ 11!
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -
Έκθεση Βιβλίου με ένδεκα συγγραφείς από την Κόρινθο και το Λουτράκι θα πραγματοποιθούν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στο Αλεξάνδρειο Συνεδρειακό Κέντρο. Συμμετέχουν οι συγγραφείς Λεωνίδας Γιανναράκος, Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτη, Μίνα Πέτρου-Βενετσάνου, Παυλίνα Μπεχράκη Φωτεινή Καλαϊτζή, Τασία Αλικάκου, Μίκα Τούσουλη, Βλάσης Λαγογιάννης, Στέλιος Καλαϊτζής, Ελένη Συκά-Κοντόζογλου και ο συντονιστής της Έκθεσης Βιβλίου, Θεοδόσης Κοντόζογλου.

8/9,  19:00- ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΑΚΙ, Λουτράκι
Το καθιερωμένο πάρτυ του Φεστιβάλ θα λάβει μέρος στο ειδυλλιακό Πευκάκι στο Λουτράκι, όπου θα παρευρεθούν οι συμμετέχοντες σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφοι και φανατικοί φίλοι του φεστιβάλ.
Είσοδος με διαπίστευση/πρόσκληση.


2/9-8/9, - ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -  Κινηματογράφος Λαϊς, Κόρινθος -
Καθημερινά στο φεστιβάλ υπάρχουν νικητές θεατές που συμμετέχουν σε κλήρωση μετά από ψηφοφορία για το βραβείο κοινού και κερδίζουν δωρεάν γεύματα στο εστιατόριο ΕΛΕΝΗΣ στη Κόρινθο.


2/9-9/9,  -ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ & ΚΑΦΕΣ
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -
Καθημερινά, ανάμεσα στις προβολές του φεστιβάλ προσφέρεται δωρεάν στους θεατές εκλεκτό βιολογικό κρασί από το Οινοποιείο ΟΡΦΑΝΟΣ και γευστικός καφές από το COFFEE REPUBLIC.


Προβολές:
1. Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, 500μέτρα από Ισθμό Κορίνθου - T: 27440-21124 
2. ΛΑΙΣ Κινηματογράφος, οδός Δαμασκηνού, Κόρινθος - T: 27410-22540      

Εισιτήρια :
Γενική είσοδος: Κάρτα  μέλους για όλες τις προβολές του φεστιβάλ και στις δύο πόλεις (Κορίνθου και Λουτρακίου) με την τιμή των 20 ευρώ.
Ημερήσιο εισιτήριο:  7 ευρώ για το ευρύ κοινό
Μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές, άνεργους, παιδιά, ηλικιωμένους άνω των 65 ετών: 5 ευρώ.

Ιστοσελίδα:  Piff.cineartfestival.eu
E: cineartpress@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: