Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!


                                  


  ΣΤΑ  ΔΙΧΤΥΑ  ΤΗΣ  ΤΡΟΪΚΑΣ!

         
                                              Του Γιάννη Β. Καραπανάγου

Η 7η Νοεμβρίου 2012 θα γραφτεί με ανεξίτηλα χρώματα στην ιστορία της Χώρας μας ως  αποφράδα ημέρα και το μέλλον θα δικαιώσει αυτούς που ψήφισαν υπέρ ή κατά των νέων δυσβάστακτων μέτρων του 3ου μνημονίου, με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα δύο μνημόνια.
Σε κάθε ψήφιση μνημονίου και μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι Αρχηγοί των κομμάτων της εκάστοτε συγκυβέρνησης, με ρητορική δεινότητα και άψογο στιλ, επικαλούνται, στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, την αναγκαιότητα παραμονής της Χώρας μας στην ευρωζώνη, με κάθε θυσία, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας, εισπράττοντας τα ζωηρά χειροκροτήματα των Βουλευτών τους.  

Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για ψήφιση των μέτρων με σκοπό την εκταμίευση της επόμενης δόσης, θέτουν εκβιαστικά διλήμματα για άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, σε περίπτωση μη ψήφισης τους, επιστρατεύουν τους καλύτερους φιλόλογους για να τους γράψουν συγκινητικούς λόγους για τη σωτηρία της πατρίδας μας και  στο τέλος θέτουν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, κρατώντας τη δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια των βουλευτών τους για να αποκεφαλίσουν κάθε συνείδηση και κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Όποιος δεν συμφωνεί με την κομματική γραμμή διαγράφεται αμέσως και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Ο όρος Δημοκρατία ερμηνεύεται κατά το δοκούν, όπως διευκολύνει τα συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας. 
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελεαστίκ έγραφε, σε πρόσφατο άρθρο του στο περιοδικό ‘‘Επίκαιρα’’, το εξής:  ‘‘Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει ’’. Επί τρία χρόνια όλοι ζητούν θυσίες από τον Ελληνικό λαό που μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, αφού οι στόχοι που τίθενται δεν επιτυγχάνονται.
Η παρούσα Ελληνική κυβέρνηση, πιασμένη  στα δίχτυα της Τρόικας, επιδίδεται καθημερινά σε όρκους υποταγής για να αποκτήσουμε την αξιοπιστία μας στα διεθνή κέντρα οικονομικών αποφάσεων, ενώ την ίδια στιγμή τα κέντρα αυτά επεξεργάζονται νέα σενάρια για το χρέος μας, αναβάλλοντας την εκταμίευση της περιβόητης δόσης των 31,5 δις. 
Κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια. Κανένας δεν έχει ευαισθητοποιηθεί απέναντι στα υψηλά ποσοστά φτώχιας και στις στρατιές των ανέργων, που έχουν συγκροτηθεί, αφού ο δείκτης ανεργίας έχει ανέλθει στο 25%. Κανένας δεν έχει συγκινηθεί από το ρεκόρ αυτοκτονιών που έχει σημειωθεί με αφορμή τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Κανένας δεν  έχει αφουγκραστεί τον παλμό των πολιτών που απαιτούν εδώ και τώρα λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας. 
Ο ΄Ελληνας πολίτης, ‘‘πειραματόζωο’’ της νέας τάξης πραγμάτων όπως έχει παραδεχθεί και ο τέως Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου, εξαθλιώνεται από τις επιταγές της Τρόικας, οδηγούμενος ολοταχώς στον εργασιακό μεσαίωνα, με τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και κατάργηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες επί σειρά ετών.
Οι ΄Ελληνες πολίτες πλέον έχουν μετατραπεί σε νούμερα για τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει πλέον υπόσταση γιατί έχει θυσιαστεί στο βωμό των διεθνών οίκων αξιολόγησης.  Η αύξηση των επισκέψεων των πολιτών σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους περνά στα ψιλά των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης και δεν ενδιαφέρει τους κυβερνώντες αρκεί τα συμφέροντα τους να μην  διακυβεύονται. .
Η Εθνική οργή ξεχειλίζει και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με τις ασπίδες των ΜΑΤ και τις υδροφόρες για να διαφυλάξουν τους εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού συστήματος που, αμήχανοι και άβουλοι, ακολουθούν τις εξελίξεις που επιβάλει η Τρόικα.  
Οι όροι εθνική υπερηφάνεια και εθνική ανεξαρτησία έχουν διαγραφεί πλέον από το ελληνικό λεξικό γιατί έχουν αντικατασταθεί από τους όρους, διεθνής εποπτεία, υποταγή και υπακοή. Η όποια διαφορετική άποψη θεωρείται εθνικά επιζήμια και τιμωρείται με στον αποκλεισμό από τα κατευθυνόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το 3ο μνημόνιο ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία παρά τις γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκριναν αντισυνταγματικά μέτρα του μνημονίου. Μαύρα μαντάτα ακολούθησαν τη ψήφιση του και η εθνική ταπείνωση αναδείχθηκε σε κυρίαρχο συναίσθημα της επόμενης ημέρας, ειδικά μετά τους νέους εκβιασμούς των τοκογλύφων δανειστών μας σχετικά με το χρόνο της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις.
Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας κ. Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε, για μία ακόμα φορά, ενάντιος στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τελευταία στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εξηγώντας ‘‘πως με τη συνέχιση του προγράμματος οικονομικής σταθερότητας η Χώρα μας οδηγείται στη χρεοκοπία’’. 
Το μέλλον αβέβαιο και ο Ελληνικός λαός κατηφής, έρμαιο των αρπακτικών διαθέσεων και των εμπαιγμών της Τρόικας και των Γερμανών, αναζητά φάρο στη μέση του ωκεανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: